23 Юни, 2024 18:32 2 580 19

Германските политици отхвърлиха предложението безработните украински бежанци да се изпращат обратно в родината си

  • германия-
  • предложение-
  • безработни-
  • украинци

„Задачата на правителството не е да прилага предложения на гърба на украинските бежанци, а да направи така, че да съществува функционираща социална инфраструктура за всички хора, които искат да живеят в безопасност в нашата страна“

Германските политици отхвърлиха предложението безработните украински бежанци да се изпращат обратно в родината си - 1
Снимка: Shutterstock

Съпредседателката на управляващата Германска социалдемократическа партия (ГСДП) Заския Ескен отхвърли предложението на баварския Християнсоциален съюз (ХСС) безработните украински бежанци да се изпращат обратно в родината си, съобщи ДПА, цитирано от БТА.

В коментар за утрешния брой на вестник „Аугсбургер Алгемайне“, видян предварително от ДПА, Ескен оспори предложение на Александер Добринт, който води парламентарната фракция на ХСС в Бундестага.

Отбелязвайки, че много от бежанците са жени и деца, Ескен подчерта липсата на детски заведения.

„Задачата на правителството не е да прилага предложения на гърба на украинските бежанци, а да направи така, че да съществува функционираща социална инфраструктура за всички хора, които искат да живеят в безопасност в нашата страна“, заяви тя.

„Следното трябва да се приложи над две години след началото на войната: намери си работа в Германия или се върни в по-безопасните региони на Западна Украйна“, заяви Добринт в днешния брой на вестник „Билд“.

Говорителят на ГСДП по въпросите, свързани с пазара на труда, Мартин Роземан заяви пред същото издание, че „препятствията за украинските бежанци при влизането в трудовата сила се дължат на липсата на детски заведения, липсата на езикови умения и проточващото се признаване на професионалните им квалификации“.

Германия прие хиляди украински бежанци от началото на войната през февруари 2022 г., повечето от които жени, деца и възрастни хора, докато Украйна възпира мъжете на наборна възраст да напускат страната.


Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 17 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Еленски

    37 1 Отговор
    Ама защо?
  • 2 От Германия

    44 0 Отговор
    Тук са, по цял ден пукат, и единствено ги интересува да свърши войната и да се върнат да си отворят отново фирмите и да яхат тези които ще заварят.
  • 3 За протокола

    33 0 Отговор
    "" Популярността на управляващата правителствена коалиция в Германия пада заради подкрепата за Украйна и санкциите срещу Русия, но няма алтернатива на подобна политика, заяви германският канцлер Олаф Шолц.
    Подкрепата за управляващата коалиция намалява, особено в Източна Германия, където дясната партия Алтернатива за Германия (AfD) води преди изборите.
    „Вярно е, че има много граждани, които не са съгласни, че ние подкрепяме Украйна и налагаме санкции срещу Русия, но няма алтернатива“, каза Шолц в интервю за телевизия ARD.""
  • 4 Германия е

    51 0 Отговор
    приключила държава.

    Коментиран от #8

  • 5 пешо

    30 0 Отговор
    да си ги хранят

    Коментиран от #15

  • 6 И за африка и арабските ли също?

    26 0 Отговор
    за всички хора, които искат да живеят в безопасност в нашата страна“, заяви тя.
  • 7 Краварска медия

    34 0 Отговор
    Не безработни, а неработещи, има разлика
  • 8 Демократ

    8 1 Отговор

    До коментар #4 от "Германия е":

    Това е ясно отдавна.Не можеш да твърдиш че няма гравитон и да вадиш от 10 кладенеца вода че нямало гравитон ама имало струнна теория на оня полуграмотния японец. Умните отдавна сме го разбрали
  • 9 Путинофил

    8 12 Отговор
    Ама германците още не са разбрали, че това са руснаци с украински паспорти!

    Коментиран от #17

  • 10 МирО

    25 2 Отговор
    В Германия имало към 250 хиляди годни за могилизация на джуджака-наркоман. Явно има силно лоби и много му трябва прясна кръв.
  • 11 Раданч Татлъту🐵🐵🐵

    20 0 Отговор
    Пращайте ги при зеленият наркоман!🤣🌈🖕
  • 12 Нема нужда

    23 0 Отговор
    вече осмокласниците в Украйна са поотрасли и есента като отидат на първия учебен ден, Зелката ще ги натовари и всички дружно на фронта...
  • 13 И кои сте тия "ВИЕ" бе Шолци

    23 0 Отговор
    та да решавате вместо народа на Германия, дали имало или нямало алтернатива?

    „Вярно е, че има много граждани, които не са съгласни, че ние подкрепяме Украйна и налагаме санкции срещу Русия, но няма алтернатива“, каза Шолц в интервю за телевизия ARD.""

    Тия "вие" дето докарахте Германия до перманентна рецесия и деиндстиализация в търсене на последния украинец ли? Или тия "вие" които открихте ония "шестимата рапанаджи с яхтата" дето нафрашкаха атмосферата със стотици тонове метан? Същите "вие" ли дето бъркате дълбоко в джобовете на данъкоплатците си без да ги питате и хцърляте парите им на вятъра срещу процент? И които изпразнихте военните си складове, са съвем ненужна война, за да направите тлъсти поръчки от господарите си, пак срещу процент?
  • 14 Уж бяхме бг тарикати ама ни 😝

    14 0 Отговор
    Да оставяйте украйнците 🇺🇦 в Германия а вие си попълвайте натото с немци който да ходят на фронта то и в БГ ще връщат казармата и ще се попълва всички за фронта е голяма работа е било това ЕС НАТО
  • 15 истина ти казвам

    13 0 Отговор

    До коментар #5 от "пешо":

    Нема да си ги хранят! Тия безработните са олигарсите и техните отрочета! Не са от обикновените хора! Другите са на фронта!
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Адолф

    2 2 Отговор
    Само трепане.
  • 19 ЛУКСГРИЖИ ЗА ДА СЕ СПАСИТЕ ОТ РАЗМИРИЦИ.

    4 0 Отговор
    ТЕ НЕ ПОДКРЕПЯТ УК И УК-ЦИТЕ , ТЕ ПОДКРЕПЯТ ГОСПОДАРЯ , А СМЕЯТ ЛИ ДА НЕ ГО!!!!! ТОВА СА НАЙ-ЦЕННИТЕ ИМ ИМИГРАНТИ, КОИТО ТРЯБВА ДА ГИ ОВЛАДЯВАТ НЕПРЕКЪСНАТО ЗА ДА НЕ СЕ РАЗБУНТУВАТ С/У РАЗРУШИТЕЛНАТА ВОЙНА , КОЯТО ИМ СПРЕТНАХА . ОМАЙВАТ ГИ , ЗАБЛУЖДАВАТ ГИ С ФИКСПОБЕДИ , ФИКСПОМОЩИ ,СВЕТЛО БЪДЕЩЕ. ТЕ ВОЮВАТ ЗА ГОСПОДАРЯ НЕ С КОЙ ДА Е, А С РУСИЯ. А ТОВА Е ФИКСМЕЧТАТА , ЗА КОЯТО ОТ ВСВ СЕ ГОТВЯТ. ЗАЩО ТОВА НЕ СЕ СЛУЧВА С ДРУГИ МИГРАНТИ ,С ДРУГИ СТРАНИ- АМИ ЗАЩОТО НЕ ВОЮВАТ С Р. СЕГА ЩЕ СЕ СТОВАРВА ОРЪЖИЕ В ДРУГИ СЪСЕДНИ СТРАНИ НА Р , ПО ПОДОБИЕ НА УК . А ГЛУПАВИТЕ ИМ ПОДКУПНИ ПРАВИТЕЛСТВА НЕ ОСЪЗНАВАТ, ЧЕ СТАВАТ УЯЗВИМИ , С КОЕТО ГИ ПЛАШАТ ЗА ДА ГИ ВЪОРЪЖАВА ВСЕ ПОВЕЧЕ. А ЦЕЛТА ИМ Е ПРОЗРАЧНО ЯСНА !!! УМИШЛЕНО ПОДПАЛВАНЕ НА ТАЗИ ПРОКСИ ВОЙНА С Р , УМИШЛЕНО СТОПИРАНЕ НА НЯКОЛКО ПЪТИ МИРНИ ДОГОВОРИ , МИНСКИТЕ СПОРАЗУМЕНИЯ. КОЛКОТО И ДА ГИ КРИЯТ ТЕЗИ ФАКТИ ТЕ ОТДАВНА СА ИЗВЕСТНИ НА СВЕТОВНАТА ОБЩЕСТВЕНОСТ.
Новини по държави: