Last news in Fakti

2 Юли, 2024 05:50 1 199 3

Арестуваха мъж с арбалет край полицейски участък в Белград

  • белград-
  • сърбия-
  • арбалет-
  • арест

Два дни по-рано с това оръжие бе извършено нападение пред израелското посолство

Арестуваха мъж с арбалет край полицейски участък в Белград - 1
Снимка: БНТ

Мъж, който се приближил до полицейски участък в Белград с раница, в която имало арбалет, е бил арестуван снощи, два дни след нападението с това оръжие пред израелското посолство, предаде Франс прес, цитирана от БТА, като цитира изявление на сръбската полиция.

Мъжът пресякъл бариерата пред полицейския участък и след като му било наредено да спре, започнал да се отдалечава бързо. След това полицаите го настигнали и го претърсили.

"В раницата му бяха открити арбалет със седем стрели, няколко ножа и гърне, съдържащо пиратки. Разследваме мотивите му и в момента тече претърсване на апартамента му", заявиха от полицията, като добавиха, че мъжът не е "в списъка на екстремистите".

Според полицията мъжът твърди, че е "преследван от мафията и тайните служби".

"Ще бъде извършен медицински преглед и прокурорът ще реши какви действия да предприеме", заяви министърът на вътрешните работи Ивица Дачич.

Сърбия е в състояние на повишена готовност от събота насам, след нападението пред израелското посолство в Белград, където дежурен полицай беше улучен в шията с арбалет. Той отвърна на стрелбата и рани смъртоносно нападателя си.

Дачич определи нападението като "отвратителен терористичен акт". Нападателят беше идентифициран от властите като "приел исляма", роден през 1999 г. в Сърбия. Съпругата му, която в момента се намира в Черна гора, е била разпитана от полицията по искане на Сърбия, съобщава АФП.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Катапулт

    13 0 Отговор
    Ако "нападателят" беше с копие, ще е ясно че е македонец, но щом е с арбалет, може да е от Шеруудската гора.
  • 2 БгТопИдиот🇧🇬

    7 1 Отговор
    ....гърне с пиратки....
  • 3 българин

    3 0 Отговор
    че какво да носи в торбата плутонии ли
Новини по държави: