Last news in Fakti

3 Юли, 2024 14:40 1 221 24

Ако Байдън се оттегли, Камала Харис е най-вероятния заместник

  • джо байдън-
  • камала харис-
  • заместник-
  • оттегли

Обърканото, понякога несвързано и широко критикувано представяне на Байдън в първия дебат срещу републиканския съперник Доналд Тръмп миналата седмица предизвика вълна от паника в Демократическата партия 

Ако Байдън се оттегли, Камала Харис е най-вероятния заместник - 1
Снимка: БГНЕС

Вицепрезидентът Камала Харис е най-добрата алтернатива да замени президента на САЩ Джо Байдън, ако той реши да не продължи кампанията си за преизбиране, споделиха седем високопоставени източника от кампанията на Байдън, Белия дом и Националния комитет на Демократическата партия с познаване на актуални дискусии по темата, предава "Ройтерс".

Обърканото, понякога несвързано и широко критикувано представяне на Байдън в първия дебат срещу републиканския съперник Доналд Тръмп миналата седмица предизвика вълна от паника в Демократическата партия заради опасенията, че той може да не е достатъчно годен, за да изкара втори мандат, и предизвика призиви на топ помощници да подадат оставка.

Някои влиятелни демократи предложиха алтернативи на Байдън освен Харис, включително популярни членове на кабинета и губернатори от Демократическата партия като Гавин Нюсъм от Калифорния, Гретчен Уитмър от Мичиган и Джош Шапиро от Пенсилвания. Но опитът да се избегне номинация на Харис е самозалъгване и би било почти невъзможно, казаха източници на "Ройтерс", които не пожелаха да бъдат назовани.

Ако бъде номинирана, 59-годишната Харис ще поеме средствата, събрани от кампанията на Байдън, и ще наследи инфраструктурата на кампанията, казаха източниците. Тя също така има най-високото признание сред всички алтернативи и най-много гласове сред демократите, които сериозно биха могли да бъдат считани за кандидат, казаха източниците.

В анкета на "Ройтерс"/Ipsos , публикувана във вторник , Харис изостава от Тръмп с един процентен пункт при 42% до 43%, разлика, която е в границите на грешката от 3,5 процентни пункта на анкетата, което показва статистически също толкова силно, колкото и това на Байдън.

Представителят на САЩ Джим Клайбърн, човекът, който беше ключът към победата на Байдън през 2020 г., каза пред MSNBC, че би подкрепил Харис да бъде кандидат на Демократическата партия, ако Байдън се оттегли.

"Почти невъзможно е да спечелиш номинацията над вицепрезидента", каза Майкъл Трухильо, демократичен стратег от Калифорния, който е работил за кампанията на Хилари Клинтън през 2008 и 2016 г.

Прессекретарят на Белия дом Карин Жан-Пиер каза във вторник, че Байдън просто е имал "лоша нощ" на дебата и ще продължи да отстоява аргументите си за преизбиране пред американския народ.

Помощниците на Харис отхвърлиха всякакви разговори за кандидат на Демократическата партия, който не включва както Байдън, така и Харис. "Вицепрезидентът Харис очаква с нетърпение да служи втори мандат с президента Джо Байдън", се казва в изявление от нейния кабинет.

Кампанията на Байдън натрупа 3894 делегати след първичните щатските избори, оставяйки само няколко десетки "неангажирани" делегати неизпълнени. Очаква се те официално да номинират Байдън по-късно този месец на виртуална среща, преди конгреса за номиниране на демократите през август.

"Всички делегати не са само делегати на Джо Байдън, те са делегати на Камала Харис", каза Трухильо, добавяйки, че "тя ще има значителна делегация и подкрепа във всички 50 щата в първия ден", каза той.

Дона Бразиле, бивш временен председател на Националния комитет на Демократическата партия, която има ключова роля в комитета на тазгодишната Национална конвенция на Демократическата партия през август, каза, че човекът, който може да се намеси веднага, ако Байдън реши да не се кандидатира, е Харис.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 12 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 АлиБаба

    19 0 Отговор
    То това е ясно отдавна. Но а бай Дончо ще ви измете.
  • 2 бай Иван

    20 0 Отговор
    Боже най-вероятно Камила е прекръстена на Камала сигурно да не се правят асоциации!

    Коментиран от #5, #18

  • 3 Пази боже

    18 0 Отговор
    Пази боже
  • 4 Пешо от Г вход

    18 0 Отговор
    Връщай парите на донорите баипъне и се покривай, опа , ама то парите вече са похарчени, затова баипъновица се пъне.
  • 5 бай Ставри

    14 0 Отговор

    До коментар #2 от "бай Иван":

    мяза повече на мъж
  • 6 атеш айдар марийка миризливка джамбаз

    9 2 Отговор
    гледайте телеграм каналите Мертвые укропы 18+ изнанка, zачистка, кот бармалей, енот херсон, глазамиЧеловека,бобр и др. Влезте в СОЛНЦЁПЕК(скрит канал) и гледайте как урките стават на парчета
  • 7 Енерго!

    12 0 Отговор
    От деменция на камила без мозък!
  • 8 свидетел

    10 0 Отговор
    единствено предимство - тъмнокожа жена ! иначе е доста тъпа....
  • 9 Маршал Жуков

    9 1 Отговор
    Е, най-сетне изплюха камъчето.
    То на всички беше ясна тази игра - оставят Бай Дън да се излага, и после Камала идва на бял кон.
    Тази врътка е замислена от доста време,защото видяха, че губят гласове.
    А сега, като посочат Камала, разчитат на черните гласове,да могат поне малко да се опънат на чичо Дончо.

    Коментиран от #23

  • 10 Сократ

    11 1 Отговор
    В сащ съвсем са зле нещата. От една страна деменция, от друга ненормална наркоманка. Тая е по тъпа и от кокошка.
  • 11 Мишел

    10 0 Отговор
    Не е изход .Камала е с фабрична деменция.
  • 12 СЕДЯЩИЯТ БИК

    5 0 Отговор
    ВЯТЪРЪТ НА ПРОМЯНАТА ПЕЕ ---------ШОУ МЪСТ ГОУ ОН
  • 13 нннн

    11 0 Отговор
    Цугцванг. Ако демократите оставят Байдън, цял свят ще им се смее. Ако го сменят, ще си признаят, че са тъпи и погрешно са го избрали за техен кандидат.
  • 14 Ако се случи,

    5 0 Отговор
    тежко и горко на демократите, защото нейният акъл е дори по-ограничен от този на дементиралия Байдън. Невероятно е какъв избор трябва да направят на президентските избори американците. Хегемонът с бързи стъпки се носи към пълно затъване в блатото.
  • 15 бай Ставри

    5 0 Отговор
    Камала Харис или Камила Траверс ?
  • 16 Пея

    1 0 Отговор
    Изключено.
  • 17 Трол от Криводол

    5 1 Отговор
    С този синджир на врата, тази камила може да мине за обитателка на някой от нашите цигански джурасик катуни
  • 18 Така така

    2 0 Отговор

    До коментар #2 от "бай Иван":

    Незнам за твоите асоциации, но като гледам че Великобритания се управлява от Индиец (Риши Сунак Министър-председателят на Обединеното кралство на Великобритания и Северна Ирландия), тогава защо и САЩ да не се управляват от Индийка - Камала Харис (майка ѝ, Шямала Гопалан, е родена в Индия, на 19 годишна възраст емигрира в САЩ, баща ѝ, Доналд Харис, е емигрант от Ямайка.)
  • 19 На демократите им трябва марионетка

    2 0 Отговор
    Без значение колко мозък има, ако е по малко още по добре. Стига за слуша и да чете какво са и написали. След време започва да си вярва и даже сама започва да кове действителността.
  • 20 Иван

    1 1 Отговор
    Камала Харис е още по-голем ууурод и от Джо Байден.
  • 21 От страни

    1 0 Отговор
    Каква е разликата коя кукла е сложена на ръката на тоя дето управлява в кукления театър? Някой тук да мисли че досега е управлявал Джо? Или па някой да мисли че ще управлява Камала? При краварите е така устроена власта че няма никво значение кой е президента - управляват тия зад него.
  • 22 От страни

    1 0 Отговор
    Каква е разликата коя кукла е сложена на ръката на тоя дето управлява в кукления театър? Някой тук да мисли че досега е управлявал Джо? Или па някой да мисли че ще управлява Камала? При краварите е така устроена власта че няма никво значение кой е президента - управляват тия зад него.
  • 23 От страни

    1 0 Отговор

    До коментар #9 от "Маршал Жуков":

    Тя не е кандидат. Нито е от демократите. Става дума да го замести като вице до изборите а демократите в момента си чешат главите кво да правят.
    Камала беше компромисна фигура от цифровите корпорации но никой няма да я пусне да командва грам. Ама грам.
  • 24 ПЕНКО

    1 0 Отговор
    СЕМИТИТЕ -ЦИОНИСТИ-ДЖАНГЪЛИ В САЩ - СТРАДАТ ОТ ПОЛИТИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО !?!?!?!?