Last news in Fakti

4 Юли, 2024 13:14 3 192 14

Говорителят на Орбан подчерта ангажимента на Унгария за прекратяване на огъня в Украйна

  • унгария-
  • говорител-
  • виктор орбан-
  • прекратяване на огъня-
  • украйна

Според Ковач значително мнозинство от унгарците, около 85%, са за мир и са против доставките на оръжия за Киев

Говорителят на Орбан подчерта ангажимента на Унгария за прекратяване на огъня в Украйна - 1
Снимка: БГНЕС

Золтан Ковач, говорителят на унгарския премиер Виктор Орбан, подчерта ангажимента на Унгария за постигане на прекратяване на огъня и започване на преговори относно ситуацията в Украйна. Ковач подчерта, че Унгария последователно поддържа позиция, която се отклонява от общата европейска перспектива, като се застъпва за мирно разрешаване и преговори за справяне с очевидното нарушение на международното право. Той посочи острата необходимост от спиране на конфликта, който доведе до стотици хиляди жертви, предава БТА.

Според Ковач значително мнозинство от унгарците, около 85%, са за мир и са против доставките на оръжия за Киев. Той твърди, че предоставянето на оръжие служи само за удължаване на продължителността на конфликта. Освен това Ковач не отхвърли възможността премиерът Орбан да участва в дискусии с руския президент Владимир Путин без подкрепата на мандат от ЕС.

Ковач разкритикува Европейския съюз, че се опитва да заобиколи унгарската опозиция за въоръжаване на Украйна, като определи усилията на Европейската комисия при президента Урсула фон дер Лайен като неефективни. Той отдаде отсъствието на еврокомисари при откриването на Унгарското председателство на Съвета на ЕС на организационни причини и липса на достатъчно и подходящо време, като отхвърли идеята за политически разногласия.

Отстоявайки мнението на Унгария, Ковач заяви, че страната няма да промени позицията си въпреки ролята си в Съвета на ЕС. Той категорично отхвърли всякаква форма на принуда от страна на европейските институции, като подчерта суверенитета на Унгария и значението на единодушието при вземането на решения в ЕС.

Ковач уверено заяви, че Унгария може да се справи и без еврофондове, като подчерта устойчивостта на страната и отдадеността ѝ на принципите.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 10 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 БайПън

    15 5 Отговор
    мирни преговори без Русия са безсмислени
  • 2 Злобното Джуджи

    14 7 Отговор
    Огъня в никакъв случай не трябва да спира и прекратява докато всички Азiвци и Зелки не се опекат бавно и с коричка ))
  • 3 Русия победи

    12 8 Отговор
    И това е факт. Честито на победителя.
  • 4 Фирма У Край на

    11 2 Отговор
    фалира, зеля прибра всьо :)
  • 5 Навремето маджарина Орбан

    5 16 Отговор
    създаде огромно оръдие за османците, с което бяха пробити стените на Константинопол през 1453 г.
    Сега руското оръдие Орбан разиграва и иска да пробие Европа.
    Унгария да бъде изхвърлена от ЕС и НАТО!
  • 6 мхаа

    6 13 Отговор
    Този Обран да оди при Путя, какво търси в Украйна. Увещава Украйна да клекнела на Путя.
  • 7 незнайко

    8 6 Отговор
    Разбира се, че ще се справи и без еврофондове ! Като спре да плаща и членски внос съвсем ще си улеснят съществуването ! ЕВРОФОНДОВЕТЕ са за заблуда на такива баламурници като нас БЪЛГАРИТЕ ! Ако имаме един " ОРБАН " за ръководител на нашата страна ще се оправим даже за една година !!! БЪЛГАРИЯ е богата и затова западните ЛЕШОЯДИ ни грабят !!!
  • 8 инж. Ганчо Илков

    4 5 Отговор
    Едва ли има Човек, който да не Иска Да спрат Кръвопролитията в Украйна. Не 85%, а 100% желаят Мирът пред Войната. Дори ако се проведе Референдум всред Руският Народ, около 100% ще изразят Позицията си за Мир. Въпросът, е че такива като Орбан, вместо да Предлагат на Путин да Изтегли Руската Армия от Украйна и да не получава Оръжие от Северна Корея и други Страни Болшевишки Последователи на Руския Диктатор, настояват Нападнатият да Прекрати да се Отбранява. Да се Съгласи на Териториални Загуби и моли Агресорът да не убива сънародниците му. Един Диктатор не може да си Представи същността на Демократичната Ценностна Система. Той се Вживява в Качеството на Единен Разпоредител със Съдбата на Поданиците. За Него всички трябва да Слушат и се Починяват. В Противен Случай, Концлагери или Смърт. Типично по Болшевишкия Социализъм.

    Коментиран от #14

  • 9 Петър

    12 3 Отговор
    Зеления Наркоман не го итересува да спре войната ,защото женаму няма да може да си копува БУГАТИ 4,5 милиона долара. БОКЛУКА ПРОДАЖЕН
  • 10 Иван

    8 2 Отговор
    Една ядрена бомба в центърът на Киев Зеления ще подпише всичко.
  • 11 Гун Мин Ху

    2 3 Отговор
    Да му ега мам,,та на Орбан.
  • 12 СЕРЕГЕЙ

    0 0 Отговор
    ДА СЕ ИЗТЕГЛЯТ ВСИЧКИ УКРАИНЦИ ОТ УКРАЙНА И НАШИЯ ПОЖИЗНЕН ВОЖД САМ ЩЕ СИ ГОВОРИ,НАЛИ Е ОБЩИТЕЛЕН...
  • 13 Е това е

    1 0 Отговор
    Срещат се двама държавници с топки... ако на запад имаше поне един такъв светът щеше да живее в мир и разбирателство дълги години напред, а то брате жендур до жендура....
    А иначе както в Унгария така и у нас над 80% са за мир, но имаме само един държавник без пълномощия и власт, но с топки борещ се за спиране на войната и мир ....
  • 14 ЕМИ ТОВА ЗНАЧИ... т.ъ.п.ч.о

    1 0 Отговор

    До коментар #8 от "инж. Ганчо Илков":

    Че нападнатия и особено менторите му са виновни и требва да се снижат и примирят ако реално желанието им не е ТСВ ядрена ....
    Путин не е жендур само да плаши гаргите, а ще изпълни казаното.
Новини по държави: