Last news in Fakti

5 Юли, 2024 08:47 747 4

Лидерът на "Реформирай Обединеното кралство" печели депутатско място в парламента при осмия си опит

  • найджъл фараж-
  • обединеното кралство-
  • депутатско място-
  • парламент

Фараж посочи, че „Реформирай Обединеното кралство“ ще бъде „нерасисткa, несектантскa” партия, а тези избори са „началото на края“ на консерваторите

Лидерът на "Реформирай Обединеното кралство" печели депутатско място в парламента при осмия си опит - 1
Снимкa: БГНЕС

Лидерът на британската антиимигрантска партия „Реформирай Обединеното кралство“ Найджъл Фараж каза, че представянето на формацията му в изборите е „наистина изключително“, след като спечели депутатско място в парламента при осмия си опит, предаде Пи Ей Мидия, цитирано от БТА.

Фараж посочи, че „Реформирай Обединеното кралство“ ще бъде „нерасисткa, несектантскa” партия, а тези избори са „началото на края“ на консерваторите.

„Това е само първата стъпка, поставих си цел да спечеля милиони гласове, да заема добра позиция в парламента и точно това направихме, така че съм много доволен“, каза той пред репортери.

Силно нарасналият брой гласове за „Реформирай Обединеното кралство“ не е „протестен вот“, посочи още Фараж. „Те показват, че има известна степен на разочарование от политиката. Мисля, че хората искат нещо различно“, добави той в спортния център „Клактън“.

Фараж коментира и Консервативната партия с думите: „Те съществуват от около 190 години. Те са невероятно издръжливи. Но това мисля, че може да се окаже началото на края на Консервативната партия."

Според първоначалните екзитполове партията на Фараж ще получи 13 места в парламента.

Дясната популистка формация, която беше създадена през 2018 година, до момента разполагаше с един депутат – Лий Андерсън, който се отцепи от консерваторите.

Това е първият път, в който „Реформирай Обединеното кралство“ печели депутатски места след избори.

Фараж по-рано отказа да каже броя на депутатите, които партията му изпраща в парламента, но прогнозите за 13 депутатски кресла са по-високи от първоначално предвижданите от повечето екзитполове.


Поставете оценка:
Оценка 3.1 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Тъпотия до шия

    3 0 Отговор
    Това ли е главната новина за Англия?
    Едва няколко процента: 13 от 650 места!
    Излагате се Факти!
  • 2 🍊🍋🇧🇬

    0 1 Отговор
    А така, Джордж Галуей, Найджъл Фараж!
  • 3 РЕАЛИСТ

    7 0 Отговор
    Нещо не им вдявам системата за избори. За партията на Фарадж са гласували 4 милиона 14 процента и взема само 4 места в парламента. За Либерал Демократите са гласували 3,4 милиона 12 процента и вземат 70 места в парламента. Има нещо гнило тука.

    Коментиран от #4

  • 4 Не е пропорционална система

    1 0 Отговор

    До коментар #3 от "РЕАЛИСТ":

    а мажоритарна, затова е така.
Новини по държави: