10 Юли, 2024 06:17 704 2

Наводнения и свлачища в Южна Корея, нарушено е движението на влаковете

  • наводнения-
  • свлачища-
  • южна корея

Причина за бедствието са проливните дъждове

Южнокорейската национална железопътна компания преустанови днес движението на влаковете по някои редовни маршрути и забави движението на високоскоростните влакове заради проливните дъждове в централната част на страната, които валят от неделя и предизвикаха наводнения и свлачища, предаде Ройтерс.

Рано тази сутрин в град Гунсан само за час е паднал близо 100 мм дъжд, а според метеорологичната служба на редица места в централната част на страната са се излели над 200 мм дъжда за ден.

Министерството на вътрешните работи съобщи, че един човек е загинал, след като върху него е паднала стена. Нанесени са тежки щети на сгради, пътища и друга инфраструктура.

Националната жп компания "Корейл" обяви, че е спряла движението на влаковете по шест регионални линии. В някои зони високоскоростните влакове се движат по-бавно.

В Южна Корея месец юли обичайно е времето на мусоните, но в последните години през летните месеци се наблюдават екстремни метеорологични явления, които според президента Юн Сук-йол трябва да се очакват поради изменението на климата.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ксаниба

    3 0 Отговор
    Кимчо им е пратил малко от тайните си оръжия?
  • 2 Боруна Лом

    1 0 Отговор
    ,,,ХААРП,,, НАЙС А !
Новини по държави: