12 Юли, 2024 07:27 1 399 8

Ердоган: Опитите за сътрудничество с Израел в рамките на НАТО няма да бъдат одобрени от Турция

  • турция-
  • ердоган-
  • израел-
  • нато

Коментирайки евентуалните продажби на изтребители Ф-16 на Турция, Ердоган заяви, че е говорил с американския си колега Джо Байдън, който му е предал, че ще реши проблема „за 3-4 седмици“

Ердоган: Опитите за сътрудничество с Израел в рамките на НАТО няма да бъдат одобрени от Турция - 1
Снимкa: БГНЕС

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган заяви днес, че няма да е възможно НАТО да продължи партньорството си с израелските власти, съобщи Ройтерс, цитирано от БТА.

Той допълни, че страната му ще продължи с дипломатическите усилия да прекрати руско-украинската война.

„Докато не бъде установен всеобхватен и устойчив мир в Палестина, опитите за сътрудничество с Израел в рамките на НАТО няма да бъдат одобрени от Турция“, заяви Ердоган по време на пресконференция на срещата на високо равнище на алианса във Вашингтон.

Същевременно Ердоган заяви, че е инструктирал външния си министър Хакан Фидан да се срещне със сирийския президент Башар Асад, за да започне възстановяването на отношенията с арабската република.

Коментирайки евентуалните продажби на изтребители Ф-16 на Турция, Ердоган заяви, че е говорил с американския си колега Джо Байдън, който му е предал, че ще реши проблема „за 3-4 седмици“.


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 15 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Колко е лирата днес спрямо долар - евро?

    2 27 Отговор
    Че пита ли го някой Ердоган, много бедна му е държавата!

    Коментиран от #3, #5, #7

  • 2 пламен

    1 29 Отговор
    Турция не е нито за НАТО, нито за Европа. Турция работи срещу НАТО и Европа. Работи в полза на русия и печалби от кървавите престъпления в Украйна. Турция печели кървави пари от убийствата на украински деца и жени.

    Коментиран от #4

  • 3 Ами всъщност

    25 1 Отговор

    До коментар #1 от "Колко е лирата днес спрямо долар - евро?":

    Няма значение колко е лирата, важното е че Турция има една от най-силните армии в натото............а скоро може и много други натовски държави да се откажат от "сътрудничество" с кравите и да им бият шута, нищо чудно и тая безполезна терористична организация да се разпадне в скоро време!
  • 4 Алабала

    22 0 Отговор

    До коментар #2 от "пламен":

    Турция прави баланс ,а не взема страна . Ако няма кой да говори с Русия и да става медиатор, няма как да има мирни преговори и като няма мирни преговори няма край на войната и като няма край има разрастване на войната или някой от страните трябва да се предаде.
    Турция няма как да избере страна ,като има интереси и печалби от двете страни това би било глупаво . Другото е че Турция е държава ,който е от най - активните държави в НАТО и може би една от най - важните и държава, който е влажила в тази организация . Европа нищо не знае ,само се чешат и пращат пари и оборудване само само да си тестват оръжията и Украйна да удължи конфликта и да направи нещо ,колкото може повече .
  • 5 Аха

    15 0 Отговор

    До коментар #1 от "Колко е лирата днес спрямо долар - евро?":

    Държавата не е бедна ,ама хич ,но имат загуби от инфлацията и валутата също не показва това ,а само показва ,че не стабилна за да се използва като ефективна валута за инвестиция . Но в момента вече лека по лека инфлацията почна да пада отново и валутата вече малко по стабилна.
    Ако не разбираш от тези неща не коментирай просто като някакъв бот.
  • 6 Търновец

    0 1 Отговор
    За пръв път Турция получи използувани F 4 след участието си в гражданската война във Виетнам, а преди това и в Корея, F 16 има главен конструктор Американски полковник боен пилот на F 4 от Виетнам и в тази война Руските МИГ 21 имаха предимство пред F 4. . Сега обаче F 16 е морално застарял - изграден е само от 4% композитор с Френският Rafale от 70% композитор и това му дава предимство по отношение мобилност, способност да диссипира радарни вълни и часови разход.
  • 7 Радвай се, днес дадох на твоята

    8 1 Отговор

    До коментар #1 от "Колко е лирата днес спрямо долар - евро?":

    35 лири за редовния дюдюк😂😂😂😂
  • 8 Запознат

    1 0 Отговор
    Има информация, че Турция ще се откаже от новите ефки и ще си купи 40 броя еврофайтъри и ще се върне към програмата за Ф35!
Новини по държави: