13 Юли, 2024 13:20 1 798 42

Израелските военни нанесоха удар по южната част на Ливан

  • израел-
  • хамас-
  • ливан-
  • обстрел

Спряла е опит за обстрел от страна на Хизбула

Израелските военни нанесоха удар по южната част на Ливан - 1
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Израелските военни нанесоха удар по южната част на Ливан, за да предотвратят обстрела на северната част на страната от членове на въоръжени формирования на шиитската организация Хизбула, съобщи пресслужбата на армията.

"Преди известно време войници от Израелските отбранителни сили идентифицираха двама терористи от Хизбула в района на Дейр Мимас в Южен Ливан, които се готвеха да изстрелят снаряди по посока на израелска територия. Малко след идентифицирането израелските военновъздушни сили нанесоха удар срещу терористите“, се казва в изявлението.

Освен това израелската артилерия откри огън по посока на селищата Кфар Кила и Алма ал-Шааб в Южен Ливан, „за да елиминира заплахите“, съобщи армията.


Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 17 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ТаУмВзе

    31 10 Отговор
    Моше си трепа волно цивилни Жени и Деца, санкции нема и тва си е. Австриецът се оказа Прав по темата и тва е.
  • 2 Буден

    6 21 Отговор
    Има ли разлика между Израел и Русия?

    Коментиран от #6, #7

  • 3 😆😆😆

    15 7 Отговор
    Когато Ливан трябваше да подкрепи атаката от Газа, се уплашиха Евреите щяха вече да ги няма👍
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Сандо

    16 7 Отговор
    Световната /разбирай западната/ общественост НЕ е възмутена!
  • 6 Сандо

    12 2 Отговор

    До коментар #2 от "Буден":

    Има,и то огромна,ама първо трябва да се събудиш.
  • 7 БГ светлина

    10 21 Отговор

    До коментар #2 от "Буден":

    Разликата е огромна. Израел отговаря на терористична атака . Хамас навлязоха на територията на Израел, избиваха, безчинстваха, отвличаха. И съответно Израл отговори както на Хамас, така и на нейните съучастници, също терористични организации, които обстрелват Израел
    А Русия нахли, също като терористична организация на територията на по-малка съседна Украйна. Преди тази варварска агресия Украйна нито е нахлула на територията на РФ, нито я е обстрелвала. Паралелът и приликата на Русия е с Хамас.

    Коментиран от #10, #12, #40

  • 8 Израел са международен терорист

    21 9 Отговор
    от много години осъществяващ военни престъпления и геноцид.
  • 9 Нациста

    13 5 Отговор
    Израел щурмува отново и бежанските лагери на Западния бряг
  • 10 Дик диверсанта

    7 13 Отговор

    До коментар #7 от "БГ светлина":

    Не е само приликата между русия и Хамас.
    Хамас беше насърчаван по всякакви начини от русия.
    Доброто в случая е, че Израел обеща да приключи докрай с всички, които осъществиха нахлуването на територията му и преките извършители и подстрекателите.

    Коментиран от #14, #38

  • 11 Дик диверсанта

    2 10 Отговор
    До Администратора на Факти - правилно сте преценили да ми свалите блокировката, защото блокирането ми беше проява на подкрепа на фашизма на русия, а знаете който подкрепя фашизма ........, какво получава.
  • 12 Антитрол

    21 4 Отговор

    До коментар #7 от "БГ светлина":

    "И съответно Израл отговори както на Хамас, така и на нейните съучастници, също терористични организации"

    Пропускаш няколко малки подробности:
    - Хамас е създадена от Израел за да убие Ясер Арафат водача на палестинците.
    - Хамас не нападна Израел а окупираните от Израел палестински територии така че тя не е нахлувала на територията на Израел.
    - Обстрелването на цивилни в Донбас също са терористични атаки - американците за къде по малко убити техни граждани нападат държави.

    "Преди тази варварска агресия Украйна нито е нахлула на територията на РФ, нито я е обстрелвала"

    Аз не си спомням нито иракчаните да са нахлули на територията на САЩ, нито либийците нито афганистанците нито пък сърбите ама това не попречи на господарите ти да ги нападнат - защо така с двойни стандарти или на господарите всичко е разрешено. Там агресията не е варварска нали нищо че избиха над милион цивилни.

    Много ми е хубаво когато нашите козячета обвиняват Русия за същото което господарите им правят в по големи мащаби - ама там не виждат че на погледа им пречат едни долари.

    Коментиран от #31, #32

  • 13 САЩ..САЩ..

    3 2 Отговор
    Ки го баде скоро ки си плашчая и паралиите тука в району...ки раздавая нема ги отмине и них...ки се вайкая шо ие станало и оне отам големия джооль нема ги спаси...
  • 14 Антитрол

    13 5 Отговор

    До коментар #10 от "Дик диверсанта":

    "които осъществиха нахлуването на територията му и преките извършители и подстрекателите"

    Ами то само с лъжи пропаганда не се прави - територията на която нахлуха Хамас е палестинска, преди това окупирана от Израел - сега според вашата пропаганда Украйна има право да си върне "окупираните" територии даже и със сила обаче палестинците нямат такова право - защо така бе.

    Да не би защото и чичко Шорош е евреин.
  • 15 Ливан е признат за държава преди Израел

    13 2 Отговор
    Получава Независимост на 22 ноември 1943 г.......През есента на 1918 г. е окупиран от британски и френски войски. От 1920 г. Ливан е подмандатна територия на Франция. На 26 май 1926 г. френският върховен комисар обнародва конституция, според която Ливан е провъзгласен за република, но Франция си запазва контрол над външните отношения и отбраната. След като са отменени параграфите в конституцията, които ограничават суверенитета на страната, на 22 ноември 1943 г. Ливан официално е провъзгласен за независима република.  През 1948 г. страната приема на своята територия повече от 110 хиляди бежанци от Палестина жертви на израелският геноцид. С времето стават над милион . 
  • 16 САЩ отново са съучастници

    10 3 Отговор
    Част от самолетите са излетяли от базите в Южен Кипър. Точно тези бази трябва да атакуват Хизбула и вероятно скоро ще се случи

    Коментиран от #19

  • 17 Tака така

    7 3 Отговор
    те руснаците влязоха на чужда територия за да се сръжават със цивилното население.....и после се прибраха да се крият по бункерите така като направи Хамас. Не трябва да се разсъждава папагалски защото човек си вади папагалски заключения. Във Украйна половината население е руско и заради несъгласието им със инсталираното от САЩ правителство в Украйна .....украинското правителство посредством фашистки и националистически отряди ги тормозеше и стреляше по тях още от 2014г .....второ– Путин на няколко пъти призоваваше разширениет на НАТО в посока Русия да спре както и това да спре тормоза над руското население в Украйна, .....ако някой му беше взел думите не сериозно сега просто война Украйна нямаше да има , а ако САЩ съзнателно не разширяваше НАТО в посока Русия , Крим щеше да си още украински , на Путн му трябваше единствено от стратегическо значение в отговор на разширението на НАТО !
    Относно Изрел.........Хамас не знаеше ли ,че ако влезе и избие нарочно 1200 цивилни , Изрел ще стои с кръстени ръце и няма да отвърне пропорционално. Знаеше и не само знаеше, а на това разчиташе. Влизат правят провокацията и се връщат да се заврат в бункерите под училища , болници и джамии за да може после да ревът пред международната общност колко лоши са евреите и колко цивилни са избили обстрелвайки същите тези болници, училища и джамии и УЖ цивилни сгради под които се крият. Самоче от Хамас подцениха пропорционалния отговор на Изрел който този път е решен да ги заличи

    Коментиран от #18, #28

  • 18 Така е

    1 3 Отговор

    До коментар #17 от "Tака така":

    човек да подкрепя както Путин така и Изрел когато е на страната на истината и когато има поне три клетки в мозъка с които да анализира случващото се и да си вади правилните заключения.
  • 19 Възмутен

    12 1 Отговор

    До коментар #16 от "САЩ отново са съучастници":

    Е как то според нашите козячета господарите им могат да си нападат когото си искат само на руснаците не е разрешено. "Отбранителния" блок НАТО до сега не е отбранявал ама за сметка на това нападна много държави, колко преврати направи или пък цветни революции или пък арабски пролети. Няма никакъв проблем да нанесат удари по непослушните или да убият някой неудобен - това са все "демократични" ценности. Няма проблем да финансират и въоръжават главорези като ИДИЛ или да точат петрола на Сирия без да плащат - това си е чиста кражба но за нашите козячета не е проблем.

    Абе изобщо "праведната" пропаганда задмина тази на едновремешните политкомисари - само лозунги и заучени фрази но нямащи нищо общо с реалността - едно е важно "господарите винаги са прави" каквото и да направят но ако някой друг направи същото веднага трябва да бъде оплют.
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 хммм

    8 3 Отговор
    Фашистите ударили Ливан.
  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Ливанските Военни нападнаха Израел

    4 0 Отговор
    Сега е нормално да има Унищожение във Ливан!
    Не е ли Така Милена?
  • 28 Така де

    8 1 Отговор

    До коментар #17 от "Tака така":

    "Знаеше и не само знаеше, а на това разчиташе"

    Точно така е но си правиш грешни заключения:

    - Първо Хамас е създадена от израелското разузнаване и винаги е работила в техен интерес.
    - Второ тъкмо Хамас уби Ясер Арафат който работеше за създаването на палестинска държава но с мирни средства.
    - Трето най-доброто разузнаване в света съвсем удобно "проспа" подготовката на няколко хиляди бойци на Хамас за нападението и самото нападение.
    - Четвърто гарантирам че евреите ще окупират и Газа и никога няма да се изтеглят от там защото това са най-хубавите земи в региона и "нападението" на Хамас им даде оправдание да го направят.
    - Пето никой ужким не знаеше за нападението но веднага се появи американски самолетоносач там.

    Та всичко това е дирижирано от евреите и "приятелите" им и целта е да заграбят Газа и да прогонят палестинците от там - на пръсти се броят убитите бойци на Хамас но за сметка на това избиха над 50 000 цивилни и прогониха милиони.

    Коментиран от #37

  • 29 САЩ са терористи

    8 3 Отговор
    и съучастници в международен тероризъм и военни престъпления
  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 ха ха

    1 1 Отговор

    До коментар #12 от "Антитрол":

    Не ти сложих +, защото си пропуснал да допишеш, че както САЩ така Афганистан, Ирак и Русия си понесоха и продължават да си понасят последствията... Всеки си носи кръста за влизане в чужда територия, а някои дори и полумесеца...

    Коментиран от #33

  • 32 ха ха

    3 2 Отговор

    До коментар #12 от "Антитрол":

    Имаш пропуски с паметта. Ирак нахлу в чужда държава - Кувейт... Садам затова отнесе боя.

    Коментиран от #35

  • 33 Антитрол

    7 1 Отговор

    До коментар #31 от "ха ха":

    "че както САЩ така Афганистан, Ирак и Русия си понесоха и продължават да си понасят последствията"

    Не виждам САЩ или другите държави от НАТО да са понесли някакви последствия за нападението си над Ирак, Либия и Югославия. Това че откраднаха петрола и златото на първите две държави и че откраднаха територия от третата "последствия" ли му казваш.
    Второ Афганистан и Либия на коя "чужда територия" са влизали че нещо не си спомням.
    Трето какви са последствията за САЩ когато и в момента крадат петрола на Сирия.

    Хайде да говорим за реални неща

    Коментиран от #39

  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 Антитрол

    7 1 Отговор

    До коментар #32 от "ха ха":

    Ти имаш пропуски в паметта - войните срещу Ирак бяха две. За втората говоря където оправданието беше купищата химически оръжия на Садам.

    И значи Садам като нахлуе в чужда държава трябва задължително да отнесе боя но господарите ти ако нахлуят в чужда държава те не трябва да отнасат боя. А Кадафи в коя държава нахлу че също трябваше да отнесе боя. Асад в коя държава нахлу че и той трябваше да отнесе боя ама там нещо не им се получи - щяха да назначат своя марионетка на власт и той да им даде петрола доброволно а сега трябва неприкрито да го крадат.
  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 Да бе блаженни са вярващите

    0 1 Отговор

    До коментар #28 от "Така де":

    Хамас е създадена от Израелското разузнаване но явно Иран са го проспали този момент ,а и не те познават за да ги просветиш по въпроса и затова години наред без да знаят и без да искат наливат пари във Хамас. Или може би Израел си партнира с Иран но просто на повърхността изглежда другояче. Много филми гледаш приятел. Тука нещата са идеологически. Тва е свещена земя както за евреи така и за мюсюлмани и никой не го интересува мир или това как живеят и ще хората а просто кое знаме ще се развява над тая свещена земя .
  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 ха ха

    0 1 Отговор

    До коментар #33 от "Антитрол":

    Тук май повтаряш чужда пропаганда. Колко петролни контракта спечелиха фирми от САЩ, Китай и Русия след агресията на САЩ в Ирак? А, в Либия? Данните не потвърждават това гоето си написал.

    Коментиран от #42

  • 40 Де да знам

    0 2 Отговор

    До коментар #7 от "БГ светлина":

    Вариантите са два. Русия е агресор. Нато е агресор. Интересно как фактите се интерпретират напълно противоположно от индивидите, в зависимост от обработката на която са били обект, на лични възгледи и т. н.
  • 41 Бай той Толстой

    1 0 Отговор
    Скоро арабите ще ви затрупат с камъни и ще обикаляте пак из пустинята!
  • 42 Бай той Толстой

    1 0 Отговор

    До коментар #39 от "ха ха":

    Бегай бе, шушляк.