17 Юли, 2024 07:38 1 228 46

Медведев: Русия днес е по-силна и подготвена за конфликти в сравнение с преди 20 години

  • дмитрий медведев-
  • конфликти-
  • подготвена-
  • русия

Той също така отбеляза, че "разумните държави и техните лидери не могат да искат война".

Медведев: Русия днес е по-силна и подготвена за конфликти в сравнение с преди 20 години - 1
Снимка: БГНЕС

Невъзможно е да се отговори точно на въпроса дали е било необходимо да се започне специална военна операция (СВО) по-рано, но трябва да се признае, че днес Русия е много по-добре подготвена за такъв конфликт, отколкото преди 20 години, заяви заместник-председателят на руския Съвет за сигурност Дмитрий Медведев в интервю за aif.ru, цитирано от ТАСС.

"Не си ли струваше специалната военна операция да започне по-рано? Няма ясен отговор", каза политикът. "От една страна, режимът в Киев можеше да си счупи врата около 2000-та година, като отстрани корумпираните политици от властта и обеси най-омразните нацисти на Майдана", отбеляза Медведев. "От друга страна, подобни конфликти изискват натрупване на икономическа и военна мощ, тъй като е очевидно, че дори тогава намесата на страните от НАТО е била почти неизбежна, въпреки всичките им уверения за приятелство и партньорство с Русия", добави той.

Медведев подчерта, че днес Русия е "много по-силна, отколкото беше преди 20 години, и много по-добре подготвена за такъв конфликт".

Русия търпя дълго време, надявайки се, че си има работа с противници, които уважават правото на собствената си позиция и се стремят да намерят компромис по спорните въпроси.

Нещо повече, тя направи това "дори като наблюдаваше яростната русофобска политика на Киев, разполагането на военна инфраструктура на НАТО в непосредствена близост до нашите граници, унижението и потисничеството на нашите сънародници в Балтика, въвеждането на санкции, антикримската и анти-Донбаска истерия. Не се получи, трябваше да преминем към пряк военен отговор в рамките на СВО", заключи Медведев.

Той също така отбеляза, че "разумните държави и техните лидери не могат да искат война".

"Това е норма в цивилизования свят", каза заместник-председателят на Съвета за сигурност на Руската федерация, като подчерта, че "докато има надежди за постигане на споразумение, трябва да преговаряме".

Пример за този подход, според политика, са много трудните отношения между Руската федерация и "това, което сега беше Украйна". "Русия демонстрира готовността си да решава дори най-наболелите проблеми на базата на уважение към партньорите, помогна на Украйна, всъщност хранеше хората в продължение на много години на територията на това изкуствено образувание", отбеляза Медведев.

Както посочи заместник-председателят на Съвета за сигурност, Русия подсъзнателно е очаквала подобно поведение от други, но надеждите ѝ не са оправдани, тъй като САЩ и техните съюзници искат само да сдържат Руската федерация и нейното последващо поражение. Не беше възможно да се получат никакви гаранции за сигурност или обещания за неутралитет от НАТО, напротив, противниците показаха "маниакално желание да вкарат Киев в НАТО и да провокират конфликт в рамките на един народ, всъщност гражданска война", отбеляза Медведев. "Когато неонацистите дойдоха на власт в Киев, конфликтът стана неизбежен", добави той.

Припомняме, че Медведев е известен с особено острите си изявления за Украйна и Запада.

Миналата седмица той заяви, че Русия ще направи всичко за изчезването на Украйна и НАТО. Медведев осъди обещанието на НАТО за евентуално членство на Украйна.

В социалните мрежи той публикува цитат на английски език от декларацията на НАТО от срещата на върха във Вашингтон тази седмица: "Ще продължим да подкрепяме Украйна по нейния необратим път към пълна евроатлантическа интеграция, включително членство в НАТО".

В публикацията си Медведев продължава на руски: "Изводът е очевиден. Трябва да направим всичко, така че 'необратимият път' на Украйна към НАТО да завърши или с изчезването на Украйна, или с изчезването на НАТО. Или още по-добре - с изчезването и на двете".

Медведев многократно е предупреждавал САЩ и техните съюзници, че тяхното въоръжаване на Киев може да доведе до "ядрен апокалипсис".

Всяко евентуално решение за използването на руско ядрено оръжие ще бъде на президента Владимир Путин. Дипломати обаче посочват, че възгледите на Медведев, който е заместник-председател на Съвета за сигурност на Русия, дават индикация за ястребовото мислене на върха на Кремъл, представящо войната като екзистенциална борба със Запада.


Поставете оценка:
Оценка 2.2 от 17 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Мда

    28 13 Отговор
    Киев за два дня.

    Коментиран от #36

  • 3 Затова ли три години

    30 10 Отговор
    Путин са мъчи с Украйна....
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Георги

    31 9 Отговор
    83 години се борят с Нацизма,1 милион умни млади руснаци напуснаха, важното е да има пияници и престъпници за фронта и конфликти
  • 6 Чеченци трепат православни

    23 9 Отговор

    До коментар #1 от "Отец Дионисий":

    Сирийци, африканци, корейци.... на Путин.....трепат православни....
  • 7 Журналист от Ястребино

    9 5 Отговор
    Много съм добър, нали:

    "Дипломати обаче посочват, че възгледите на Медведев, който е заместник-председател на Съвета за сигурност на Русия, дават индикация за ястребовото мислене на върха на Кремъл, представящо войната като екзистенциална борба със Запада."

    Коментиран от #9

  • 8 Един комик

    25 9 Отговор
    Направи Путин за смях......
  • 9 Медведев да се бори със Запада

    26 8 Отговор

    До коментар #7 от "Журналист от Ястребино":

    То и СССР се бореше със Запада, ама нещо не стана.....
  • 10 Боже, колко промити и бетонирани

    27 8 Отговор
    Мозъци има в Русия......
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Медведев,,,,,,,

    20 9 Отговор
    Майдана не би ли шута на путиновото протеже Янукович.....
  • 13 Злобното Джуджи

    27 8 Отговор
    Три години руска мъка с нещастната, фалирала Украйна не ми се види признак за подготвеност.
    Раша стана за Смях дори за Естония, Латвия, Литва и Столипиново, за ква подготвеност говорим.
    Само преди година наричахме Президентът Зеленски Клоун и Шут, но сега некой и не помисля да нарича така бившия популярен комик. Клоуновете, шутовете и палячовците се оказаха в Кремле и цялата Ру3ка армия кoято вече ТРИ ГОДИНИ превзема три селца под мъдрото ръководство на В.В.П. Герасимов и Песков 😁
  • 14 хаха

    12 4 Отговор
    а, НАЗДРАВЕ
  • 15 Веднага да се ликвидират

    24 6 Отговор
    Много голям лъжец си Медведев,!
    Историята ще ви вашата терористична шайка като най жестоките терористи в целия свят и убийци на малки деца майки и старци!
    Позор!!!
  • 16 оня с коня

    23 7 Отговор
    Медведев според елементарната логика би трябвало да отбележи че както русия е по-силна в сравнение от преди 20г,ТАКА И ЗАПАДЪТ е по-силен и подготвен в сравнение с от преди 20г.Но не го прави.

    Коментиран от #21

  • 17 Хххх

    21 6 Отговор
    Всеки диктатор и режим са готови това е абсолютно вярно, защо защото отиват на месомелачката душички от простолюдието на такива като теб не им пука
  • 18 Тредстоун

    21 4 Отговор
    Виждаме ,другарю , виждаме ....
  • 19 Фашистка Русия винаги е била

    24 6 Отговор
    готова да окупира и тероризира по-малки държави, които не са в НАТО...

    Прав е алкохолика на Кремъл! 🤔
  • 20 АБЕ МАНИ...

    17 5 Отговор
    20 г се готвиха тия алкаше за война, то..модернизации и превъоръжаване на аскера, то хипер звукови анимации, Мултики, щерплатови армати, сармати и всякакви блатни технологии,.. докато започна .. Тридневната на ху-ЙЛО и....нещата отидоха в..Дер- Мата!
    11 години пред селото, 8 месеца пред 1 обкръжен ЗАВОД, 64 км Колони в нивята, и... ВСУ ги изрита от всички градове!
    Станаа за СМЕХ на цел СВЕТ
    Хихихихихи
  • 21 Веднага да се ликвидират!

    15 4 Отговор

    До коментар #16 от "оня с коня":

    А тия терористи и не предполагат, че Китай
    чака още малко да повоюват и Сибир ще стане китайски!
    Е там вече тия терористи няма да смеят да правят специални операции!

    Коментиран от #23

  • 22 Абе...за еви

    12 3 Отговор
    20 г се готвиха тия алкаше за война, то..модернизации и превъоръжаване на аскера, то хипер звукови анимации, Мултики, щерплатови армати, сармати и всякакви блатни технологии,.. докато започна .. Тридневната на ху-ЙЛО и....нещата отидоха в..Дер- Мата!
    11 години пред селото, 8 месеца пред 1 обкръжен ЗАВОД, 64 км Колони в нивята, и... ВСУ ги изрита от всички градове!
    Станаа за СМЕХ на цел СВЕТ
    Хихихихихи
  • 23 Сибир е Китайски

    14 3 Отговор

    До коментар #21 от "Веднага да се ликвидират!":

    Той Сибир отдавна е даден на Китай и населен от Китайци
  • 24 Медведев,,,щом си толкоз окомуш

    8 4 Отговор
    Иди в Украйна, бандеровци да трепеш....не само да се заканваш....
  • 25 оня с коня

    7 3 Отговор
    Още преди 2 г четох в някаква статия как ОБШИРНИ Руски територии се отдават На Концесия за срок от 50г на Китай ,за да извлича от там Полезни изкопаеми.Местните хора НЕДОВОЛСТВАТ И НЕНАВИЖДАГ Китайските "Дерибеи" които плащат някакви абсолютно мижави Заплати но нямат Изход защото Китаеца им заявява в Прав текст че ако откажат да му работят,без проблем ще внесе още по-евтина раб. Ръка от Китай,а Руснака ще стои гладен

    Коментиран от #26

  • 26 Гледах видеоклип

    9 2 Отговор

    До коментар #25 от "оня с коня":

    със секачи в тайгата. Когато са идвали западни фирми (разказва един от тях) наемат местни хора, раздават им фирмено облекло, обувки, каски , пристига съвременна техника за рязане и извозване на материала, дават добри заплати на секачите, оставят им облеклото за тях като приключат договора. Сега чухме, че ще идват да секат китайците и ние си казахме - какво пък, сега за тях ще работим. Пристига китаеца, обаче води със себе си 1000 китайчета. Осякоха каквото беше там и си заминаха, ние останахме без работа. Когато си отиваха казаха, че много им харесало и пак щели да дойдат.
  • 27 Морски

    3 9 Отговор
    Платената евроатлантическа измет,и тия с двете мозъчни клетки пак са се активирали гледам.Ще ви обясня кратко и ясно за пъпеши като вас!Русия ще си постигне всичко каквото е чланувала в Украйна и външнополитически план,защото има съюзници.А в САЩ до десетилетие предстои гражданска воина,която ще разцепи страната на части,и това е защото те нямат съюзници а само васали и подчинени им държави,които при първата отдала им се възможност ще се отдръпнат от тях

    Коментиран от #31, #35

  • 28 Китай прави

    8 2 Отговор
    само и единствено стратегически инвестиции одобрени, финансирани и ръководени от държавата. Това е техния неоколониализм. Подкупват корумпирани местни велможи. Подписват договор за милиарди за голям проект. После идват, построяват си бараки, докарват си китайски работници. Дори и храната си карат. Построяват, притежават и те оставят да им изплащаш непосилни заеми. Така фалира Пакистан и всичките му електростанции сега са собственост на Китай. Чрез Пакистан Китай прилага натиск върху Индия. Така стана и с Черна Гора и магистралата която Китай им построи до никъде и която струва 60% от БВП-то им и сега глупаците ще я изплащат поне 3 поколения. Такива са и всички цехове и заводи на Китай в Африка. Където негърките бачкат по 12 часа с една почивка от 5 минути за пикаене и китайката ходи между редовете и ги налага с пръчка да работят по-бързо. Още няма държава на света която да е приела Китайска инвестиция и въобще нещо да им се е върнало. Питайте и руснаците сега. И те се надяваха безкрайно на китайските инвеститори но се оказа, че Китай им завладя пазара, продава им същите боклуци каквито продава и в България, но на тройна цена и до сега не са инвестирали един единствен долар в Раша.

    Коментиран от #33

  • 29 фикс

    4 0 Отговор
    Ма стига бе, сладур!
  • 30 46689

    6 2 Отговор
    Мислех си, че в една държава е по-важно хората да благоденстват, а не да са подготвени за война. Но, явно тоя малоумник мисли само за собствения си комфорт.
  • 31 Хаха

    8 2 Отговор

    До коментар #27 от "Морски":

    Да, те САЩ се цепят и имат гражданска война от 400г. И пак са 400 пъти по-добре от мръшлявата русия.
  • 32 Историк

    6 2 Отговор
    Естествено: Западът наля трилиони в икономиката ви и ви помогна да се съживите, но както обикновено Русия набере ли сили започва пак да сее мизерия и смърт по света.

    По-интересния въпрос е, Русия по-силна ли е отпреди 2 години?

    Всички знаят отговора, фашиста Медведев - също, затова говори за преди 20 години.
  • 33 Копейката

    5 1 Отговор

    До коментар #28 от "Китай прави":

    "Такива са и всички цехове и заводи на Китай в Африка. Където негърките бачкат по 12 часа с една почивка от 5 минути за пикаене и китайката ходи между редовете и ги налага с пръчка да работят по-бързо."

    Ми, те нали руските наколенки в България и те така искат да живеят, аз така разбрах.
  • 34 Няма такъв народ

    4 0 Отговор
    Спрете му водката на тоз човек......
  • 35 Ще ще ще

    4 1 Отговор

    До коментар #27 от "Морски":

    Вярвай си. За 3 години "втарая" не постигна нищо особено, остави си костите пред Волчанск. Вчера Герасимов се хвали с някакво окупирано село -- пък те вече един път го окупираха 2022ра и Украйна го освободи. Та дотам са я докарали окупаторите с "плановете". Мислеха я за 3 дни пък тя стана една...
  • 36 Недей така да лъжеш

    3 1 Отговор

    До коментар #2 от "Мда":

    никога не са казвали че ще вземат Киев за 2 дни! Казаха че ще е за 3 дни!
  • 37 Историк

    2 1 Отговор
    Вермахта беше най-добре подготвената и добре оборудвана за времето си, но помним какво се случи.

    Коментиран от #40

  • 38 Кръгъл идиот

    4 1 Отговор
    Е този, който си мисли, че неговата страна се "подготвя", а другите стоят на място от 20 и кусур години.За Медведев само толкова, иначе тонове мастило са се изписали за днешна Русия, за това дали е нормална и хуманна държава, дали е член на европейското семейство държави или клони повече към Азия и т.н. и т.н., все неща странични! Основният въпрос е има ли място на световната сцена едно такова поведение на страна ЯВНО нарушаваща устава на ООН, грубо погазваща международните договори и рушаща съществуващия световен ред и ще позволи някой това безобразие да продължава!
  • 39 АрхНикола Пеев

    3 1 Отговор
    Джуджето-мъник пак е прекалил с алкохола.
    Медведев, не забравяй да си пиеш хапчетатв, че изпадаш в психически умопомръчения
  • 40 Алгоритъма

    1 4 Отговор

    До коментар #37 от "Историк":

    Има афоризъм - с бой по канчето немците зорлем научиха руснаците да воюват и после? И после руснаците завинаги отучиха немците да си помислят да воюват с тях. Днес Укровермахта повтаря алгоритъма на немците - бяха навирили арийски нос , но в момента се намират в положението на Вермахта от 1944г. - бият ги с едновременни и последователни удари по целия 1000 км фронт.

    Коментиран от #44

  • 41 Верно е.

    3 0 Отговор
    Преди 20 години Русия беше в каменната ера.
  • 42 Карамба!

    4 0 Отговор
    Карамба! Яко самогона! Давай, Медведя, и ние на маса сме такива героични!
  • 43 Хакуна матата!

    4 0 Отговор
    Медведите не са това, което бяха.
  • 44 И при Харков ли

    2 0 Отговор

    До коментар #40 от "Алгоритъма":

    Ги бият....че там е яка месомелачка за рашистите.
  • 45 Готов за бой

    2 0 Отговор
    През 44-та рашките нахлуха у нас, превзеха ни и ни държаха под руско робство цели 45 години. Ако пак посмеят първата ми работа ще е да застана на Калотина с картечница и да разстрелям плъховете които напират да дезертират на запад (ще има доста). И после запуквам рашките 👊
  • 46 Митко

    1 0 Отговор
    Каза човека от Бункера!!!! Него не сме го засякли с Калашник в Окопа
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания