18 Юли, 2024 10:59 2 091 11

Украинската фериботна компания "Укрфери" отложи възобновяването на фериботната си услуга с Грузия

  • украйна-
  • ферибот-
  • грузия

Компанията заяви миналия месец, че планира да възобнови услугите, като фериботът трябваше да отплава от черноморското пристанище Черноморск на 9 юли и да пристигне в Грузия на 12 юли.

Украинската фериботна компания "Укрфери" отложи възобновяването на фериботната си услуга с Грузия - 1
Снимка: БГНЕС

Украинската фериботна компания "Укрфери" отложи възобновяването на фериботната си услуга с Грузия, която беше спряна след нахлуването на руските сили в Украйна през 2022 г., съобщава "Ройтерс", цитирано от News.bg.

Компанията заяви миналия месец, че планира да възобнови услугите, като фериботът трябваше да отплава от черноморското пристанище Черноморск на 9 юли и да пристигне в Грузия на 12 юли.

Актуалният график обаче показва, че плаването е отложено за 24 юли. Компанията не е предоставила обяснение за забавянето.

Фериботната услуга беше спряна след началото на руската инвазия в Украйна през 2022 г. Възобновяването ѝ би позволило на Киев да получи пряк достъп до пазарите в Кавказ и Централна Азия.

Освен пътници, фериботите превозват и голямо разнообразие от товари, като камиони, автомобили, мотриси и товар на палети.

От картата на маршрута, публикувана от компанията, става ясно, че се предвижда фериботът да заобиколи окупирания от Русия Кримски полуостров.

Украйна отвори коридор към западната част на Черно море миналата година, след като украинските сили успяха да прогонят руските военни кораби оттам, като ги атакуваха с морски дронове.

Коридорът позволи на Украйна да увеличи износа на зърно и метали.


Поставете оценка:
Оценка 1.8 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 В.В.П.

    12 1 Отговор
    РОССИЯ не дава ..Затова в ,,отложили,,

    Коментиран от #4

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 СТРАХ

    9 1 Отговор

    До коментар #1 от "В.В.П.":

    Тресе целия запад , ще слугуват най-накрая
  • 5 Непредизвикани и пълномащабно САЩисани

    10 2 Отговор
    В Мригород военното летище на Бандерия, отиде за гъби...Честито козяци, дерзайте - айде дружно, Юпиии

    Коментиран от #6

  • 6 Непредизвикани и пълномащабно САЩисани

    7 1 Отговор

    До коментар #5 от "Непредизвикани и пълномащабно САЩисани":

    Грешка Миргород... но пък Мригород някак си е по актуално
  • 7 Дядя

    8 1 Отговор
    Абе ако ферибота джапа покрай румънското, българското и турското крайбрежие укрите да са отложили пътуванията. Щото ако е напряко, Вовата не дава!
  • 8 КакОтл

    5 0 Отговор
    Как отложи, като се хвалеше че вече няма руски кораб в черно море и едва ли не те опраделят правилата в морето.... сега нещо отказали се били, не било им спешно.
  • 9 Моряка

    5 0 Отговор
    Това на картинката е бълкер- кораб за насипни товари.Външния му вид няма нищо общо с външността на ферибот.Ех, морски ливади......от редакцията.

    Коментиран от #10

  • 10 Бай Ху (By Who)

    1 0 Отговор

    До коментар #9 от "Моряка":

    Здраве желая другарю Моряк.
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави: