22 Юли, 2024 17:12 3 184 12

Италианският министър на отбраната обвини Йенс Столтенберг в предателство

  • италия-
  • министър на отбраната-
  • йенс столтенберг-
  • предателство

Според него Столтенберг е предал Рим, като не е назначил италианец за нов пратеник на Алианса, който да координира действията на НАТО по южния фланг

Италианският министър на отбраната обвини Йенс Столтенберг в предателство  - 1
Снимка: БГНЕС

Италианският министър на отбраната обвини генералния секретар на НАТО Йенс Столтенберг, че е предал Рим, като не е назначил италианец за нов пратеник на Алианса, който да координира действията на НАТО по южния фланг, предава "Ройтерс", цитирано от News.bg.

Позицията беше създадена по-рано този месец по искане на италианския премиер Джорджия Мелони и нейното правителство каза тогава, че смята, че италианец трябва да получи работата.

НАТО все още не е обявил кой ще получи ролята, но италианският министър на отбраната Гуидо Крозето каза пред вестник La Stampa през уикенда, че Столтенберг е номинирал испанец, добавяйки, че смята решението за "почти лична обида".

Попитан за критиките на Крозето, пресслужбата на НАТО каза: "НАТО ще обяви всяко назначение своевременно". Той отказа друг коментар относно критиката на министъра.

Крозето каза, че е написал "много гневно съобщение" на Столтенберг. "Той ме вбеси и ще има последствия в личен план", каза той в изключително необичаен изблик на член на НАТО срещу ръководителя на военния съюз.

"Това беше предателство на принцип. Италия беше тази, която се бори да създаде ролята на пратеник за южния фронт", каза Крозето, добавяйки, че Столтенберг не е съгласен с решението да създаде новата роля и съответно е наказал Италия.

Миналия месец НАТО избра бившия нидерландски премиер Марк Рюте да поеме поста на 1 октомври от норвежкия Столтенберг, който се оттегля след десетилетие на поста.

Запитан дали очаква ролята да бъде преотстъпена на Италия след напускането на Столтенберг, Крозето каза, че се надява тя да бъде дадена "на най-добрия човек".


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 28 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    16 1 Отговор
    НАТО с четири фланга ‼️🤔‼️🤔‼️

    Коментиран от #7

  • 2 Просто е

    3 25 Отговор
    Защото в НАТО знаят, че сте прикрити копейки и неблагонадежден съюзник.
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    10 0 Отговор
    Фланг - Лява или дясна крайна част на войска!
    Що вдиният е Източен, следва другият да е Западен !
    Щом има Южен, следва са има и Северен ❗

    Коментиран от #5

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Търновец

    8 2 Отговор
    Би било просто чудесно НАТО да помага за спиране на нелегалните мигранти - да дойдат войници да помагат на Испания Италия Гърция и България. А мигрантите от Украйна и Русия заливат Европа - по добре Зеленски да капитулира и Украинци и Руси да си ходят.
  • 7 Хи хи хи

    5 0 Отговор

    До коментар #1 от "🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️":

    И с пет члена
  • 8 Санкта Петербургера

    2 1 Отговор
    Шегаджия!!!
  • 9 Татеее,

    6 0 Отговор
    този страшен чичко защо си бърка в очите?
  • 10 Италианеца ми хареса

    6 1 Отговор
    Ще има последствия в личен план. Каквото е горила може да схруска Столтенберг на закуска. Ха ха ха
  • 11 Леле

    1 0 Отговор
    Скарахте се, сега очакваме да се сбиете, типично за меки китки !
  • 12 Отряд1

    0 0 Отговор
    Щяло да има последствия в личен план?

    Последствията:
    Сърдя ти се!

    Ами и аз ти се сърдя.

    Няма да плащам!
    Ами махай се!
Новини по държави: