23 Юли, 2024 12:58 544 4

Нетаняху обещава на семействата на заложниците в Газа, че скоро може да бъде постигнато споразумение

  • израел-
  • бенямин нетаняху-
  • заложници-
  • газа-
  • споразумение

Усилията за постигане на споразумение за прекратяване на огъня в Газа, очертани от Байдън през май и с посредничеството на Египет и Катар, набраха скорост през последния месец.

Нетаняху обещава на семействата на заложниците в Газа, че скоро може да бъде постигнато споразумение - 1
Снимка: БГНЕС

Израелският премиер Бенямин Нетаняху каза на семействата на заложниците, държани в Газа, че скоро може да бъде постигнато споразумение, което ще осигури освобождаването на техните близки, предаде Ройтерс, като цитира изявление на неговата канцелария, цитирано от БТА.

"Условията несъмнено назряват. Това е добър знак", заяви Нетаняху пред семействата във Вашингтон, където се очаква да се срещне с президента на САЩ Джо Байдън и да направи обръщение към Конгреса.

Усилията за постигане на споразумение за прекратяване на огъня в Газа, очертани от Байдън през май и с посредничеството на Египет и Катар, набраха скорост през последния месец. В петък държавният секретар на САЩ Антъни Блинкън заяви, че преговарящите "се приближават към крайната цел".

Руби Чен, баща на Итай Чен, войник с двойно американско-израелско гражданство, чието тяло е задържано в Газа, беше един от членовете на семействата, които се срещнаха с Нетаняху.

"Той каза, че условията са назрели, но аз приемам това с известен скептицизъм", заяви Чен пред израелското армейско радио. Той добави, че се надява Байдън, който оттегли кандидатурата си за преизбиране и подкрепи вицепрезидентката Камала Харис като кандидат на демократите на вота през ноември, да окаже по-силен натиск върху Нетаняху за постигане на споразумение.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Българин

    1 2 Отговор
    Поредният масов убиец подкрепян от сащ.
  • 2 Българин

    0 3 Отговор
    Сащ запалиха света.
  • 3 то не останаха заложници

    1 1 Отговор
    по скоро е обещал, че тепърва ще се дават жертви.... за количества говорим
  • 4 Напротив

    2 1 Отговор
    Ще започне по голяма война в близкия изток и това я ясно на всеки.