25 Юли, 2024 09:38 954 18

Директорът на ФБР: Лицето, което е нападнало Тръмп, преди атаката е изучавало убийството на Кенеди

  • доналд тръмп-
  • директор-
  • фбр-
  • нападнало-
  • атака-
  • убийство-
  • кенеди

Директорът на тайните служби на САЩ (Сикрет Сървис) Кимбърли Чийтъл подаде оставка във вторник. Агенцията беше подложена на строг контрол и критика заради неуспеха ѝ да предотврати случилото се

Директорът на ФБР: Лицето, което е нападнало Тръмп, преди атаката е изучавало убийството на Кенеди - 1
Снимка: БГНЕС

Въоръженият мъж, който атакува и рани леко бившия президент и настояща номинация за държавен глава на САЩ Доналд Тръмп на митинг в Пенсилвания на 13 юли, е търсил преди това в Google информация за убийството на президента Джон Ф. Кенеди. Търсенето е било направено седмица преди стрелбата, заяви директорът на ФБР Кристофър Рей по време на изслушване в сряда пред комисия в Конгреса, цитиран от CBS News.

ФБР все още изяснява мотива на 20-годишния Томас Крукс, който е произвел най-малко осем изстрела, убивайки един присъстващ и ранявайки Тръмп и още двама. Рей каза, че следователите са получили достъп до някои от електронните устройства на Крукс, но "обичайните хранилища на информация не са дали нищо интересно по отношение на мотив или идеология", цитирано от News.bg.

Припомняме, че директорът на тайните служби на САЩ (Сикрет Сървис) Кимбърли Чийтъл подаде оставка във вторник. Агенцията беше подложена на строг контрол и критика заради неуспеха ѝ да предотврати случилото се.

"Сикрет Сървис", които отговарят за защитата на настоящи и бивши президенти на САЩ, бяха подложени на натиск след като въоръжен мъж успя да стреля по Тръмп.

Чийтъл, която ръководи агенцията от 2022 г., каза, че поема отговорност за стрелбата, като я нарече най-големият провал на "Сикрет Сървис" откакто Роналд Рейгън беше прострелян през 1981 г.

Тръмп, републиканският кандидат за президент, беше ожулен в дясното ухо, а един участник в митинга беше убит при стрелбата. Стрелецът, идентифициран като 20-годишния Томас Крукс, беше застрелян и убит от снайперист на "Сикрет Сървис".

ФБР обяви, че мъжът, който стреля, Томас Матю Крукс, е живеел с родителите си в тихо предградие и е бил регистриран привърженик на Републиканската партия.

Томас Крукс не е имал документи за самоличност у себе си и разследването го е идентифицирало чрез ДНК.

След покушението, в неделя вечерта, полицията отцепи дома на Крукс заедно с околните къщи и спешно евакуира всички техни съседи. Местната полиция обясни, че това се дължи на факта, че в къщата са открити взривни устройства.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пич

    5 2 Отговор
    Хахаха..... тези признават , че убийците им нямат фантазия !!!
  • 2 Невероятно

    5 1 Отговор
    Изучавало убийството на Кенеди - супер разкритие! Действат много бързо!
  • 3 ннннннннн

    2 3 Отговор
    20-годишния Томас Крукс, беше застрелян и убит от снайперист на "Сикрет Сървис". Хамерикейшънците стрелят,а нашите съдии пускат под гаранция. Те това е разликата в правосъдията.

    Коментиран от #10

  • 4 ако го бяха оставили

    4 1 Отговор
    жив , щеше да им разкаже . но бързаха да го умъртвят . а какво има да се изучава в атентата срещу кенеди . с стара карабина на прозорец 5 пъти стреля мигрант . после казва че не е той . бил натопен . мафиот го уби после . конспирациите заплитат много хора в организирането . безсмислици и налудности . има други атентати . платени . покрити . ако иска да учи за атентатор няма да може .

    Коментиран от #7

  • 5 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    7 0 Отговор
    Чудно какво ли е изучил❓
    След като всичко по случая Е ЗАСЕКРЕТЕНО ❗
    Ясно е само , че Осуалд е нямал физическата възможност от това разстояние да улучи човек в движеща се кола❗ Както и да произведе за толкова кратко време такъв брой прецизни изстрели❗
  • 6 Гледайте сега

    2 2 Отговор
    как се развихрят да създадат представа, че всичко е наред...
    Да си представя, че съм редови американец...
    Какво ме интересува, какъв бил, що бил... след като чилякът съвсем спокойно си пренесъл стълба и автомат и се катерил все едно ще оправя покрива....
    Чудя се, само след като има оптически мерник и го е виждал в цял ръст , защо се е целил в ухото...

    Коментиран от #12

  • 7 сватбарската

    1 0 Отговор

    До коментар #4 от "ако го бяха оставили":

    Требваше да го оставят да си свърши първо патроните, а?
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 той и тръмп тренирал за

    2 0 Отговор
    избегнал карабина . гледал зелиски на майдана , капа си налузил кат герой от бестселър , върти се надясно и наляво , жестикулира и ръкомаха . засега печели . на сто процента .
  • 10 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    3 1 Отговор

    До коментар #3 от "ннннннннн":

    Дори не забеляза , че сравняваш снайперист със съдия ❗
    Техните съдии стрелят ли ❓
    Не ми отговаряй, въпросът е риторичен❗Уточнявам защото може да не различиш и обикновен от риторичен въпрос ❗
  • 11 Уточнение

    3 0 Отговор
    Всички вече знаят, че Лий Харви Осуалд не е убил Кенеди. Осуалд беше просто необходимата жертва както сега 20 годишния Крукс с аутизъм.
  • 12 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    3 2 Отговор

    До коментар #6 от "Гледайте сега":

    Ами целия се е в ГЛАВАТА, защото с 22 калибър може да му вкара 5-6 в тялото и пак да оживее ❗
  • 13 ако има 4 диоптъра на лявото и 3

    1 0 Отговор
    на дясното, явно не е бил добре с очите . бързоприцел и лазеро-водач не е имал . профила на осуалд е различен - мигрант, полиглот, женкар , комунист , непривличащ внимание човечец . Този крукс е 2 м , отличник, мълчалив самотник , полит занимавател и от пенсилвания . разликата е доста голяма . а и няма филми . 5-6 ленти да пускат . различно е . или си бомбис или пушкар . 2 е рядко . круша , маймуната, а и други в бгн са като кенеди и крукса .
  • 14 БАЦЕ ЕООД

    2 0 Отговор
    Изучавал е, но и е бил в реклама на Блекрок.
  • 15 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    1 1 Отговор
    сеги ще обясняват.....какво е искал да ни каже автора..........Добре де,как ще убедите такива като мен,а???Това е режисирано и са прецакали младежа като са го убили.Изстрела е трябвало да бъде по неточен...според мен.Този главок въобще не направи нищо ,а чакаше.........уверявам ви ,мога да си заложа живота,макар вече да не ми трябва,че от 3 пъти с оръжие дето не съм виждал или с АК на единична стрелба,тази тиква или диня ще я пръсна от 3 пъти!ПС.Аз мразя оръжията за стрелба!
  • 16 прецизна е берета 22 калибър

    1 0 Отговор
    с 14 патрона , пистолет , малък откат , удължена цеф , за 8 изстрела от 120-130 метра е идеал петров . па па .... а крукс е взел дълга и голяма тежка армейска карабина с остарели качества . 3 кандидат кметове във мексико с пистолет ги пушнаха . явно е бил галфон . с дълга коса , не е наркоман , но е полудял .
  • 17 Уточнение

    2 0 Отговор
    Историята прилича на притчата за овцата и вълка.
    Вълка обеждавал овцата- няма да те изям, само го направи, естествено след като овцата го прави бива гръмната и изядена. Случката с Тръмп е същата искаха да го геройзират и успяха. На цената на два трупа, двама ранени. Какви ли неща са обещавани на аутиста Крукс? Може би, че ще изпълнят детската му мечта да го вземат в армията. Аутист няма как да бъде в армията. Но болните хора искат да вярват, че мечтите ще им се сбъднат.
  • 18 Нищо ново

    0 0 Отговор
    С оновен лектор и водещ от цруто.