28 Юли, 2024 06:31 1 602 14

Хусите: Докато Израел съществува, няма да има мир, това е екзистенциална битка

  • йемен-
  • хуси-
  • израел

В конфликта ни вече няма червени линии, заявиха бунтовниците

Хусите: Докато Израел съществува, няма да има мир, това е екзистенциална битка - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Йемен навлиза в нов етап от конфликта с Израел, където няма "червени линии", дошло е време арабите и мюсюлманите да се обединят в тази война, Али ал Кахум, член на Политбюро на шиитското движение Ансар Аллах (Хуси), управляващи в северен Йемен, предаде РИА Новости.

"Йемен и неговият лидер навлизат в нов етап на конфликт, създават се нови съюзи, които нямат червени линии... Докато Израел съществува, няма да има мир, това е екзистенциална битка. Дойде време да се обединим Араби и мюсюлмани, използвайте своите способности и застанете заедно в тази битка, за да запазите идентичността на исляма и арабизма пред предизвикателствата, опасностите и проектите на великия Сатана, представляван от Америка и Израел“, каза Ал Кахум.

Според него операциите за подкрепа на бойците в ивицата Газа с формирането на „ерусалимска ос с единен оперативен център направили възможно осъществяването на пълна блокада на пристанищата на окупирана Палестина, каквато не е виждана в историята на съвременния свят”.

Миналия четвъртък израелският външен министър Израел Кац каза пред Bloomberg, че Израел е готов да атакува отново контролираните от хусите райони в Йемен, ако е необходимо, но предпочита международната морска коалиция, водена от Съединените щати, да играе водеща роля по този въпрос.
От началото на настоящата ескалация в Близкия изток движението Ансар Аллах многократно изстрелва дронове и ракети от различни типове, които обикновено са сваляни от израелската противовъздушна отбрана близо до град Ейлат на Червено море.

На 19 юли обаче един от дроновете се разби в жилищна сграда в центъра на Тел Авив, убивайки един човек и ранявайки осем. Вечерта на 20 юли израелските отбранителни сили съобщиха, че военновъздушните сили са атакували военни съоръжения на хусите близо до пристанището Ходейда в Западен Йемен. Информационната агенция SABA, позовавайки се на Министерството на здравеопазването на правителството на хусите, съобщи, че най-малко 80 души са били ранени в резултат на израелските въздушни удари по Ходейда.


Поставете оценка:
Оценка 2.2 от 36 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 АЛТЕРНАТИВА ЗА БЪЛГАРИЯ

    22 10 Отговор
    АКО МЮСЮЛМАНИТЕ НАПРАВЯТ ТАКА ЧЕ ЕВРЕИТЕ
    ДА ИЗРАЗХОДВАТ ПО 500 ПВО РАКЕТИ НА ДЕН
    .....
    ЗА 20 ДНИ ЩЕ ИМ СВЪРШАТ ПВО РАКЕТИТЕ И СТАВА ШАБАТ :))
  • 2 Сомчето

    11 19 Отговор
    Тия камилари скоро време ще им хвърчат чаршафите щом толкова искат да им се обърне внимание.Лошото е,че като ги подкарат ще избягат сред цивилното население.

    Коментиран от #8

  • 3 Супер

    9 19 Отговор
    значи скоро няма да има Хуси. Бой по диваците докато мърдат. Те са вредни за света

    Коментиран от #6

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Тонката

    28 8 Отговор
    "Докато Израел съществува, няма да има мир, това е екзистенциална битка. Дойде време да се обединим Араби и мюсюлмани, използвайте своите способности и застанете заедно в тази битка, за да запазите идентичността на исляма и арабизма пред предизвикателствата, опасностите и проектите на великия Сатана, представляван от Америка и Израел“

    Право куме в очи!😂
  • 6 Тонката

    21 6 Отговор

    До коментар #3 от "Супер":

    "значи скоро няма да има Хуси."

    Явно някои хора все още не осъзнават, че вече никой не е сам срещу всички....😂
    Нито Русия е сама срещу НАТО, нито хусите са сами срещу САЩ, нито Иран са сами....Светът се промени....Това, което беше, вече го няма и колкото по-бързо го осъзнаете, толкова по-добре за вас...😂
    9 месеца Израел се мъчи с Хамас, които нямат нито ПВО, нито самолети, нито танкове....9 месеа, милиарди изхарчени и нищо...Да не говорим, че на хартия, са една каруца хора....😂
  • 7 Ний ша Ва упрайм

    7 4 Отговор
    тия са тепат от как са слезли от клона.
  • 8 да бе

    15 5 Отговор

    До коментар #2 от "Сомчето":

    Колкото хвръкнаха чаршафите на ония от Афганистан .

    Коментиран от #11

  • 9 Абсурдистан

    7 5 Отговор
    Също, като нацистите - тотална война! Такава е идеологията и на аятоласите и на техните приятели -рашистите. Никакви поуки от историята!

    Коментиран от #12

  • 10 Сащ и Исраил

    9 5 Отговор
    са Злото!
  • 11 Сомчето

    8 4 Отговор

    До коментар #8 от "да бе":

    Еми никога не можеш да избиеш всички плъхове,които се крият по подземия и пещери,все пак доста измират пък останалите нека да си живеят под земята.
    Така са низшите същества.
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Изкуствено

    3 3 Отговор
    създадена държава предизвикваща само проблеми! Това е юдеята!