Last news in Fakti

6 Март, 2014 14:41 2 338 0

Семейство Саркози започва дело след изтичането на скандални записи

  • никола саркози-
  • франция-
  • записи

В тях висши магистрати изразяват своето презрение към съпругата на президента Карла Бруни

Семейство Саркози започва дело след изтичането на скандални записи - 1
Снимка: Уикипедия

Бившият френски президент Никола Саркози и неговата съпруга Карла Бруни започват съдебен процес, след като секретни записи на техни разговори изтекоха в интернет, съобщи Би Би Си.

Адвокатите на семейство Саркози са пуснали искане за разпореждане, предотвратяващо по-нататъшното публикуване на подобни записи. Според тях записите са направени от бившия асистент на двойката Патрик Бюисон без тяхното знание.

Никола Саркози заяви, че е бесен, след като разбра, че  Бюисон е записвал стотици часове от негови срещи и лични диалози в периода между 2007 и 2012 г., докато заемаше президентския пост. В свое изявление адвокатът на бившия асистент призна, че подобни записи са направени, но това е било сторено, за да се състави максимално широк архив с решенията на Саркози и други официални лица. Според адвоката повечето записи са били унищожени, а тези, които са станали публично достояние, най-вероятно са били откраднати.

Някои от тези записи бяха публикувани в понеделник от сатиричния вестник „Le Canard Enchaine“ и сайтът „Атлантико“. В тях се чува как висши магистрати изразяват своето презрение към присъствието на съпругата на Никола Саркози на официалните срещи в Елисейския дворец. Те също така говорят за това, че Карла Бруни е загубила част от своите доходи, след като се е омъжила за тогавашния президент и се е надявала да спечели пари, като рекламира подмладяващи козметични продукти. Записите показват и снизходително отношение на Саркози към някои от неговите министри.

Близки до бившия президент твърдят, че той се чувства предаден от постъпката на бившия си асистент.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: