29 Юли, 2024 05:17 1 204 12

Подкрепата на Камала Харис за Израел е "желязна"

  • камала харис-
  • сащ-
  • израел-
  • киър стармър-
  • великобритания

Британският премиер призова израелския президент за "незабавни стъпки" към прекратяване на огъня в Газа

Съветникът по националната сигурност на американския вицепрезидент Камала Харис Фил Гордън заяви, че тя е била информирана за ситуацията в Близкия изток и следи внимателно събитията, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

"Израел продължава да е изправен пред сериозни заплахи за сигурността си и подкрепата на вицепрезидентът за сигурността на Израел е желязна", се казва в изявлението на Гордън.

Държавният секретар на САЩ Антъни Блинкен заяви, че е натъжен от загубата на човешки живот и добави, че постигането на споразумение за прекратяване на огъня във войната в Газа може да помогне за успокояване на ситуацията на границата на Израел с Ливан.

В същото време канцеларията на израелския премиер Бенямин Нетаняху съобщи, че заседанието на кабинета по сигурността е приключило и членовете му са упълномощили министър-председателя и министъра на отбраната да определят "вида" и "точния момент" на израелския отговор на извършената от "Хизбула" смъртоносно нападение на Голанските възвишения, при което загинаха 12 младежи.

Междувременно британският премиер Киър Стармър заяви пред израелския президент Ицхак Херцог, че са необходими "незабавни стъпки" за прекратяване на огъня в конфликта между Израел и "Хамас" в Газа, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

"Премиерът заяви, че трябва да има незабавни стъпки към прекратяване на огъня, за да могат да бъдат освободени заложниците и да се осигури повече хуманитарна помощ за тези, които отчаяно се нуждаят от нея", се казва в изявление на офиса на Стармър.

"Премиерът отново изрази постоянната си подкрепа за правото на Израел на самозащита в съответствие с международното право", се казва в изявлението.

Стармър се срещна с Херцог в Париж, където и двамата присъстваха на Олимпийските игри.

Британският премиер подчерта, че Израел и "Хамас" не са равнопоставени от морална гледна точка и изрази съболезнованията си за смъртта на петимата заложници, отвлечени по време на ръководената от "Хамас" атака срещу Израел на 7 октомври, чиито тела наскоро бяха открити.


Поставете оценка:
Оценка 2.9 от 14 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ежко

    25 4 Отговор
    Как няма да е желязна.Нали спонсорите на демократите са евреи.Само да си казал нещо срещу Изреае и парите спират.По същия начин се опитваха да тушират студентските демонстрации в защита на палистинците - спонсорите на Харварт се отеглиха,а ръководството бе подтикнато да взима дисциплинарни мерки срещу протестиращита под мотото "Нама мерки -няма пари"

    Коментиран от #3, #8

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Нацистите

    4 6 Отговор

    До коментар #1 от "ежко":

    Си приемат, че всяка позиция е платена. Това еправило при варварите. В цивилизацията има и морал. В русия още не са чули за тази категория.

    Коментиран от #4

  • 4 12345

    15 5 Отговор

    До коментар #3 от "Нацистите":

    При евреите няма морал. Там има само пари.

    Коментиран от #6

  • 5 българина

    8 0 Отговор
    и като е желязна защо не е в нато? а за нас желязна ли е като сме в нато или да излезем, за да стане желязна? а защо е желязна само за израел като нечлен на нато? има още 150 държави нечленки, за които на сащ не им пука. Още мнооого въпроси могат да се зададат, но без официални отговори. Ясно е на всеки защо кой и как
  • 6 българина

    7 2 Отговор

    До коментар #4 от "12345":

    то не е пари, просто стремеж да са над другите, да ги управляват командват и да им вземат всичко, с една дума ГОИ
  • 7 Какво ни занимавате с

    6 2 Отговор
    слугите на сатаните .......с тези мръсни прасета ....о извинявам се това е обида за тез животинки!
  • 8 Ха ха ха ха

    5 0 Отговор

    До коментар #1 от "ежко":

    И при републиканците е същото. Нали пръв Тръмп призна ерусалим за еврейска столица? А дъщеря му се омъжи за евреин и прие тяхната вяра. Управляват FED и двете партии, и цялата държава.
  • 9 то се видя

    0 3 Отговор
    натиснаха човека който подкрепя украйна и хамас да си тръгне и се бореше срещу геноцида За да дойде Ка
    сега вече знам Украйна на две единия е щат Бесарабска българия. Другия ужесточено избиване на мюсулмани
    петрол оръжие няма на кой да се продаде щото на големи пазари с тия речи че ще подкрепя Хит2 и Русия няма да има достъп до големите пазари още сега ще се обърне политиката
    южна америка ще е добре
    кой се хване с израел си стой с израел.
    незнам кой ще управлява в белия дом прилича като реч на господин Тръмп
    место тя да е лидер тръмп почна от сега да води в речите си . Жена която никога не имала Световен Бизнес- мулти национален бизнес и никога не е била президент ще застане срещо опитен желан Биснесме с един мадат.

    Коментиран от #10

  • 10 Ъ?!!!

    6 0 Отговор

    До коментар #9 от "то се видя":

    Първо си въведи в ред мислите и оправи правописа, че нищо не ти се разбира.
  • 11 ПЕНКО

    2 1 Отговор
    ПРИЗИВ : " ЗАЩИТИМ ГЕНЕАЛНИТЕ ЕВРЕИ И ДА ИЗБИЕМ -- ФАШИЗИРАНИТЕ ЦИОНИСТИ -СЕМИТИ -НАВСЯКЪДЕ ПО СВЕТА -- НЕ Е НУЖЕН "ЦИКЛОН -Б " --- САЩ --- СА ЗАРОБЕНИ ---ГОРКО ИМ ?!?!??
  • 12 Яхве

    3 0 Отговор
    Първо Израел трябва да получи морална осъдителна присъда за извършвания с години геноцид над палестинския народ, както и ефективно наказание на Натаняху от20 до30г. Затвор! Така може донякъде да се "поуспокоят нещата" изтегляне на Израел от Газа и овъзмездяване на всички близки на убити деца и цивилни. Както и възстановяване на разрушените градове и инфраструктура. Всичко друго ще доведе до нова ескалация и жертви от типа око за око зъб за зъб