Last news in Fakti

7 Март, 2014 17:35 1 652 0

Далай Лама подкрепи гей браковете

  • далай лама-
  • гей бракове-
  • сащ

Духовният водач осъди хомофобията

Далай Лама подкрепи гей браковете - 1
Снимка: БТА

Далай Лама изрази подкрепата си към гей браковете, осъждайки хомофобията, съобщава Индипендънт.

В интервю пред американския водещ Лари Кинг духовният лидер на Тибет заяви, че за него еднополовите бракове „са окей“ и въпрос на личен избор. Според него, ако двама души от един пол се чувстват наистина добре заедно и всичко между тях се случва по взаимно съгласие, не би трябвало да има пречка за евентуален брачен съюз помежду им.

Относно това дали еднополовите брачни съюзи трябва да имат международно признание, Далай Лама смята, че това трябва да бъде съобразено със законите на различните държави. Според него различните народи трябва да продължат да следват собствените си религиозни закони и традиции. Той осъди хомофобията като нещо грешно, определяйки я като един вид нарушаване на човешките права.


Далай Лама е духовният лидер на Тибет, прогонен от страната от окупиралото я китайско правителство. Той е носител на Нобеловата награда за мир през 1989 г. Той пристигна в САЩ преди няколко седмици, въпреки че посещението му обтегна взаимоотношенията между страната и Китай. Китайското правителство смята Далай Лама за враг на държавата, опитващ се да извоюва независимостта на Тибет. Той отрича тези спекулации, твърдейки, че просто иска да защити будистките традиции на своя народ.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА