2 Август, 2024 13:35 669 2

Наводнения и проливни дъждове в Пакистан отнемат живота на 30 души

  • пакистан-
  • наводнения-
  • дъждове

Агенцията отбелязва, че вторият по големина пакистански град Лахор е бил засегнат от най-проливните валежи от повече от четири десетилетия насам.

Наводнения и проливни дъждове в Пакистан отнемат живота на 30 души - 1
Снимка: БГНЕС

Наводнения, предизвикани от проливните дъждове в Пакистан, причиниха щети, при които загинаха най-малко 30 души през тази седмица, предаде Ройтерс, като се позова на съобщение на властите в страната, цитирано от БТА.

Агенцията отбелязва, че вторият по големина пакистански град Лахор е бил засегнат от най-проливните валежи от повече от четири десетилетия насам.

Настъпването на сезона на мусоните предизвика наводнения и свлачища в цяла Южна Азия през последната седмица, като най-малко 195 души загинаха и около 200 души все още се смятат за изчезнали при едно от бедствията в съседна Индия.

Проливните дъждове в северната част на Пакистан предизвикаха наводнения, срутвания на сгради и засилиха риска от токови удари.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пор

    1 1 Отговор
    Защо всички катаклизми , природни бедствия са в мюсюлманските страни ? ТралАлах що наказва само неговите хорс ?

    Коментиран от #2

  • 2 Българка

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "Пор":

    Защото и Тралалах мрази мюслитаааааа