19 Август, 2024 04:36 1 571 12

Харис нападна Тръмп: Силата не се измерва в унижения, 5 години гледаме това извращение

  • сащ-
  • камала харис-
  • джо байдън-
  • доналд тръмп

Националният конгрес на Демократическата партия на САЩ започва днес в Чикаго

Харис нападна Тръмп: Силата не се измерва в унижения, 5 години гледаме това извращение - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Кандидатката на Демократическата партия за президент на САЩ Камала Харис разкритикува бившия американски президент Доналд Тръмп, намеквайки, че съперникът ѝ на президентските избори на 5 ноември е "страхливец", чиято цел е да унижи опонентите си, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

Харис направи този коментар по време на предизборно събитие, в което участва заедно с подгласника си Тим Уолз, в оспорвания щат Пенсилвания ден преди откриването на Националният конгрес на Демократическата партия в Чикаго.

"През последните няколко години видяхме да се случва подобно извращение, поне според мен, че силата на един лидер се измерва с това кого е унижил. Докато, както знаем, истинската сила се измерва с това на колко хора си помогнал", каза Харис пред събралите се свои привърженици и добави: "Всеки, който унижава други хора е страхливец".

Тя не спомена изрично Тръмп, който онзи ден на предизборно събитие в Източна Пенсилвания я нарече "радикална" и "лунатичка".

Социологическите проучвания сочат, че Харис е внесла свежа струя в предизборната кампания на демократите и е с изравнени шансове за победа спрямо Тръмп в осем силно оспорвани щата, сред които е и Пенсилвания, посочва Ройтерс.

Националният конгрес на Демократическата партия на САЩ започва днес в Чикаго, щата Илинойс, предаде Асошиейтед прес, цитирана от БТА.

Камала Харис пристигна в града и със сигурност ще бъде номинирана с голямо мнозинство на Националния конгрес на демократите, който ще завърши в четвъртък с реч на кандидатката за президентския пост.

Делегати и лидери на политическата формация се събират в увековечената от баскетболната легенда Майкъл Джордан спортна зала "Юнайтед Сентър" след няколко натоварени седмици, през които партията смени кандидата си за президент, съобщава Асошиейтед прес.

Измененията в кампанията след оттеглянето на Байдън от надпреварата за Белия дом налагат и промени в предизборната платформа, която демократите ще приемат преди началото на Националния конгрес на партията. Следва кратко описание на фактите, които е добре да се знаят във връзка с форума в Чикаго.

Пълният дневен ред на конгреса не е публикуван, но се очаква Харис, кандидатът за неин вицепрезидент - губернаторът на Минесота Тим Уолз, Байдън, бившите президенти Барак Обама и Бил Клинтън, както и кандидатката за президент от 2016 г. Хилари Клинтън и бившата първа дама Мишел Обама да направят изказвания, които ще бъдат излъчени във вечерните телевизионни програми.

Заседанията ще бъдат предавани на живо по редица онлайн платформи, сред които уебсайтът на партийния конгрес, "ЮТюб" и "Екс". Организаторите заявиха, че за първи път в историята на форума ще има едновременно живо предаване в "ТикТок", "Инстаграм" и "ЮТюб". Осигурен е и превод на испански език, както и жестомимичен превод.

Чикаго е град, в който Демократическата партия води ожесточена битка през 1968 г., припомня АП. Тази година е знакова с решението на президента Линдън Б. Джонсън да не се кандидатира за преизбиране и убийството на кандидата Робърт Ф. Кенеди, като завършва с отхвърлянето на мирната платформа за прекратяване на войната във Виетнам на конгреса на Демократическата партия. Това отприщва големи антивоенни протести и белязани от насилие сблъсъци между демонстранти и полиция.

Създава се обстановка на несигурност около завръщането на демократите в Чикаго, където са планирани протести срещу подкрепата на правителството на Байдън за Израел във войната с радикалната палестинска групировка "Хамас". Това поражда въпроса, дали ситуацията от 1968 г. няма да се повтори. Полицията твърди, че нейните служители са подготвени за подобен сценарии и много от тях са преминали през обучение за деескалация на напрежението.

Губернаторът на Илинойс, демократът Джей Робърт Прицкър, заяви вчера, че очаква демонстрациите да бъдат мирни и отхвърли всякакви сравнения с конгреса на Демократическата партия в Чикаго през 1968 г.

Очаква се Харис да спази традицията и да приеме номинацията си в четвъртък вечерта. Уолз ще приеме номинацията си ден по-рано, а Байдън ще говори днес при откриването на форума.

На 10 септември, по-малко от три седмици след приключването на националния конгрес на Демократическата партия, Харис и Тръмп ще се изправят един срещу друг в дебат, организиран от телевизия "Ей Би Си Нюз". Уолз и съперникът му от Републиканската партия Джей Ди Ванс също ще имат телевизионен дебат, който е насрочен за 1 октомври.


Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 15 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Европеец

    15 4 Отговор
    Тия от снимката да не лапнат по някоя муха или пък чакат на бай Дончо инструмента....
  • 2 Какво

    13 3 Отговор
    да я унижават милата, във съвсем приятелски разговор а питаха ,кой и е любимият жив рапър ,тя отговори ту пак
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Жалки кашерни 🐂🐂🐂

    17 2 Отговор
    Кабала 👹Харис в прав текст наскоро казва ,че за да (спасяла)планетата и да имали бъдеще нашите деца(децата на елита),човешката популация трябвало да се съкрати до 1-2 милярда най много,да се зараняло консимацията на месо и да се прекратяло добива на изкопаеми енерго източници.
    С една дима ако тая се докопа до Белия ⁷дом започва ваксинирането с отрови срещу поредната измама на сатанистите наречена маймунска шарка и не ни мърда 3та световна война,щото на жидо-рептилсния и сатанистки (елит) човешката популация им пречи,щото светър се събуди и видя уродливото лице на техния измамен сатанистки световен ч@футско-англо-саксонски (ред).
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 българин 777

    6 4 Отговор
    какъв е тоз ме-.„;ле„„;.-з камилата няма ли нормални хора вече или дъртак с памперс или послушница пак на еврейте
  • 8 Факт

    6 1 Отговор
    Лезят се вдетинени! Подигравка с хората.
  • 9 Някой

    7 1 Отговор
    Вярно! Силата е в хихотенето пред камери. И неможенето да се вържат 2 смислени изречения.
  • 10 Много точно казано

    6 2 Отговор
    5 години гледаме това извращение Байдън.

    Коментиран от #12

  • 11 ,МНОГО СТЕ ГОТИНИ . МА СЛАДУРИ БЕ.

    8 2 Отговор
    СНИМКАТА Е ДОСТАТЪЧЕН ПОКАЗАТЕЛ . ТЕЯ СА ЗА ПОСМЕШИЩЕ , ЦИРКОВИ КЛОУНИ!
    МНОГО СТЕ ГОТИНИ , ОСОБЕНО НАХИЛЕНАТА КОКОШКА , СТАНАЛА КАНДИДАТ ПРЕЗИДЕН ИЗНЕНАДВАЩО И ЗА НЕЯ. ОТ ЗАДОВОЛСТВО ,ЩЕ СЕ ПРЪСНЕ.
    И АКО ТОВА Е НАЙ- ДОБРОТО НА ДЕМОКРАТИТЕ , ПРЕДСТАВЕТЕ СИ ЩО ЗА ПТИЦИ СА ОСТАНАЛИТЕ.
  • 12 За сведение

    1 5 Отговор

    До коментар #10 от "Много точно казано":

    извращението се казва Тръмп. Психопат, нарцис, който мисли само за пари. Не разбира нищо от политика. Просто си е луд за връзване.