19 Август, 2024 12:19 1 407 1

Председателят на основната турска опозиционна партия Йозгюр Йозел разговаря по телефона с палестинския президент

  • йозгюр йозел-
  • турция-
  • опозиционна партия-
  • махмуд абас-
  • разговаря-
  • телефон

Йозел е изразил съжалението си, че не е могъл да присъства на специалното заседание в турския Меджлис на 15 август, на което Абас изнесе реч пред турския парламент.

Председателят на основната турска опозиционна партия Йозгюр Йозел разговаря по телефона с палестинския президент - 1
Снимка: БГНЕС

Председателят на основната турска опозиционна Народнорепубликанска партия (НРП) Йозгюр Йозел разговаря снощи по телефона с палестинския президент Махмуд Абас, предава телевизия СиЕнЕн-Тюрк, цитирано от БТА.

Йозел е изразил съжалението си, че не е могъл да присъства на специалното заседание в турския Меджлис на 15 август, на което Абас изнесе реч пред турския парламент. Лидерът на НРП е уточнил, че не е могъл да дойде в Меджлиса заради претърпян инцидент.

На 16 август Йозел присъства на заседание в Меджлиса във връзка с положението на Джан Аталай, на когото бе отнет статутът на депутат. Йозел дойде в парламента с гипсиран крак.

По време на телефонния разговор с Абас Йозел е подчертал, че НРП винаги е подкрепяла справедливата кауза на палестинския народ. Той напомни, че след като бе избран за председател на кемалистката формация, е изпратил писмо до 119 лидери от цял свят с молба да признаят държавата Палестина.

„Смятаме за необходимо наличието на Палестинска държава със столица Източен Йерусалим в границите от 1967 г. и подкрепяме решението за наличието на две държави“, е заявил още Йозел.

Той е благодарил на Абас за посещението му в Турция и е изразил подкрепа за решението на Абас да посети ивицата Газа.

Махмуд Абас е пожелал скорошно възстановяване на Йозел. Той е добавил, че е добре запознат с действията на НРП и нейната постоянна подкрепа за палестинската кауза, както и че палестинците „никога няма да забравят тази подкрепа и помощ“.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Дрън

    0 0 Отговор
    Дръж.
Новини по държави: