22 Август, 2024 14:14 868 2

Американска компания глобена с 1 милион долара за измамно обаждане с глас на Джо Байдън

  • измамно-
  • обаждане-
  • джо байдън-
  • глобена

Измамното автоматично обаждане с глас, който подвеждащо звучи като този на Байдън, беше отправено към гласоподаватели в Ню Хемпшир през януари.

Американска компания глобена с 1 милион долара за измамно обаждане с глас на Джо Байдън - 1
Снимка: Shutterstock

Американска телекомуникационна компания бе глобена с 1 милион долара заради измамно автоматично обаждане, включващо фалшификация на гласа на президента Джо Байдън, който е бил генериран с помощта на изкуствен интелект, предаде ДПА, цитирано от БТА.

Федералната комисия по комуникациите (FCC) обяви, че Lingo Telecom се е съгласила да плати глобата и също така се е ангажирала да въведе програма за проверка на надеждността на клиентите, които използват мрежите на компанията за предаване на данни.

Измамното автоматично обаждане с глас, който подвеждащо звучи като този на Байдън, беше отправено към гласоподаватели в Ню Хемпшир през януари. То призоваваше хората да не участват в първичните избори на Демократическата партия в щата.

Гласът на Байдън е бил генериран с помощта на софтуер за изкуствен интелект, а информацията за подателя също е фалшифицирана, за да изглежда като политическа комисия на Демократическата партия.

"Всеки от нас заслужава да знае, че гласът по линията е точно този, за когото се представя," каза председателят на Федералната комисия по комуникациите Джесика Розенворсел. "Ако се използва изкуствен интелект, това трябва да бъде ясно на всеки потребител, гражданин и избирател," добави тя.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 сащисан кравар

    2 0 Отговор
    Той Бай Дъня си е ходещ афиш да не се гласува за "демократите" 😅
  • 2 Хей

    0 0 Отговор
    Била е друга дименция...