Тема: Украйна

23 Август, 2024 09:57, обновена 23 Август, 2024 10:34 1 654 15

Първа визита на индийски премиер в Украйна: Нарендра Моди пристигна в Киев

  • украйна-
  • нарендра моди-
  • посещение-
  • володимир зеленски

Моди пристигна с влак от Полша

Първа визита на индийски премиер в Украйна: Нарендра Моди пристигна в Киев - 1
Снимкa: БГНЕС

Индийският премиер Нарендра Моди пристигна в Киев, където ще се срещне с украинския президент Володимир Зеленски, съобщи началникът на президентската канцелария Андрий Ермак, цитиран от Асошиейтед прес, цитирано от БТА.

Моди пристигна с влак от Полша, а украинската железопътна компания разпространи видео във "Фейсбук" от посрещането му на перона на гарата, посочва Франс прес.

Властите в Индия и Украйна отбелязаха, че фокус на разговорите ще бъде засилването на икономическите отношения и сътрудничеството в областта на отбраната, науката и технологиите.

Украинските медии съобщиха, че Моди се е срещнал с представители на индийската диаспора в Украйна след пристигането си, а тълпата, която се е събрала около него, е скандирала името му.

Посещението на Моди в Киев се състоя месец и половина след визитата му в Москва, където разговаря с руския президент Владимир Путин в деня, в който при руска въздушна атака беше ударена детска болница в Киев, при което бяха убити много хора.

Зеленски определи тази среща като „огромно разочарование и тежък удар по усилията за мир“. Той също така упрекна Моди за кадрите с прегръдките му с Путин по време на срещата им.

Индия избягва да осъди руската инвазия и призовава Русия и Украйна да разрешат конфликта чрез диалог и дипломация.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Руснак с украински паспорт

    16 20 Отговор
    Зеленски е нелегитимен.

    Коментиран от #9

  • 2 Докато Русия се бори за чужди територии

    18 15 Отговор
    ще загуби своите!
    Китайската секретна база в Таджикистан, представляваща плацдарм към Русия е готова. Новината е докладвана от Главното разузнавателно управление (ГРУ) в Кремъл преди дни. В същия доклад военните шпиони на Русия съобщават за увеличаване на китайските войски по границата с Руската федерация. Новината хвърли в паника Путин и приближения му кръг. Досега те се надяваха, че въпросната хипер модерната база, снабдена с последен модел оръжия и техника, са за евентуален удар срещу талибаните в Афганистан. Оказало се, че целта все пак е Русия.

    Коментиран от #4

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Реакцията на Путин

    15 16 Отговор

    До коментар #2 от "Докато Русия се бори за чужди територии":

    Путин е ядосан и от появилите се писания в социалните мрежи на Киргизстан, особено на издание на руски език /чието заглавие Факти не позволяват да се изпише/ , което публикува текст: „Китай открито заяви правото си да си върне част от Сибир: китайски медии предизвикват голям скандал с Русия по този повод“.
    Междувременно Пекин започна да разгръща свои военни части до границата с Русия. Вероятно китайците планират да „придобият“ територии при разпада на Руската федерация.

    Коментиран от #10

  • 5 НАБЛЮДАТЕЛ

    19 12 Отговор
    Докато Путин продава под борсовата цена ресурси и Китай и Индия само ще шикалкавят. Когато редовия руснак проумее че му се бърка сериозно в джоба нещата ще се променят. Дотогава всички ще богатеят са сметка на крепостните. Важното е кой колко е планирал да продължи войната и кой колко ресурси ще натрупа за сметка на Путин. А колко струва Путин? Като сложим загубите за Русия - вече нищо
  • 6 Веритас

    9 17 Отговор
    Моди ще се срещне с президента Зеленски днес, след което ще се подложи на щателни хигиенни процедури, за да елиминира всички следи от фини наркотични частици.
  • 7 Моди пристига в Киев

    10 5 Отговор
    в навечерието на Деня на независимостта на Украйна. Това като че ли има сериозно значение.
  • 8 Ами

    10 5 Отговор
    Моди може да си пътува, където си иска. Прибра ли си заблудените индийци от путин? Щото, освен да каже на пукин, че разбомбването на болницата е рашистки резил, беше отишъл главно за това в раша.
  • 9 Хахахаха

    9 9 Отговор

    До коментар #1 от "Руснак с украински паспорт":

    Путлера е нелигитимен. Изборите за руски президент, бяха правени в украински територии. Така, че той се води за нелегитимен.
  • 10 Така е

    10 6 Отговор

    До коментар #4 от "Реакцията на Путин":

    Пуснали са карта с китайските имена на градове в Сибир. Строят голямо военно съоръжение на границата с раша.
  • 11 Злобното Джуджи

    10 5 Отговор
    Вова на колене 😁
    Страшно зле се развива тая война за руските немоглики
    Няма да питам Чий днес е Курск щот на днешна дата Куpск бива асвабаден от фашисты, a днес е ситуацията е "сложна"
  • 12 Вие платени глупаци

    4 7 Отговор
    Какво ви пречи Русия та вие сте в кошарата българия
  • 13 Факт

    4 3 Отговор
    Трябва да се отбележи изражението на Моди и погледа на Полския шмекер зад него!
  • 14 Анонимен

    2 3 Отговор
    Между повечето Украинци и повечето Руснаци няма разлика. В ролята на Антихриста е Зеленски!
  • 15 Маке

    2 0 Отговор
    Трябва ли един индиец,та бил той и премиер да каже на тези диктатори да седнат и да преговарят.Да предишни преговори бяха бламирани по заповед от САЩ,Великобритания и ЕС(Меркел и макрон).Какво ли не правиха и правят все още САЩ с Куба.Нека си представим сега в Мексико управляваха комунисти.Изтока и запада са се хванали за гушата и го отнася ИЗТОКА.ЗАЩО БЪЛГАРИЯ НЕ СЕ ВСЛУША В НАРОДА СИ. НЕКА СЕ ПРОВЕДЕ Р Е Ф Е Р Е Н Д У М за неутралитет на страната ни.Синоптиците мълчът,но няма как войната да няма отражение в/у времето на Балканите.
Новини по държави: