27 Август, 2024 17:23 840 2

Върховният лидер на Иран допуска подновяване на преговорите със САЩ относно иранската ядрена програма

  • върховният лидер на иран-
  • подновяване-
  • преговорите-
  • сащ-
  • ядрена програма

Хаменей, който има последната дума по всички държавни въпроси, все пак предупреди кабинета на Пезешкиан: "Не се доверявайте на врага“.

Върховният лидер на Иран допуска подновяване на преговорите със САЩ относно иранската ядрена програма - 1
Снимка: БГНЕС

Върховният лидер на Иран създаде възможност за подновяване на преговорите със САЩ относно бързо развиващата се иранска ядрена програма, като заяви на правителството, че "няма пречка“ за взаимодействие с "врага“, предаде Асошиейтед прес, цитирано от БТА.

Аятолах Али Хаменей очерта ясни червени линии за всякакви преговори, които се водят под ръководството на правителството на президента-реформатор Масуд Пезешкиан, и отново предупреди, че на САЩ не може да се вярва.

Коментарите му напомнят тези, направени по времето на сключването на ядреното споразумение на Иран със световните сили през 2015 г., според което ядрената програма на Техеран беше значително ограничена в замяна на отмяната на икономическите санкции.

"Не трябва да възлагаме надеждите си на врага. За плановете си не трябва да чакаме одобрение от враговете“, каза Хаменей във видео, излъчено от държавната телевизия. "Но не е противоречиво да разговаряме със същия този враг по някои въпроси, няма пречка за това“, добави той.

Хаменей, който има последната дума по всички държавни въпроси, все пак предупреди кабинета на Пезешкиан: "Не се доверявайте на врага“.

85-годишният Хаменей от време на време призовава за преговори със САЩ или отхвърля идеята, след като предишният американски президент Доналд Тръмп едностранно изтегли страната си от ядрената сделка.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Лумпен

    3 1 Отговор
    Когато стане ядрена държава тогава ще може да преговаря като равен с равен!
    Дотогава ядрените велики сили ще си разиграват коня !
    И ще налагат демокрацията на по бедните....!
    Просто винаги по силния мачка слабия ..!
    Всичко друго е празни приказки за глупави хора!
  • 2 хммм

    1 1 Отговор
    И тоз ли стана джендър?