29 Август, 2024 13:28 1 823 25

Среща на високо ниво между САЩ и Китай: Джейк Съливан пристигна в Пекин

  • джейк съливан-
  • китай-
  • сащ-
  • пекин-
  • среща

Съливан предаде намерението на президента Джо Байдън за започване на диалог със Си в близко бъдеще и подчерта отвореността на САЩ към конструктивна комуникация

Среща на високо ниво между САЩ и Китай: Джейк Съливан пристигна в Пекин - 1
Снимкa: БГНЕС

Джейк Съливан, съветник по националната сигурност на Белия дом, проведе разговори с китайския президент Си Дзинпин. Срещата, в която двамата лидери обсъдиха бъдещето на връзките между САЩ и Китай, представлява значим момент в международните отношения, предава БТА.

Президент Си Дзинпин изложи обнадеждаваща визия, подчертавайки, че Съединените щати и Китай трябва да действат като стълбове на стабилността за глобалния мир, акцентира на необходимостта от сътрудничество за насърчаване на световното развитие, без да се възприема растежът на другата страна като заплаха, изрази ангажимент на Китай за поддържане на стабилни и трайни отношения със САЩ и желание за съвместни усилия за постигане на тази цел, но същевременно подчерта защитата на суверенитета и интересите на страната.

От своя страна, Съливан предаде намерението на президента Джо Байдън за започване на диалог със Си в близко бъдеще и подчерта отвореността на САЩ към конструктивна комуникация.

Посещението в Китай, първото на Съливан, включваше срещи с ключови китайски служители, включително външния министър Ван И и заместник-председателя на Централния военен комитет Джан Юся.

Взаимодействието на високо ниво между САЩ и Китай сигнализира за взаимния интерес за поддържане на глобалната стабилност и насърчаване на развитието.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 10 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 СИ..

    19 1 Отговор
    Само да внимава да не си замине с товарния влак, като оная кокошшшка.
    :)) :))
  • 2 Конспиратор

    5 10 Отговор
    💲Взаимодействието на високо ниво между САЩ и Китай сигнализира за взаимния интерес за поддържане на глобалната стабилност и насърчаване на развитието.💲
    Взаимен е интереса от замразен тлеещ конфликт с припламваща позиционна война в Европа между Киев и Москва, колкото по-продължително, толкова по-добре за тях. Толкова по-изгодни сделки за оръжия, за зърно и за горива....
  • 3 Като котки

    17 6 Отговор
    Успиват Китай, докато въоръжават неистово враговете му. Тук обаче са попаднали на огледално работещ играч.

    Коментиран от #6

  • 4 Питам:

    20 1 Отговор
    Кой ли от т.н. "световни лидери" не се изреди при председателя СИ ДЗИН ПИН на поклонение ?

    Коментиран от #18

  • 5 Истината

    1 22 Отговор
    Китайските шушумиги,поне не се крият ,като руснаците, директно си признават ,че са колония на сащ и запада
  • 6 Чан Гъм

    18 1 Отговор

    До коментар #3 от "Като котки":

    А дали ще успеят за успят Китай със сладки думи, обещания и мъниста за подаръчета?

    Коментиран от #7

  • 7 Като англични

    17 2 Отговор

    До коментар #6 от "Чан Гъм":

    Както са свикнали, така опитват. Друго не знаят. Първо обещания, после дребни подаръчета, опит за внедряване на "взаимоизгодни" общности и ако не мине, санкции, заплахи, прокси война.
  • 8 В Китай бачкат за купа ориз месечно

    1 11 Отговор
    Монголския дивак и диктатор Кубилай става първият император некитаец, който завладява цял Китай

    Коментиран от #11

  • 9 Госあ

    17 0 Отговор
    Най хубавото на Китай като световен лидер е избягването на войни по възможност и това, че Китай нито изнася религия, нито култура, нито политически системи. Внася и изнася продукция. Вярвам че ще изиграят позитивна роля за глобалния мир и ще направят така, че кръглите глави и жидовете ще понесат по леко многополюсния свят, който непременно ще се случи.
  • 10 Китай ще воюва до последния opk!

    1 15 Отговор
    Китайските власти осъждат подобно смекчаване на задачата за нанасяне на удари по въоръжените сили на територията на Руската федерация, което беше напълно предвидено.

    Китайските политици традиционно забравят да осъдят престъпленията на Руската федерация, руските атаки срещу мирни украински градове и инфраструктура, както и да посочат, че единственият мотив за началото и продължаването на тази терористична война е, че Кремъл се управлява от луд убиец, който атакува с танкове съседна държава. Престъпник, който публично пренебрегва всички норми на международното право, устава на ООН и демонстративно избива стотици хиляди хора, както украинци, така и свои граждани, изпращайки ги да станат окупатори, да унищожават, убиват, изнасилват и да участват в грабежи в съседна държава.
    Ето защо оценките на официален Пекин, който все още се опитва да се прави на миротворец, изглеждат просто смешни, защото реалните действия на КНР говорят повече и по-ярко от техните празни и лъжливи изявления.

    Коментиран от #15

  • 11 Госあ

    4 3 Отговор

    До коментар #8 от "В Китай бачкат за купа ориз месечно":

    някои от нас - българите, всъщност са много по-близки до монголите от някои китайци. По това също сме братушки и с някои от руснаците - по монголска линия, не по северна (за тях) или средиземноморска - за нас. И си личи, бате. Вервай.
  • 12 Поздрави от Китайски Сибир

    3 12 Отговор
    Китай воюва със САЩ, чрез машата си Путин, докато не се сгромоляса РФ и не си прибере Сибир в границите на Китай .

    Коментиран от #22

  • 13 Факт

    11 0 Отговор
    Блинкен нещо не го тачат в Китай!
  • 14 пешо

    13 0 Отговор
    краварите се молят на колене на китайците
  • 15 Госあ

    10 3 Отговор

    До коментар #10 от "Китай ще воюва до последния opk!":

    Сега, да ти кажа позицията на китайците която съм чул от самите тях. От образованите, а това е и позицията на Пекин: 1) След избитите 160000 цивилни и стотици деца от руски произход и забраната да говорят на родния си език, да четат класическа руска литература, да слушат класическа руска музика и изявления на президенти като докато украинчетата ходят на училище, руските деца ще се крият по мазетата", намесата на Русия е неизбежна ! 2) Русия като велика сила, може да поставя условия на съседите си за оръжия за масово унищожение и натовски войски. 3) действително Китай не одобряваха анексирането на територии в началото, но с развитеието на конфликта, укрите и техните съюзници ще трябват да обещетят по някакъв начин руската освободителна операция. Как ? Особено пък след нахлуването на бандерите и съюзниците им в Русия, нещата се променят вече значително. Та така.

    Коментиран от #19

  • 16 =ш-п0ои

    9 2 Отговор
    Записвайте си:

    Смешника съливан го разхождаха няколко дни да води безсмислени срещи с разни чиновници далеч под неговият ранг... Срещна се за 3 часа с външния министър и накрая го допуснаха за 20 минути да си издекламира глупостите за които е дошъл пред господаря Си...

    По всички азиатски стандарти това е израз на ПРЕЗРЕНИЕ и е ОГРОМНО УНИЖЕНИЕ за госта... Азиатците винаги приемат пратениците на враговете си, изслушват ги и им дават шанс да подобрят отношенията си (войни не са нужни никому), но толкова... За "великия запад" посещение като това може и да изглежда поне сравнително успешно, но реалността е друга- пратеника на Краваристан беше УНИЖЕН ПО ВСИЧКИ ПАРАГРАФИ...

    Коментиран от #20

  • 17 ПО ТОЧНО

    7 0 Отговор
    МАЙ ДОСТА НА РАЗТОЯНИЕ ГО ДЪРЖИ СИ ........!
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 зле

    0 2 Отговор

    До коментар #16 от "=ш-п0ои":

    иска ти се
  • 21 Госあ

    2 1 Отговор

    До коментар #19 от "зле":

    Професор и доцент от Китайска Академия на Науките. Толкова ли е важно точно кой ми е казал ? Ти знаеш ли КАС какво означава ? Това е най мощната научна организация в света. Да ти го преведа на езика на плодзеленчукарите, да работиш за КАС е като да риташ топка за Барса или Реал ;)

    Коментиран от #23

  • 22 Мухаа ха!

    5 0 Отговор

    До коментар #12 от "Поздрави от Китайски Сибир":

    В огромна грешка си!Поднебесната има коренно различен мироглед - азиатски,за разлика от първо сигналните западняци.Те прекрасно разбират,че при днешните геополитически реалии,ако се подведат на техните уловки,се обричат сами на тотално унищожение и разпад,изобщо като държава.Знаят,че без руския гръб( ако примерно русия бъде смазана с тяхна помощ) ,следващите са те.Но тогава целия колективен запад, джапанки,корейци ще им скочат от всички страни.Дзи Пин просто търпеливо изчаква Мечока- да си довърши започнатото.След това ще си прибере Тайпе за няколко месеца- зад гърба му ще стои мечока!

    Коментиран от #24

  • 23 Безпристрастен

    5 1 Отговор

    До коментар #21 от "Госあ":

    Нещо конкретно: По данни на департамент световна наука и образование към ООН, към 2018 година, Китай разполага на терен със 12 милиона квалифицирани , инженерни кадри.Във всички сфери на живота.Повече от всички инженери ,в цял свят!

    Коментиран от #25

  • 24 Госあ

    0 1 Отговор

    До коментар #22 от "Мухаа ха!":

    Аз не мисля, че ще предприемат военна намеса изобщо. Когато Русия, счупи зъбите на западняците в бандеристан, което е неминуемо въпреки грешките на Путин и обкръжението му, ще имат два варианта - или да наведат глава или да бъдат довършени икономически. Трети вариант за ТСВ, няма как да се случи.
  • 25 Госあ

    0 1 Отговор

    До коментар #23 от "Безпристрастен":

    Имаше една статия, че американците са притеснени от отлива на квалифицирани кадри от Китай. По едно време бяха повече от половината в институции като МИТ и други...
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Русия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания