1 Септември, 2024 17:10 1 138 7

Йоав Галант призовава Нетаняху за примирие с „Хамас“ с цел завръщане на оставащите заложници

  • израел-
  • йоав галант-
  • бенямин нетаняху-
  • хамас-
  • заложници

Галант многократно е влизал в спорове с Нетаняху и твърдолинейни религиозни националистически министри относно необходимостта от постигане на сделка за спиране на боевете в Газа

Йоав Галант призовава Нетаняху за примирие с „Хамас“ с цел завръщане на оставащите заложници - 1
Снимка: БГНЕС

Израелският министър на отбраната Йоав Галант днес призова премиера Бенямин Нетаняху да сключи споразумение за примирие с палестинската групировка „Хамас“ с цел завръщане на оставащите заложници, държани в Газа, след като телата на шест от тях бяха върнати на техните роднини, съобщава Ройтерс, цитирано от БТА.

"Твърде късно е за отвлечените, които бяха хладнокръвно убити. Отвлечените, които остават в плен на „Хамас“, трябва да бъдат върнати у дома", каза Галант в социалната мрежа „Екс“.

Той добави: „Съветът за национална сигурност трябва да се събере незабавно и да отмени решението, взето в четвъртък“, като визираше решението на правителството да настоява за задържане на войски в така наречения Филаделфийски коридор по протежение на южната граница на Газа.

Настояването на Нетаняху за държане на войски в коридора, с цел да се попречи на „Хамас“ да внася контрабандно оръжие от Египет, се възприема като основна пречка за успеха на преговорите, водени от Египет и Катар.

Галант многократно е влизал в спорове с Нетаняху и твърдолинейни религиозни националистически министри относно необходимостта от постигане на сделка за спиране на боевете в Газа и връщането на останалите заложници обратно в замяна на палестинските затворници, държани от Израел.

Смята се, че около една трета от близо 100-те израелски и чуждестранни заложници, които все още са в Газа, са загинали, като съдбата на останалите е неизвестна.


Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Kaлпазанин

    12 3 Отговор
    Вън от Палестина кой отде е дошъл ,отивайте в обора или германистан ааа и оттам имаме новина ама тук бавно заграявт ,в тюринген алтернатива за Германия печели ,а укрите вече имат 8500 бракувани в Курск ,под земята
  • 5 5298

    4 2 Отговор
    Големият като им подбирал гените нещо е збъркал, личи си от горната смимка.

    Коментиран от #6

  • 6 хххх

    2 2 Отговор

    До коментар #5 от "5298":

    Ще е интересно да видим теб! :)
  • 7 От кибуца

    4 1 Отговор
    Всички правителства по света са с код 666 никое не ме му полука за народа му...така че войната ще продължи докато стане термоядрена наесен