Тема: Украйна

2 Септември, 2024 07:47 2 906 82

ISW: Руското общество все още не изпитва умора от войната

  • русия-
  • украйна-
  • война-
  • владимир путин-
  • володимир зеленски-
  • курска област

Последните руски вътрешни проучвания сочат, че нахлуването на Украйна в Курска област все още не е променило значително руската вътрешна подкрепа за войната в Украйна

ISW: Руското общество все още не изпитва умора от войната  - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Украинските сили са извършили най-голямата серия от удари с дронове срещу цели в Русия в нощта на 31 август срещу 1 септември. Руското министерство на отбраната (МО) твърди, че руската противовъздушна отбрана е унищожила 158 украински дрона над 16 области: 46 дрона над Курска област, 34 над Брянска област, 28 над Воронежска област, 14 над Белгородска област, девет над град Москва и област, осем над Рязанска област, пет над Калужка област, четири над Липецкая област, три над Тулска област, по две над Тамбовска и Смоленска области и по един дрон над Орловска, Тверска и Ивановска области.

Това съобщават от Института за изследване на войната (ISW).

Кметът на Москва Сергей Собянин заяви, че руските сили са свалили два украински дрона близо до Московската петролна рафинерия в Капотня и че остатъците от дрон са повредили техническо помещение в съоръжението и са причинили пожар.

Руски източници публикуваха кадри от удара на украинския дрон върху Московската петролна рафинерия и малък пожар в района, въпреки че някои характеризираха пожара като нормално изригване на газ в съоръжението.

Ръководителят на района на Кашира Михаил Шувалов заяви, че украинските сили са атакували държавната електроцентрала Кашира в район Кашира, Московска област с три дрона.

Пресслужбата на Тверска област заяви, че украински дрон е причинил пожар в Конаковски район, а руски източници разшириха кадри от удара на дрона върху Конаковската държавна електроцентрала, последвалия голям пожар в централата и щетите в централата. Руското опозиционно издание Astra съобщи, че е имало и пожар в газоразпределителната мрежа на Конаково по магистралния газопровод "КГМО-Конаково" след удари с украински дронове в Тверска област.

Губернаторът на област Калуга Владислав Шапша заяви, че украински дрон е повредил клетъчна кула в район Таруса, област Калуга.

Руското опозиционно издание Vazhnye Istorii отбеляза, че наличните данни от NASA FIRMS показват топлинни аномалии в Новолипецкия металургичен завод в Липецкая област, военно съоръжение за част от 106-та въздушнодесантна дивизия в Тулска област, два циментови завода във Воскресенск и Коломна, Московска област, и циментовия завод Ферзиково в Калужка област в нощта на 31 август срещу 1 септември.

Само данните на FIRMS от сайта в Тулска област изглеждат аномални, тъй като другите съоръжения рутинно излъчват топлинни сигнатури поради нормални индустриални дейности.

Украинските сили продължиха да извършват атаки в Курска област на 1 септември, но нямаше потвърдено украинско настъпление. Руски източници твърдят, че украинските сили са извършили атаки край Коренево; източно от Коренево при Матвеевка; североизточно от Коренево при Александровка; северозападно от Суджа при Малая Локня и Погребки; северно от Суджа при Камишевка; и североизточно от Суджа при Нижняя Паровая, Бахтинка и Нечаев.

Руски блогър твърди, че украинските сили незначително са напреднали на запад от Погребки, а геолокирани кадри, публикувани на 1 септември, показват, че украинските сили наскоро са действали в Погребки.

Друг руски блогър твърди, че руските сили не са успели да установят плацдарм в Борки (югоизточно от Суджа) и продължават да атакуват украински позиции в селището.

Руски източник твърди, че руските сили са изтласкали украинските сили от Коренево, прочистили са Комаровка (югозападно от Коренево) и са контраатакували близо до Каучук (североизточно от Коренево).

Съобщава се, че части от отряда "Варвар" на чеченския спецназ Ахмат действат близо до Черкаско Поречное (северно от Суджа).

Последните руски вътрешни проучвания сочат, че нахлуването на Украйна в Курска област все още не е променило значително руската вътрешна подкрепа за войната в Украйна.

Независима руска социологическа организация Levada Center публикува резултатите от месечно проучване на 30 август. Около 78 процента от анкетираните подкрепят руските военни операции в Украйна - увеличение от 75 процента през юли 2024 г. и 77 процента през юни 2024 г.

Най-ниското ниво на подкрепа е било през февруари 2022 г. - 68 процента от респондентите, като от тогава не е падало под 70 процента.

91 процента от анкетираните са притеснени украинските военни операции на руска територия. 57 процента от анкетираните не очакват втора вълна на мобилизация.

Данните показват, че руското общество като цяло изглежда не изпитва умора от войната, а това вероятно дава на Кремъл гъвкавост в изготвянето на стратегия за водене на продължителна война на изтощение срещу Украйна.

Арменският премиер Никол Пашинян потвърди на пресконференция на 31 август, че "Армения е замразила участието си в водената от Русия Организация на договора за колективна сигурност (ОДКС) на всички нива", след като фактически се въздържа от участие в продължение на почти година.

Пашинян също така призна, че други правителствени служители и обществеността може да имат различни мнения относно решението на Армения да замрази участието си в ОДКС, но отбеляза, че арменското правителство в момента не вижда необходимост да преразгледа решението. Пашинян обаче заяви, че "Армения може да вземе друго решение" в бъдеще.

Армения на практика се въздържа от участие в ОДКС, тъй като Пашинян и арменски представители не успяха да присъстват на няколко последователни събития на ОДКС - както политически срещи, така и военни учения - от средата до края на 2023 г.

Пашинян призна през февруари 2024 г., че Армения "по същество" е замразила участието си в ОДКС, защото ОДКС "не успя да изпълни задълженията си в областта на сигурността" към Армения, особено през 2021 и 2022 г.

Изглежда също, че Армения намалява двустранните си отношения в областта на сигурността с Русия и руските граничари напуснаха международното летище Звартноц в Ереван — където руските граничари служиха преди това от 1992 г. — на 31 юли 2024 г.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 28 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Верно ли

    64 17 Отговор
    Хахахах, и тези не учили история! Руското общество НЯМА да изпита умора от войната - това е военна нация и само външна заплаха може да го обедини!

    Коментиран от #45

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Путин

    19 50 Отговор
    Сорос не дава да свърша войната за 3 дни, много съм кафяв. Копейки молете се на Сорос
  • 4 ИВАНО-ФРАНКОВСК

    53 18 Отговор
    Руското общество започва да се дразни все повече и скоро ще се разходи до Лвiв. Късмет, че на върха не е някой по нервен.

    Коментиран от #7

  • 5 вторите в Русия

    12 32 Отговор
    Ако Сорос вдигне ветото, Путлерчето ще победи.
  • 6 Град Козлодуй

    18 32 Отговор
    Ще видят те украинците Путин като завземе Украйна за два дни

    Коментиран от #37

  • 7 Путин

    14 24 Отговор

    До коментар #4 от "ИВАНО-ФРАНКОВСК":

    Кво да е нервен, като Сорос не дава да победим Украйна за 3 дни? Ти как би "победил" като ти забрани Сорос???
  • 8 Име

    18 5 Отговор
    Харесвани и обичани!
  • 9 ахахахахах

    11 4 Отговор
    "ами сега?"
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Някой

    48 16 Отговор
    Я, от тоя институт са бая изненадани... Не разбраха, че руснаците не са с меки китки. И по-сплотени ще стават, ако натювци продължат да се месят във вътрешните им дела в Украйна.

    Коментиран от #54

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Лекар

    12 23 Отговор
    Сорос никога няма да позвли да махнат Путлер от престола в Русия, защото на негово място може да дойде вменяем човек.
  • 16 Аз съм веган

    23 34 Отговор
    Руското общество е стадо и никой не го пита.
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Много руснаци желаят да умрат за Путлер.

    15 26 Отговор
    И умират!
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Много руско

    18 33 Отговор
    Кафевият кремълски п л ъх изби мужиците, вместо да избие западнаците.
  • 24 И това какво го интересува

    8 16 Отговор
    Целокупният български народ.
  • 25 Артилерист

    28 10 Отговор
    Проста хроника на укротероризма...
  • 26 Факти

    20 35 Отговор
    Руснаците винаги са живели в мизерия и за тях това е нещо нормално. Те никога няма да се уморят. Затова Русия няма да спре войната докато не рухне. Тогава ще се повтори историята от първата световна война, след чиято загуба руснаците най-накрая вдигнаха революция. С комунизма не се получи, но този път може и да успеят да създадат нормална държава. Но първо трябва да загубят войната. Това е единственият им шанс един ден да се оправят.

    Коментиран от #31

  • 27 Иван Иванов

    23 9 Отговор
    Руското Общество е привикнало с непрекъснатите опити на Запада да напада Русия и използва СВО за подгряване и започване на ПЪЛНОМАЩАБНИ ВОЕННИ ОПЕРАЦИИ.
  • 28 Айде бе!

    11 23 Отговор
    Какво стана с тая пабеда на русия?Няма,ли да идва вече?
    След три години пак ще дойда да питам механика и Артилериста.
  • 29 Ге Де Ре

    27 8 Отговор
    За това пьк Германия е уморена и икономиката имигрира .
  • 30 Бурундук

    18 28 Отговор
    Руснакът е тъпо, пияно животно с голяма издръжливост, но и той ще каталяса накрая и ще му бъде избит империализмът от чутурата.

    Коментиран от #38, #52

  • 31 Факт

    19 10 Отговор

    До коментар #26 от "Факти":

    Мия чинии и живея в Райска Градина.щастлив съм че получавам центове и даже евро !
  • 32 Летописец

    26 9 Отговор
    Руският народ е твърд , и справедливостта е на негова страна .
  • 33 1111

    18 6 Отговор
    Война реално няма,договарят се на някоя паланка да правят фойерверки,дискотеките в Киев и и Москва са пълни ,ква е тая война,всяка седмица европейски политици ходят да се снимат в Киев,
  • 34 Северноатлантик

    23 6 Отговор
    Леле , колко пари изкара тази престаряла русофобска - собственичка на сайта " Института за изследване на войната (ISW)."
  • 35 Руския ционизъм

    4 17 Отговор
    Целта е десетки милиони рускоговорящи да смучат от социални помощи в Европа ,и така да се балансира
  • 36 За да сме точни ,

    25 12 Отговор
    Русия не напада Украйна ! Русия се брани от НАТО и САЩ които са зад Украйна !

    Коментиран от #43, #47, #57

  • 37 Последния Софиянец

    13 14 Отговор

    До коментар #6 от "Град Козлодуй":

    Путин само увеличи границата с НАТО с над хиляда километра
  • 38 Козяшки глашатай от Бомбай

    14 6 Отговор

    До коментар #30 от "Бурундук":

    Да съ знай, ние нежните евроатлантици алкохол не близваме, само по малко от ликьорчето на баба.
  • 39 Трол

    2 8 Отговор
    Ако някой е убеден, че дамите на снимката са способни на умора, спешно трябва да се прегледа при психиатър.
  • 40 МДС

    18 9 Отговор

    До коментар #22 от "Хмхмхмхмхм":

    Фантазираш.
    158 дрона, нулеви резултати- това резултатът от най масовата украинска атака с дронове.
    Институтът ISW разполага с всякакви спътникови снимки с висока резолюция от нискоорбиталните спътници на САЩ . Ако имаше някакви последствия от украинските дронове, щеше да публикува снимки, а не да минава с приказки за топлинни аномалии в циментови, металургични заводи и други производства, където топлинните аномалии са ежечасни и няма какво да гори.

    Коментиран от #46, #58

  • 41 Това е

    10 18 Отговор
    Общество от алкохолици и наркомани и всякакъв вид престъпници. Свестите руснаци успяха да избягат в други държави.
  • 42 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 43 Факти

    16 20 Отговор

    До коментар #36 от "За да сме точни ,":

    НАТО, САЩ и Украйна не са нападали Русия. Русия нападна Украйна, а тя се защитава с помощта на НАТО и САЩ. На тях това им е задължение по Будапещенския меморандум - да помагат на Украйна ако някой я нападне. Русия имаше същото задължение, но го наруши. Украйна не трябваше да й се доверява. Ако беше си запазила ядрените оръжия Русия нямаше да я нападне.
  • 44 Из падмасковие

    12 14 Отговор
    Руснаците пак крадат от сащ , на времето когато сащ за една седмица прочисти Ирак от комунистическа диктатура беше СВО,има го в ООН
  • 45 Хахахаха

    16 23 Отговор

    До коментар #1 от "Верно ли":

    Ще изпита. Като остане без ток зимата в Москва и Санкт Петербург! По селата по принцип нямат ток и газ, там няма да разберат нищо. Те по принцип в раша си живеят, като през война,за това не могат да я усетят. Но ако Москва и Санкт Петербург бъдат ударени, ще се усетят.
  • 46 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 47 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 48 Русофил

    12 17 Отговор
    Няма как роби да са будни. Руското общество тъне в пропаганда,диктатура и зловещ сън и бездейстние. Лошото е,че това се заплаща един ден,плаща го мужикът. Бъдещето е злощасно за Русия след пагубните действия и престъпления на Путлер. Отново ги чака братушките тежък преход. Те са нещо , като нашето БСП, трябва им десетелетия да се реформират и когато това не се извърши навреме агонията и последствията са много тежки. Лошото е,че влияят и на България и за туй сме на опашката
  • 49 Шарли Ебдо

    10 16 Отговор
    Русия официално е най- големия консуматор на наркотици и алкохол и ред други зависивости. Какво може да се очаква?

    Коментиран от #60, #61

  • 50 Хахахаха

    10 14 Отговор

    До коментар #47 от "Хмхмхмхмхм":

    Аааааа не. За копейките е виновен запада и САЩ, САЩ и запада, запада и САЩ...... Ааааа и Байдън.
  • 51 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 52 Факти

    14 13 Отговор

    До коментар #30 от "Бурундук":

    Издръжливостта на руснака не е лично негово качество, а просто човешка издръжливост. Хората сме много издръжливи същества по принцип. Просто руснаците са по-страхливи и трудно събират смелост да се опълчат на царя. Това ги поставя в ситуация да търпят мизерията, която той им причинява. В Русия практически е имало робство до падането на СССР. На хартия крепостничеството е премахнато през 1861 г., но ако се поинтересуваш ще разбереш, че на практика то се е запазило до революцията и оттам се е прехвърлило в комунизма. Революцията е единствената искра на смелост, която руският народ някога е имал, но тя бързо е угаснала и той е потънал в обичайното му робско състояние. След падането на СССР хомотът се е поотпуснал, но днес отново е затегнат и руснаците както обикновено ги е страх. Те са издръжливи защото са страхливи.

    Коментиран от #56

  • 53 Сесесере

    10 11 Отговор
    Блатницата гори!
  • 54 Даа бе

    9 11 Отговор

    До коментар #11 от "Някой":

    Ще ги видим колко са сплотени,зимата като останат без газ и ток.Трудно е за разбиране колко горе трябва да ти липсва, да избереш за президент три пъти един и същ психопат!

    Коментиран от #55

  • 55 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 56 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 57 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 58 Даа бе

    9 11 Отговор

    До коментар #40 от "МДС":

    Какво ще кажеш за руската първобитна изостаналост? За две години и половина завземат само стърнища,дерета ,села паланки и плевни.Нямат нито един завзет областен център,областен град.1.5 милиона руски мъже в боеспособна възраст са извън строя.Има още много да се напише за руската некадърност!

    Коментиран от #63

  • 59 Ха-ха-ха

    5 8 Отговор
    "Армения може да вземе друго решение" . Да като видят дебелия ще разберат кой им е бил единственото спасение. Ама дали тогава Русия ще пожелае да им помага.
  • 60 Добавка

    7 7 Отговор

    До коментар #49 от "Шарли Ебдо":

    И най много обратни има като %,поради специфичния начин на живот! Путин за това не им разрешава гей паради,да не стават за смях още по вече.

    Коментиран от #62

  • 61 Потресен

    6 10 Отговор

    До коментар #49 от "Шарли Ебдо":

    Е,кой не го знае това!?
    То това е от години. Русия превъзхожда сащ по наркотици многокротно и тук не става дума харесвам или не харесвам тези или онези. Говорим хладнокръвно за факти
  • 62 Шарли Ебдо

    4 7 Отговор

    До коментар #60 от "Добавка":

    Така е!
    В Англия официално са се заявили 3%. В Русия от край време са много повече. Забраненото винаги е по- сладко.
  • 63 А бе

    5 6 Отговор

    До коментар #58 от "Даа бе":

    Колко да са назад руснаците....завладяха 20%от Украйна...сметни го като площ...колко струва само като земя...трилиони...да не говорим за полезните изкопаеми. А за какво им трябват градове..нека после Украйна и запада да си ги възстановяват.а че Путин е некадърник е така
  • 64 Р.К.И.

    6 8 Отговор

    До коментар #51 от "Алексбг":

    Рецептата е на Гьобелс : Най-голямата газова камера може да убие 400 , аз с една реч по радиото мога да отровя 4 000 000 . Изтрезняването идва с погрома. Проблемът при руснаците е че пак няма да изтрезнеят. Виновен е западът, слънчевата система, вселената, галактиката . Всички други ,само не те. И всичко ще започне отначало.
  • 65 Р.К.И.

    1 10 Отговор
    Към 02/09 - 617 600. Руснакът знае ли го? И ако го научи, дали няма да предположи, че и той ще бъде в следващата партида. Трябва да се намерят форми руснакът да бъде информиран за действителното състояние на фронта. За убитите, ранените, оскатените; пленените.

    Коментиран от #80

  • 66 МОЛЧАТ НЕ РАЗСУЖДАТ !

    6 8 Отговор
    Не миролюбив а военолюбив народ . При тях само на военна и милиционерска служба да си ! Това е , те друго не знаят . Само пагон , шапка , нагайка , затвор , концлагер и война ! Това му дайте на този народ . А , и водка забравих !
  • 67 Харон

    5 5 Отговор
    Ничево. Още няколко ВЕЦ, ТЕЦ, рафинерии и складове като им елиминират укрите, на крепосниките ще почнат да им се отварят клепачите....:-)))

    Коментиран от #69

  • 68 Хм...

    7 1 Отговор
    "Около 78 процента от анкетираните подкрепят руските военни операции в Украйна "

    Значителна част от останалите смятат руските военни операции в украйна за твърде мекушави.
  • 69 РКИ

    6 8 Отговор

    До коментар #67 от "Харон":

    Ти само гледай представлението ако обявят обща мобилизация, така ще побягнат руснаците през границата, че валенките ще си надбягват. Ние да затягаме границата, че ще прелеят България със себе си. А дали ще има мобилизация? Неизбежно е да има някаква мобилизация, могат да смекчат формата и бройката, но ще има - загубите им във войната са огромни. Ще зелеят Европа руските бажанци, както ствава след 1917.

    Коментиран от #72

  • 70 Скапан институт,

    5 1 Отговор
    руснаците ги задържа само Путин да не изметат краварника САЩисан и цяла западна Гейропа.
  • 71 сигурно е така

    3 3 Отговор

    До коментар #46 от "Хмхмхмхмхм":

    след като в Украйна има закон за забрана на украинския език!
    А нямало, даже на "окупираните територии". Дори руснаците им издават учебниците по украински дето им трябват, за да не се провали учебната година на децата в Донбас (както винаго са го правили).
    Мисля, че сам се сещаш колко нелепа е теорията ти за геноцид на руснаците спрямо украинците. Когато искаш да заличиш някоя нация започва първо с езика. Няма народност в рамките на Русия, на която да не са осигурени условия за изучаване на родният език.
    Виж, ако разгледаме указите на наркомана, то съвсем прозрачно става кой и спрямо кого провежда политика на геноцид ( и то от години). Тия си бяха пзволили наглостта да забранят и унгарския и българския, та се налагаше доста дипломатически усилия, та да им върнат поне неделните училища.

    Коментиран от #75

  • 72 по-голямо

    2 2 Отговор

    До коментар #69 от "РКИ":

    чудо от бягането на украинците нема. Днес в ЕС маят краци над 5 милиона украинци.
  • 73 Свободен

    3 5 Отговор
    Говорят за руснаците като за хора с мнение и позиция?!
    Какво мнение може да има едно теле в камиона на път за кланицата?!
  • 74 Състоянието на война,

    0 1 Отговор
    или подготовка за война, е естественото състояние на т.н. руски народ поне от революцията насам. Това им дава посока в жизънта.
    Малка част от него, разбира се, не се нуждаят от подобна посока, щото те си имат семейства и собственост в Лондон, Париж, Берлин и Ню Йорк.
  • 75 Р.К.И.

    0 7 Отговор

    До коментар #71 от "сигурно е така":

    Веднага ще ти отговоря. Задавал съм такъв въпрос. На хора които познават материята. Отговорът е : (до войната) в Украйна има 1640 руски училища; в Русия няма нито една паралелка с изучаване на украински език. Отговори ми ,с цифри - така ли е или не е така ; кой лъже?

    Коментиран от #77

  • 76 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 77 че от какъв зор

    6 1 Отговор

    До коментар #75 от "Р.К.И.":

    в Русия да има украински училища бе?
    Важното е, че в Украйна, руснаците по времето на СССР не са забранявали да има изучаване на украинския или украински училища. Някой да е забранявал на украинците да учат украински?!
    Е, сам се сети защо ли без да е забранявано, почти никой не е учил този език в Украйната. Не случайно и наркомана допреди 2-3 години също грам не можеше да обели на украинската шльокавица. 90% от украинските бежанци говорят само руски, а повечето от тях са млади хора, дето за СССР са чували само от приказки. И днес повечето европейци на могат да ги разграничат руснаци ли са, украинци ли са, ако не си кажат.
    Ама украинците забраниха руския, българския и унгарския със закон! И то при условие, че имат значителни групи от хора с такъв произход.
    Или се правиш на разсеян за фактите, или си с диагноза за менталното си състояние.

    Коментиран от #78

  • 78 Р.К.И.

    0 6 Отговор

    До коментар #77 от "че от какъв зор":

    Казваш ,че в Русия украинци няма, а в Украйна има много руснаци? Това означава че Украйна е била предпочитана страна за живеене, не само от украинци, а и от руснаци, докато Русия дори и руснаците не се я искали! Украйна; Балтика; Кавказ ... пълно с руснаци, защо не си стоят във великата, щом е велика. СССР и СФРЮ бяха измислени бози, забъркани от несъвместими съставки, сега бомбите гърмят. И все повече ще гърмят. Докато етносите заемат своето историческо и етническо естествено място. За езика е ясно - когато е задължителен, след едно поколение всички го говорят.

    Коментиран от #79

  • 79 СПРАВКА

    6 0 Отговор

    До коментар #78 от "Р.К.И.":

    ЗА 2 МЕСЕЦА АПРИЛ,МАЙ 2022 Г = 3,5 МИЛИОНА УКРАИНЦИ, 0-ЛО,СА ПОТЪРСИЛИ ЗАЩИТА В РУСИЯ ОТ ФАШИСТКИЯ МАРИОНЕТЕН УКР.РЕЖИМ,РАЗВИХРИЛ СЕ ОТ 2014,С ПОМОЩА НА ПАРАЗИТНИЯ САЩ ! В ГЕРМАНИЯ ОТИВАТ САМО 1,1 МЛН. ПОНЯТНО ?????!

    Коментиран от #81

  • 80 СПРАВКА

    5 0 Отговор

    До коментар #65 от "Р.К.И.":

    ДО 28.07.2024 СА ЗАГИНАЛИ 62 000 !!!!! РУСКИ ВОЙНИЦИ - ГЛАВНО НАЕМНИЦИ ОТ НОВИТЕ ПРИСЪЕДИНИЛИ СЕ 4 ОБЛАСТИ,А ЗА СЪЩОТО ВРЕМЕ НА ОПЕРАЦИЯТА ПО ДЕНА ЦИФИКАЦИЯ НА УКР..РЕЖИМ СА ЗАГИНАЛИ ==== 1,7 МИЛИОНА УКРАИНСКИ ВОЙНИЦИ !!!!! ( ЗА АВГУСТ СА = 68 000 ! ) ,ЗА МИНАЛАТА СЕДМИЦА СА 11400 УКР.ВОЙНИЦИ ) ПРИЧИНАТА Е ЧЕ ТОВА СА НАДИЛА МОБИЛИЗИРАНИ НЕОПИТНИ МЪЖЕ. ( НАЕМНИЦИТЕ В РУСКАТА АРМИЯ С ДОГОВОР КЪМ МО НА РФ, СА 700 000 !!!! ДАННИТЕ СА ТОЧНИ И ПОТВЪРДЕНИ ОТ 3 СТРАНИ - ВОЕННИ ОТ ВСУ,- ГЕНЕРАЛ ЕДУАРД МОСКАЛЕВ- ЗАМ.ГЛАВНОКОМ.ВОИСКИ ИЗТОК КЪМ УКАИНСКАТА АРМИЯ, ЦРУ, И МО НА РФ + ...МОБ.ОПЕРАТОРИ НА УКРАЙНА КОЙТО ОЩЕ МИНАЛАТА ГОДИНА СЪОБЩИХА ЗА 1 МИЛИОН ЗАМЛЪКНАЛИ СИМ КАРТИ.

    Коментиран от #82

  • 81 Р.К.И.

    0 1 Отговор

    До коментар #79 от "СПРАВКА":

    Тези милиони, с какво етническо самосъзнаине са, за какви се самоопределят, какви паспорти имат? Руснаци избягали от хубавата Русия и заселили се в лошата Украйна, сега бягат наобратно. Руснаци са, не може украинци да бягат в страната която ги е нападнала. Че то Русия велика, ама да не живея в нея, налазили сте целия свят, щото в русията много хубаво. Я само в България колко сте.
  • 82 Р.К.И.

    0 2 Отговор

    До коментар #80 от "СПРАВКА":

    Украйна е нападната и се отбранява. Когато браниш независимост цената няма значение. Украинците са згинали бранеики земята си, а руснаците за какво са умрели?
Новини по държави: