Last news in Fakti

17 Март, 2014 18:21 1 025 1

Павел Чернев: Българите в Крим гласуваха за присъединяване към Русия

  • павел чернев-
  • българите-
  • крим-
  • гласуваха-
  • присъединяване-
  • русия

Българите в Крим гласуваха за присъединяване към Русия на неделния референдум. Това съобщи в предаването “На Ръба” 4-7 в ефира на “Канал 3” политическият секретар на организацията „Православна Зора“ Павел Чернев, който е в Крим, за да следи за демократичността на референдума. По думите на Чернев тази информация е сигурна и му е била съобщена от представители на българските сдружения в автономната република.

“Населението снощи просто излезе на улицата. И сами видяхте – огромното мнозинство беше за присъединяване към Русия. Навсякъде се чува един и същи възглас: “Справедливостта възтържествува!”. Пиршества няма – днес вече е нормален работен ден. Разбира се, настроението е приповдигато, но пиршествата бяха снощи”, описа настроенията в столицата на автономната република националистът.

По думите на Павел Чернев ситуацията в Крим на този етап е овладяна и общото становище на доброволците на „Православна Зора“ е, че няма да има разрастване на кризата. Според Чернев заплахите от санкции от страна на Запада няма да изплашат кримчани. “Отговор за нежеланието на Запада за признаване на новия статут на Крим няма да има. Хората просто ще приемат последствията стоически. Те казват: “25 години сме били унижавани и сега заплахите за санкции и ограничения от страна на Запада не ни плашат”, твърди Чернев.


 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Монго

    2 0 Отговор
    А, как така, кои са тези? Вигенин знае по-добре от тях...
Новини по държави: