3 Септември, 2024 04:54 1 105 12

Тръмп: Имах пълното право да се намеся в изборите през 2020 г.

  • доналд тръмп-
  • избори-
  • сащ

На бившия президент е повдигнато обвинение, че е измамил САЩ чрез опит да попречи на Конгреса да удостовери победата на президента Байдън

Тръмп: Имах пълното право да се намеся в изборите през 2020 г. - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Бившият президент републиканец Доналд Тръмп, изправен пред федерални и щатски обвинения в опити за анулиране на загубата му на изборите през 2020 г. пред президента демократ Джо Байдън, заяви в интервю за "Фокс нюз", че е имал "пълното право" да се намеси в тези избори, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

"Кой е чувал някога да ти повдигат обвинение за намеса в президентски избори, когато имаш пълното право да го направиш", отбеляза Тръмп в излъченото в неделя интервю.

Според федералния обвинителен акт на Тръмп е повдигнато обвинение, че е измамил САЩ чрез опит да попречи на Конгреса да удостовери победата на президента Байдън и да лиши избирателите от правото им на честни избори.

Миналия месец федералният обвинителен акт беше ревизиран и му бе повдигнато обвинение в незаконен опит да анулира загубата си на изборите през 2020 г. Привърженици на Тръмп щурмуваха Капитолия в столицата Вашингтон на 6 януари 2021 г. в неуспешен опит да попречат на Конгреса на САЩ да удостовери резултатите от изборите през 2020 г. след продължили седмици наред неверни твърдения на Тръмп, че е спечелил изборите.

Тръмп е изправен пред подобни щатски обвинения и в окръг Фултън в щата Джорджия, където му е повдигнато също и обвинение в рекет, използвано обикновено срещу членове на организирани престъпни групи, за което се предвижда наказание до 20 години затвор.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Историк

    14 14 Отговор
    В САЩ 230 г. не е имало президент,който да не признае поражението си на избори и който да откаже мирното предаване на властта. Тръмп си въобрази, че може с Октомврийска революция да ликвидира демокрацията и организира нападението над Капитолия. За него не важат нито Конституцията,нито законите ,нито държавните институции. Помня как напусна Белия дом тайно по тъмно,през задния вход, като страхлив плъх. Лошото в САЩ е, че допуснаха републиканската партия да бъде съсипана чрез Тръмп и платените Тръмписти. Той иска от първия ден,ако бъде избран пак и сам го казва,да бъде диктатор и да сложи край на свободата и демокрацията. Американците няма да допуснат това.

    Коментиран от #2

  • 2 Професор

    15 11 Отговор

    До коментар #1 от "Историк":

    Това са пълни измислици. Изборите през 2020 г. бяха щателно манипулирани и опорочени на много нива -- като се започне от скриването на лаптопа на Хънтър Байдън с данните за корупционните сделки на семейството, мине се през измененията в електоралните граници и се свърши с гласуванията "по пощата". Типични мошеничества на глобал-социалистите. Колкото до демокрацията, Тръмп следва Конституцията -- беше избран за кандидат-президент с демократични вътрешни избори. Кака Камала направи вътрешнопартиен преврат и стана кандидат-президент без такива избори. Така че, сори, времето на глобал-социализма, придружен с джендеризъм, феминизъм и обществена дегенерация изтече. Идва победата на Доналд Джей Тръмп, носеща нормалност, възстановяване на националните държави, край на глобализма и на мигрантските потоци и МИР на света!

    Коментиран от #3, #10

  • 3 Мечката

    6 8 Отговор

    До коментар #2 от "Професор":

    Напъшно си прав за всичко, НО МИР НА ТАЗИ ПЛАНЕТА МОЖЕ ДА ИМА САМО, КОГАТО БЪДАТ УНИЩОЖЕНИ ЕВРЕЙСКИТЕ БАНКЕРИ ПЕЧАТАЩИ ПАРИ. И ИМ БЪДЕ ОТНЕТО ТОВА НЕЗАКОННО, ПРЕСТЪПНО И НЕИЗКОННО ПРАВО.
    ДА БЪДАТ ИЗПРАВЕНИ НА СЪД ЗА ТЕРОР И ГЕНОЦИД НАД ВСИЧКИ НАРОДИ НА ТАЗИ ПЛАНЕТА.

    ... Е, ТЕ ТОГАВА ЩЕ ИМА ВЕЧЕН МИР!

    Коментиран от #11

  • 4 Ето защо

    11 8 Отговор
    Тръмп ще види президенството през крив макарон. Нагъл и безочлив мошенник!

    Коментиран от #9

  • 5 Карагьоз

    1 5 Отговор
    Ако се беше развял като Шантава Испанка Пасивна Гинека тогава Тръмпи Да не се бях върнал от ония свят Аз КОСАТА
  • 6 Наблюдател

    10 8 Отговор
    Бай Дончо колкото повече одъртява, толкова по-нагъл става.
  • 7 гост

    9 4 Отговор
    Пълно куко сам си вярва
  • 8 А четри години

    2 6 Отговор
    не признаваха изборите които спечели Тръмп, с лъжи, медии и специални прокурори!
  • 9 фалшивия град козлодуй

    4 3 Отговор

    До коментар #4 от "Ето защо":

    върви да чистиш 00 за друго не ставаш а може и при нарко крадеца там си здрасти и сбогом
  • 10 Историк

    2 5 Отговор

    До коментар #2 от "Професор":

    Така работи пропагандата- с лъжи промива успешно мозъците на чугунените глави с една гънка,свързана с Кремъл. Вие всичките твърдите и че Путин не е нападнал Украйна, че не избива безмилостно цивилното население и че всички ужасяващи и смразяващи трагедии са холивудски филми. Войната е мир и лъжата е истина, щом Путин е казал. Заминете за Москва и се радвайте на своя кумир там.

    Коментиран от #12

  • 11 хер флик

    1 2 Отговор

    До коментар #3 от "Мечката":

    и 2 и 3 сте абсолютно прави всеки с малко мозък би го разбрал но как да стане трябва да има друг хитлер иначе те плащат наред и унищожават всичко 🤑🥵😈
  • 12 заминавай

    2 1 Отговор

    До коментар #10 от "Историк":

    ти при не„;.гр.-;ота;.-„та„;. те ша та уредят може и да ти хареса А