3 Септември, 2024 13:34 4 215 93

В Русия чеченски боец е повишен до основен коментатор на офанзивата в Курска област

  • апти алаудинов-
  • русия-
  • украйна-
  • рамзан кадиров-
  • курска област

С военна каска или барета, чеченският командир Апти Алаудинов е познато лице за руснаците в социалните мрежи, където съобщава новини, винаги положителни, за украинското нахлуване в Курска област

В Русия чеченски боец е повишен до основен коментатор на офанзивата в Курска област  - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

С военна каска или барета, чеченският командир Апти Алаудинов е познато лице за руснаците в социалните мрежи, където съобщава новини, винаги положителни, за украинското нахлуване в Курска област.

„Нека се успокоим, да си вземем пуканки и спокойно да гледаме как нашите момчета унищожават врага“, каза той в първия ден на тази изненадваща украинска офанзива в началото на август.

Неспособни да отблъснат украинските войски три седмици след началото на операцията, която ги свари неподготвени, висшите офицери от руската армия обаче предпочитат да запазят мълчание.

Петдесетгодишният Апти Алаудинов запълва тази празнина, като редовно публикува видеоклипове, които изглежда са заснети близо до фронта.

С около 275 000 последователи в "Телеграм", той далеч не е интернет звезда. Изказванията му обаче се тиражират от руските медии, особено от телевизиите.

Командирът е начело на подразделението на специалните сили „Ахмат“, съставено от чеченски бойци, много от които са изпратени в Украйна от Рамзан Кадиров – лидер на тази руска република в Кавказ.

От висотата на поста си Алаудинов се опитва да успокои руснаците, като твърди, че „врагът (вече) е почти спрян“ или че ситуацията се „стабилизира“, докато украинците продължават да напредват.

Неотдавна Алаудинов заяви също, че войната в Украйна ще приключи до два-три месеца.

За журналиста Тихон Дзядко от независимата руска медия "Дожд" новият ръст на популярността на Апти Алаудинов е „невероятна история“.

„Част от Русия е под контрола на друга държава /.../, а основният коментатор на случващото се в Курска област е този странен персонаж Алаудинов“, написа той в "Телеграм".

Той е одобряван

Подобно медийно присъствие не може да не става с подкрепата на висшите ешелони на властта в Русия, казват експерти пред АФП.

„Убедена съм, че това се ръководи от Кремъл“, казва Сара Оутс, специалистка по руска пропаганда в Университета в американския щат Мериленд.

Георгий Бовт, политически анализатор от Москва, отбелязва, че „засега това очевидно устройва лидерите“.

Подобно на Рамзан Кадиров, верен и словоохотлив помощник на руския президент Владимир Путин, Апти Алаудинов изглежда се радва на необичайна свобода на словото.

Наблюдателите дори го спрягат за потенциален наследник на безмилостния чеченски лидер, чието здраве, по думите им, се е влошило.

Когато родители изразяват опасения заради мобилизирането на 18-годишни наборници срещу украинската армия – изключително чувствителен въпрос в Русия – Апти Алаудинов не проявява съпричастност.

Ако тези младежи „не защитават родината /.../, защо на страната бихте ѝ били нужни вие и вашите деца?“, отговаря той във видеозапис.

Говорител на "пропагандата"

Все пак руското министерство на отбраната има официален говорител – Игор Конашенков, чийто чисто фактологически и технически начин на изразяване коренно се различава от този на Апти Алаудинов.

Последният „представя информацията по по-емоционален начин, който вероятно е по-лесен за възприемане от обществеността“, казва Георгий Бовт.

Според Сара Оутс откровено „скандалните“ изказвания на Апти Алаудинов напомнят стила на ранния Владимир Путин, когато той обещаваше да „изтрепе терористите направо в нужника“.

„Мисля, че той е ефективен пропаганден рупор“, добавя тя.

Апти Алаудинов е израснал в Ставрополския край в Южна Русия. Баща му и един от братята му са убити в битка с федералните войски в Чечения, където са се водили две войни през 90-те години на миналия век и първото десетилетие на настоящия.

По-късно той става началник на чеченската полиция и заместник-министър на вътрешните работи на Чечения.

Наложени са му санкции от няколко държави, включително САЩ, по обвинения в отвличане и изтезания.

Апти Алаудинов, „могъщ и опасен“, дълго време е бил част от „непосредствената охрана на Кадиров“, пише независимият руски вестник „Новая газета“ през 2016 г.

През 2021 г. Владимир Путин го отстранява от чеченското правителство, което се възприема като знак за спорове с Рамзан Кадиров.

В първите седмици на руската инвазия в Украйна през 2022 г. обаче чеченският лидер обяви, че неговият „скъп брат“ ще застане начело на бойците от неговата република.

Макар че Апти Алаудинов е награден с престижния руски орден „Герой на Русия“, ръководеното от него подразделение „Ахмат“ понякога е наричано "ТикТок армия“, укорявано, че дава приоритет на ефективността в социалните мрежи пред тази на бойното поле.

Батальонът "Ахмат" е помагал за защитата на Курска област, когато украинските войски нахлуха там.

В едно необичайно мрачно видео Апти Алаудинов призна, че украинските войници са „свършили добра работа“. „Единственото нещо, което не взеха под внимание, беше, че Бог обича Русия“, добави той.

Превод от френски език: Алексей Маргоевски, БТА


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 24 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ТаУмВзе

    36 8 Отговор
    Коментатора се нарича ВОЕНЕН КОРЕСПОНДЕНТ! ХАХАХАХАХХХА
  • 2 лапти акладина

    12 24 Отговор
    политкомисар манкурт
  • 3 Хахахаха

    23 37 Отговор
    Алаудин до Кадиров.
    -ВСУ бегут Дон!
    -Ето хорошо Дон! - отговорил Кадиров.
    -Ето не хорошо Дон! ВСУ бегут за нами.

    Коментиран от #87

  • 4 Край

    64 20 Отговор
    Да бе. Взели украинците едно голямо село в Русия и вече -победа великая. Хитлер до Москва стига и после Хитлеркапут. Наполеон и в Москва седя 2 месеца и после армията му излезе от Русия в състав от 1/5 и то само зомбита. Влезеш ли с оръжие в Русия не излизаш жив.

    Коментиран от #11

  • 5 Вашето мнение

    35 9 Отговор
    След дв, редно е сега и другите атлантици да налеят малко пропаганда в нашиот умнокрасивитет.

    Коментиран от #7

  • 6 тикток-войска

    13 13 Отговор
    има ли пуканки,три дни и гойда
  • 7 Вашето мнение

    44 9 Отговор

    До коментар #5 от "Вашето мнение":

    Нищо, че след масовото погребение на френски войници от натю, участващи в украйна изтънчения президент микрон дава задна.
  • 8 Последния Софиянец

    33 17 Отговор
    Този ме кефи.Разхожда се под носа на укрите в Суджа и насочва руските хеликоптери.

    Коментиран от #30

  • 9 Новичок

    20 9 Отговор
    АХМАТ СИЛА ☝️
  • 10 Рамзан ага

    15 11 Отговор
    Генерал Апти Алаудинов,Аллах да умножи дните на героя на грешната земя.Иншалла!
  • 11 Tётя Myтpoфaнoвa

    10 27 Отговор

    До коментар #4 от "Край":

    Чиба уличная собака !
    Тебе никой не те е направил коментатор !

    Коментиран от #22, #92

  • 12 Акула

    7 19 Отговор
    Ахмат Сила,FJB !
  • 13 Хахахаха

    11 46 Отговор
    Копейки, Курска област няма да бъде освободена до края на войната! Няма да бъде! Ще бъде под контрола на ВСУ. И ако путлера не върне украинската територия, няма да получи обратно руска територия от границите на ръфъ. Ако иска да приеме такъв срам, може.

    Коментиран от #14, #20, #24

  • 14 Последния Софиянец

    30 6 Отговор

    До коментар #13 от "Хахахаха":

    Украйна владее 3 процента от Курска област.

    Коментиран от #18

  • 15 Руслямски халифат

    11 25 Отговор
    Нормално е чеченците да ръководят московията, след като Путлер прие исляма ...

    Коментиран от #25, #43

  • 16 Последния Софиянец

    13 21 Отговор
    Приятели, някой кандидатства ли за руска виза да ми обясни как става точно. Мисля да продам ресторанта и да се ориентирам към майка Русия. Някакви съвети за област разбира се без курска?

    Коментиран от #21, #23, #27, #44, #83

  • 17 Уррааа

    8 18 Отговор
    И кво рашаните нямат офицери да командват новобранците ли?..много слаба организация някаква
  • 18 Хахахаха

    7 28 Отговор

    До коментар #14 от "Последния Софиянец":

    Ръфъ не владее нито една област от тези които е анексирала на 100 процента! Нито една! А ВСУ няма контрол на 3 процента от Курска област. Доста повече е.

    Коментиран от #82

  • 19 За един

    11 23 Отговор
    месец Русия не успя по никакъв начин да спре настъплението на украинците в Курск, но за сметка на това назначи "коментатор". Така поне коментаторът в мача ще е за тях, да коментира как руските новобранци смело и бързо бягат 😆

    Коментиран от #60

  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Хахахаха

    5 14 Отговор

    До коментар #16 от "Последния Софиянец":

    Белгородска?
  • 22 Зезя наркоманова

    19 8 Отговор

    До коментар #11 от "Tётя Myтpoфaнoвa":

    Мълчи бе пробит, коментирай си парадите, като се съберете с твоите съдрани дружки.🤭🤭
  • 23 Хахахаха

    7 14 Отговор

    До коментар #16 от "Последния Софиянец":

    И защо не, направо Курска? Той така или иначе, путлера ще те върне в Курска?
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Хазарски хаганат

    16 5 Отговор

    До коментар #15 от "Руслямски халифат":

    Кажи нещо за укрохазарите, кой ги владее?!🤣🤣

    Коментиран от #35

  • 26 Атина Палада

    23 6 Отговор
    От фронта в Украйна изпратиха по боеспособните бойци в Курск да превземали горските селца около Курск,като малко преди Сирски да ги изпрати Русия оттегли своите военни от там и на практика остави границата си там неохраняема ..Преди няколко дни,от фронта в Украйна изтеглиха украински бойци и ги изпратиха у Африка ..там да побеждавали руснаци ли,кво беше:)))) и на фронта у Украйна нема никой:))) а пустите руснаци не щат да се отлепят от Донбас...Не щат задлъжнелия с 300 млрд Киев ..
  • 27 К.О.Т.арАК 🐱

    15 3 Отговор

    До коментар #16 от "Последния Софиянец":

    Аз съм в reйевропата, всеки ден ме дънат.

    Коментиран от #33

  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Пукай Чутин

    10 10 Отговор

    До коментар #8 от "Последния Софиянец":

    Насочва към най-близкото стадо с козички. Ти ако беше там щеше да им предложиш да играеш ролята на козичка, палавнико.
  • 31 Меги от Тервел

    12 6 Отговор
    Все съм се питала ,дали чеченците се възползват от още топлите "инструктори" преди да са предали съвсем богу дух?Според мен е много хуманно ,защото западните инструктори напускат този свят спокойни и одухотворени , с чувството ,че са обичани даже и в последните си минути от живота.

    Коментиран от #45

  • 32 реру

    23 6 Отговор
    "С военна каска или барета, чеченският командир Апти Алаудинов е познато лице за руснаците..."


    Не само за руснаците и всеки, когато има време или необходимост може да се организира за...

  • 33 Геобразен С0р0с0иД 🌈

    7 5 Отговор

    До коментар #27 от "К.О.Т.арАК 🐱":

    И аз съм така ,но кеф цена няма.
  • 34 от билд казват

    21 13 Отговор
    9000 украинци и техника за десетина милиарда на кайма за по-малко от месец .

    Коментиран от #42

  • 35 Иван

    4 7 Отговор

    До коментар #25 от "Хазарски хаганат":

    Бей хазаров!
  • 36 😂😂😂

    15 15 Отговор
    С лъжите си този се опитва да бъде конкуренция на Конашенков и нашите продажни копейки. 🤣
  • 37 Набуко

    20 12 Отговор
    Внимание - очаква се порой от козяшки квич и късане на розови прашки :D 😁😄
  • 38 да питам

    17 11 Отговор
    Защо копейките харесват АхмаК 😂 Заради православието ?😂

    Коментиран от #71

  • 39 Много измъчена нация

    15 18 Отговор
    Абе от 140 милиона алкохолика как фелдмаршал Герасимов не намери хора да прати в Курск за един месец..Сталин се обръща в гроба другари
  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 Жуков

    12 11 Отговор
    Украинците голям курск изядоха с тоя Курск . Переслегин дори се ядосва, че ВСУ рано са спряни в Курск. Трябвало е още навътре да ги пуснат. Но руските фуражки да се поддали на натиска на общественото мнение.
  • 42 Повярвахме ти....

    7 9 Отговор

    До коментар #34 от "от билд казват":

    Малко са 9000.

    Според мен са 900 000.🤔
  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 44 1944

    11 7 Отговор

    До коментар #16 от "Последния Софиянец":

    отиди в Тува, много е яко, само не казвай, че харесваш еленовъда Шойгу, че ще хвърчат камъни и тояги😆
  • 45 мосю Алфонс

    4 7 Отговор

    До коментар #31 от "Меги от Тервел":

    Тебе май не те слуша главата.
  • 46 до тук

    9 6 Отговор
    Преувеличени данни, подадени към натовските планировчици на полупартизанското нахлуване на бригади на ВСУ и натовски интервенти в Курска област .
  • 47 Боби

    18 5 Отговор
    Малко информация за размисъл. Русия ползва по 200+ бомби с УМПК 250/500/1500/3000кг ежедневно съгласно западни източници(3 Щурмови ескадрили Су-34 по един полет дневно). Основно се ползват срещу полеви укрепления. 250/500кг ФАБ срещу обикновен ДОТ/УКРИТИЕ/Бункер за 8-10 човека(отделение) и 1500кг за по-сериозните Бетонни бункери за по 30 човека(взвод). Средно статистически половината стават "Груз 200"(Убити). За това в Донецка област ВСУ бягат. "Окопа не спасява от ФАБ." ВСУ губят дневно по 2000+ бойци само от тези бомби а останалите също толкова ефективни оръжия като Обемно детониращи Боеприпаси(Вакумни бомби неправилно наричани), Класическата и РСЗО Арилерия и разбира се Дронове от всякакъв род и вид?

    Коментиран от #52, #64

  • 48 На рузнака

    7 13 Отговор
    винаги му е уйдисвало под азиатския чехъл.

    Коментиран от #66

  • 49 Тик ток звезда

    5 11 Отговор
    Апти сега много говори защото Путен беше оставил границата на тях и те избягаха първи..понеже има опасност да ги пратят на фронта на истина сега демонстрира активност и невинност
  • 50 Апти е по-добър от Адам Кадиров

    6 6 Отговор
    Поне не срича.
  • 51 Марс

    16 5 Отговор
    Аз не знам защо Българските медии пропускат една вжна новина за западните медии, че руски кит е бил намерен мъртъв, новината има три аспекта първо, че кита е руски, щом е руски значи е шпионин, и третия апсект, че вече е мъртав !!!! С други думи запада уби кит, щото бил Руски, арестува милиардер, щото бил руснак... и така
  • 52 ФАБ МАБ

    5 10 Отговор

    До коментар #47 от "Боби":

    Другар ще се учидиш ако знаеш наистина колко неефективни са големите авиационни бомби срещу окопи

    Коментиран от #58, #59, #70

  • 53 Който не става за боец,

    4 4 Отговор
    го правим коментатор.
  • 54 Повечето жители на Покровск

    10 6 Отговор
    не са се евакуирали - очакват руснаците като спасители от хунтата в киев .
  • 55 БАРС

    11 4 Отговор
    ТОЯ ГЕНЕРАЛ МНОГО Е ПО УМЕН ОТ ЗЕЛИНСКИ СЛУШАЛ СЪМ И ЗЕ КАТО ГОВОРИ КАКТО И АПТИ.ЗЕ Е НЕ УРАВНОВЕСЕН ПОЛИТИК ТОЙ ОБИЖДА ПУТИН И ДРУГИ РЪКОВОДИТЕЛИ НА МОСКВА А ВИЖТЕ ПУТИН ДО СЕГА НЕ Е ОБИДИЛ НИКОГО.АПТИ МНОГО ХУБАВО ГОВОРИ И ВЕДНАГА МУ СЕЧЕ ПИПИТО.НО ДРУГО МИ Е ИНТЕРЕСНО БАЩАТА НА АПТИ Е БИЛ ВОЕНЕН И АПТИ СИ Е РУСНАК НО БАЩА МУ СЕ Е КАЗВАЛ АРОН КОЕТО СИ Е ЕВРЕЙСКО ИМЕ МИСЛЯ .НО С ЕДНА ДУМА УМЕН ГЕНЕРАЛ.
  • 56 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 57 Артилерист

    17 3 Отговор
    Първите нахлули в граничната Курска област са американски, полски и френски наемници. Те използват слабо защитената гранична зона за да нахлуят в руските села и да започнат масов терор и мародерство. Голяма част от тях вземат колите на руските собственици, товарят ги с ограбеното и духват назад, зарязвайки службата. Това са терористи от чист вид. Яростта срещу нахлулите е огромна и затова спирането и отблъскването, което вече е в ход, ще е много болезнено. Споменава се даже, че пленници няма да се вземат...
  • 58 джо гладника

    7 3 Отговор

    До коментар #52 от "ФАБ МАБ":

    обективно, самият факт, че поставяш подобен въпрос, означава, че между двете ти уши е космическа пустош. предполагам, че никой няма да си направи труда да ти обясни защо. и аз няма. безполезно е.

    Коментиран от #62

  • 59 Боби

    5 3 Отговор

    До коментар #52 от "ФАБ МАБ":

    До Обективни истини: А отчиташ ли факта че 75% от целия персонал на Армията са Тиловаци и Техничари които осигуряват реало тези 25% които воюват? Дори сега е такова е разпределението. Ето един час полет на един хеликоптер с двама пилоти е два-четири човеко часа работа. А след това наземния персонал колко човекочасове подготвя машината за полет. Вземете едно банално сменяне на маслото. Необходими са поне двама човека за простото изливане и после наливне на ново масло. И това не става за половин час както се досещате.
  • 60 Пешо

    7 4 Отговор

    До коментар #19 от "За един":

    Те не ги спират , а само редуцират бройката.
    Вече са само под 3000 , а влезнах 12 000. Да си стоят там .
  • 61 Иво МОЧА-та

    5 3 Отговор
    Ау, руснаците идат! Ще се наложи набързо да си припомня, че съм руски възпитаник и агент на ДС, а значи и на КГБ...
  • 62 Чезни неграмотен

    6 10 Отговор

    До коментар #58 от "джо гладника":

    ФАБА другар копае дупка 10 метра диаметър обаче украинската пехота е разпръсната и ефекта е минимален..като не разбираш по добре си трай..само в Ке Сан американците изсипаха бомби два пъти повече от втората световна и ефекта беше минимален..пък руските щайги далеч не са най-точните на света нали се сещаш

    Коментиран от #65

  • 63 Тц,тц

    5 7 Отговор
    Това е един смешен персонаж! Той наистина коментира ОФАНЗИВАТА! Защото от руската СВО не остана нищо за коментиране..
  • 64 Ти сам не можеш

    4 2 Отговор

    До коментар #47 от "Боби":

    да разсъждаваш, даваш предложения другите да го правят вместо теб.
    Апропо, публикуването на фейкове не е едно и също с разсъждения. От един момент нататък се омешват в мозъка ти.
  • 65 джо гладника

    5 4 Отговор

    До коментар #62 от "Чезни неграмотен":

    Мойш ли ма фана да ма разведеш ?
  • 66 $$$

    6 9 Отговор

    До коментар #48 от "На рузнака":

    защото нямат капацитет да произведат нищо сами, освен танкове може би...руските крепостни винаги са имали робско мислене..по времето на ленинския преврат 1917г. потъват в блатото и заживяват в свят на комунистическата пропаганда, та чак до днешни дни..сега са превърнати в провинция на Китай, ако Си им бие шута направо загиват.

    Коментиран от #68

  • 67 наблюдател

    11 6 Отговор
    В Покровск улиците вече са пусти, градът е изпразнен от полицаи, администрация и униформени в нацистки символи патриоти на Украйна. Улиците са пусти, тук-таме по някое кафе все още е още отворено. Остатъците от населението очакват руските си освободители. Фронтът е средно на 8-10 км от центъра на града. Настроението сред захистниците от ВСУ е унило. В Селидово се водят улични боеве в самия център на градчето, в крайните квартали руските сили вече извършват зачистка. ВСУ мощно отстъпват от Невелския укрепрайон - едно от последните огнища на активна укросъпротива в Донбас. Започна руски щурм на Угледар, очаква се в скоро време градът да падне.

    Коментиран от #86

  • 68 ха ха ха ....

    13 4 Отговор

    До коментар #66 от "$$$":

    За това ли фолксваген бият кепенците на заводите в Германия ?
    аз мислех, че в Русия ще затварят заради санкциите, а те изгоряха дойчовците....Ама така е, като те управляват зелени, аналени и пр. глухари....
  • 69 Надпис на фототапета

    5 6 Отговор
    с батални сцени:
    Хамак - сила!
  • 70 Ами хайде

    5 3 Отговор

    До коментар #52 от "ФАБ МАБ":

    обясни, аргументирай се, докажи! Какви са тез многознаещи недомлъвки?
  • 71 Кирето

    4 4 Отговор

    До коментар #38 от "да питам":

    Защото не харесваме джендъри, като теб.
  • 72 1 РУБЛА=1 ЦЕНТ

    7 6 Отговор
    ЩОМ СМЯТАТ ЛАПНИ МУХАДИНОВ ЗА ПОДХОДЯЩ?

    Коментиран от #76

  • 73 те украинците не бягат

    7 3 Отговор
    Това е тактическо отстъпление на запад!
  • 74 Защо не?

    8 3 Отговор
    Чувал съм, че чеченците разбират от война.
  • 75 1 РУБЛА=1 ЦЕНТ

    4 6 Отговор
    АХМАК СКОРОСТ НАЧЕЛО С ЛАПНИ МУХАДИНОВ
  • 76 1 долар = 145,92 Йени

    6 3 Отговор

    До коментар #72 от "1 РУБЛА=1 ЦЕНТ":

    Туй джапанките сигурно умират от глад.....
  • 77 Само питам

    9 3 Отговор
    Има ли някъде статистика, по колко лопати се произвеждат дневно и дали всяка от тях има чипове от съдомиялна? И лопатите дали са прави и криви? Вероятно многократно се е увеличило производството, след като така бързо настъпват руснаците.
  • 78 Този явно

    5 6 Отговор
    не е бил при туарегите, затова се перчи.
  • 79 az #СВО

    11 11 Отговор
    Курската авантюра си е провал за Киев и запада отвсякъде, защото не постигна основните си цели - завземане на АЕЦ-а в Курчатов, принуждаване на Москва да прехвърли бойни части от Донбас в Курск.
    Киев започна операцията с около 10 000 души, при това от резерва на ВСУ, т.е. най-елитните части. Сега след 29 дни бойни действия Киев загуби над 9000 души.

    При този провал западът се ориентира към вдигането на шум в подконтролните му медии, в опит да представи провала като "успех"!
  • 80 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 81 хахаха

    8 4 Отговор
    айде вземете прочетете каква е длъжността на Алаудинов в руската армия и тогава пишете за "чеченския боец"....за да ви улесня, ще ви кажа какъв е - заместник-началник на главното военно-политическо управление на въоръжените сили на РФ...
  • 82 Папурий,

    11 4 Отговор

    До коментар #18 от "Хахахаха":

    950 кв км "владеят" ВСУ според Института за изследване на войната. Територията на Курска област е 30 000 кв км. Айде сега сметни колко процента са тия 950 кв км. Ако сте стигнали до тоя раздел в матемантиката в у-ще де.

    Коментиран от #88

  • 83 Бай Митьо съм

    7 2 Отговор

    До коментар #16 от "Последния Софиянец":

    Един съвет от мен, първо се прегледай и тогава продавай ресторанта който нямаш.
  • 84 Тома

    4 4 Отговор
    С много влошено здраве даже е почти умрял отдавна според западните мисирки Рамзан Кадиров.Също Путин е болен от рак и умира
  • 85 добре им плащат

    0 1 Отговор
    е сега опасно е . вече има и напуснали . ходят където искат . Цивилни . С пачки . по едно 700 - 800 бона са заделили за добър живот . а украйна дава гривни и по 4-5 бона на месец . по-малко . Затова имаше , дето крадеха .
  • 86 1984

    1 2 Отговор

    До коментар #67 от "наблюдател":

    "укрепрайон" ?? !!!
    Антиутопията на Оруел би била невъзможна без хора като теб.
    Сигурен съм, че няма да разбереш какво ти казвам....
    Дано някой, който е прочел глупостите ти и моя коментар, се замисли....
  • 87 хаховец обикаляш всички медии и се хилиш

    5 2 Отговор

    До коментар #3 от "Хахахаха":

    ходил ли си на психиатър, колко пъти се изпускаш в гащите от хахаха
  • 88 Евроатлантик

    1 4 Отговор

    До коментар #82 от "Папурий,":

    Не е вярно! ВСУ владеят 1500 км2!!! И след като Курск е 30000 км2 значи владеат 50%! Това е половината! И само с 10 000 войника! Ай представи си яко беха с 100 000 войници! Щяха да са в Москва вече!!! ВСУ са вилики!

    Коментиран от #89

  • 89 Румен

    3 1 Отговор

    До коментар #88 от "Евроатлантик":

    Я пак,пич!1500 +1500 май прави 3000,а?
    Май не си могъл да изтикаш до втория срок
    на трети клас,а?
  • 90 Ахмак Слива

    0 0 Отговор
    Апти отдавна ни разсмива из тубата със селфи монолозите си, скрит в храстите. Да му е честито повишението.
  • 91 Ама как, укро вермахта превзе

    0 0 Отговор
    Курчатов, Курск и Москва, тоя какво лъже.😃
  • 92 Тпрус, бе

    0 0 Отговор

    До коментар #11 от "Tётя Myтpoфaнoвa":

    мишкар мижав.Скрий се в боклука и помията в която си роден.
  • 93 фикс

    0 0 Отговор
    Смее ли да съобщава лоши новини? Може да е чеченец, ама не е луд.
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания