4 Септември, 2024 20:33 1 780 11

Китайското разузнаване предупреди студентите: Хубави мъже и красиви жени могат да ви въвлекат в шпионаж

  • китай-
  • си дзинпин-
  • китайска комунистическа партия-
  • разузнаване-
  • шпионаж

Пекин противодейства на предполагаемите заплахи за държавната сигурност, като тази година страната е разпространила няколко предупреждения за гражданите и е оповестила случаи на шпионаж, които е разобличила

Китайското разузнаване предупреди студентите: Хубави мъже и красиви жени могат да ви въвлекат в шпионаж - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Главната китайска разузнавателна агенция предупреди студенти, които имат достъп до чувствителна информация, да подхождат с предпазливост към „хубави мъже и красиви жени“, които може само привидно да показват чувства към тях, за да ги подмамят към шпионаж за чуждестранни субекти, с което би била застрашена националната сигурност, предаде днес Ройтерс, цитирана от БТА.

Министерството на държавната сигурност на Китайската народна република днес разпространи в публичния си акаунт в социалната медия „УиЧат“ (“WeChat”) подробни предупреждения за студенти, които според министерството могат да бъдат манипулирани към споделяне на информация по много начини.

Министерството заяви, че службите за държавна сигурност са установили, че служители на чуждестранни структури за шпионаж и на разузнавателни агенции са извършили целенасочено ухажване и внедряване на млади студенти.

„Те се възползват от особеностите на силното любопитство и желание за пробване на нови неща на младите студенти“, беше посочено в изявлението.

Китай противодейства на предполагаемите заплахи за държавната сигурност, като тази година страната е разпространила няколко предупреждения за гражданите и е оповестила случаи на шпионаж, които е разобличила.

Служители на чуждестранни разузнавателни агенции се насочват по-точно към студенти с достъп до класифицирана и чувствителна информация. Те се представят за университетски изследователи, служители в институции за проучвателна дейност и консултантски компании, каза китайското разузнаване.

Агентите на чуждестранните организации примамват млади студенти „с високоплатени почасови възможности в името на проучвания на пазара и академични обмени“, се добавя в предупреждението.

След като студентите проявят интерес, по думите на китайското разузнаване, чуждестранните агенции ще предоставят така нареченото безплатно обучение и напътствия чрез социалните медии, по телефона или с видеовръзка. Дори е възможно те да подведат с „прикритие зад хубави мъже и красиви жени, които са съкровени и грижовни (и) въвличат младите студенти в капана на любовта с неискрени чувства“.

Китайската разузнавателна агенция не представи конкретни данни за чуждестранни фирми, които са имали за обект да привлекат студенти. Агенцията не беше намерена за незабавен коментар.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 А аз се чудех

    4 9 Отговор
    защото кооейките са толкова грозни. А то било да се слеят с тълпата и да не си личат че са шпиони.

    Коментиран от #3

  • 2 🎃+🐷+👮=🇹🇷🗳️

    9 0 Отговор
    благодаря на братята китайци, ще го имам предвид !
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 стрел☢️к

    4 9 Отговор
    тука веднага се разбира кой за кого шпионира: ако е некъпан, с анцунг и в0ни на водка значи е русофил. ако е изкъпан, дожре облечен и ви налита щото сте мъж, значи е обратен и оттам шпионира за атлантиците
  • 5 Дюдю

    13 1 Отговор
    Да пратят Буци да изнесе една лекция на китайските студенти. Да им изясни що е то Мата Хари и ролята на чекмеджетата.

    Коментиран от #10

  • 6 Хеви метъл

    4 8 Отговор
    СССР е империята на злото и страданието

    Коментиран от #9

  • 7 Анонимен

    5 4 Отговор
    Е, затова не ме взеха шпионин, много съм хубав.
  • 8 😆😆😆

    4 3 Отговор
    🤣🤣🤣милите партийци, прекалили са 📺 с "Джеймс Бонд"🤣🤣🤣. Сега за по-сигурно ще изпратят всички хубави мъже и красиви жени на лагер🤣🤣🤣.
  • 9 щастлив

    2 1 Отговор

    До коментар #6 от "Хеви метъл":

    Някои се раждат щастливи, а други в Русия.
  • 10 корупция майна

    1 2 Отговор

    До коментар #5 от "Дюдю":

    Чекмеджетата са запазена марка на остта Васил Божков - Радев.
  • 11 И накрая много шум за нищо конкретно

    2 0 Отговор
    "Китайската разузнавателна агенция не представи конкретни данни за чуждестранни фирми, които са имали за обект да привлекат студенти. Агенцията не беше намерена за незабавен коментар"
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Русия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания