5 Септември, 2024 04:46 1 192 12

14-годишен е заподозрян за стрелбата в Джорджия ВИДЕО

  • джорджия-
  • убийство-
  • заподозрян

Загиналите са двама ученици и двама учители, поне 9 са в болница с наранявания

Ученик на 14 години откри вчера огън в гимназия в щата Джорджия и уби четирима души, съобщиха властите, цитирани от АП и БТА.

Загиналите са двама ученици и двама учители, а най-малко девет други души бяха откарани в болници с наранявания.

Властите съобщиха, че заподозреният, ученик в гимназията "Апалачи" в град Уиндър, на около час път с кола от Атланта, е бил задържан и му е повдигнато обвинение за убийство като на пълнолетен.

"Това, което виждате, е злодеяние", заяви шерифът на окръг Бароу Джъд Смит на кратка пресконференция пред училището. Той отказа да даде подробности за заподозрения. От Следствената служба на Джорджия съобщиха, че четирима души са загинали, а най-малко девет са ранени.

Стрелбата в училището е поредната сред десетките в САЩ през последните години, включително особено смъртоносните в Нютаун, Кънектикът, Паркланд, Флорида, и Ювалди, Тексас. Убийствата в класните стаи предизвикаха разгорещени дебати за контрола върху оръжията и опънаха нервите на родителите, чиито деца израстват, свикнали с тренировките за активен стрелец в класните стаи. Те обаче не допринесоха за промяна на националните закони за оръжията.

Кандидатът за президент на САЩ от Републиканската партия Доналд Тръмп нарече извършителя на масово убийство в училището "болно и откачено чудовище".

"Тези скъпи деца ни бяха отнети твърде рано от едно болно и откачено чудовище", написа той в социалната си мрежа "Трут Соушъл".

Вицепрезидентката и кандидатка на Демократическата партия за Белия дом Камала Харис призова за решителни действия срещу насилието с огнестрелни оръжия.

"Трябва да сложим край на епидемията от насилие с огнестрелно оръжие в нашата страна веднъж завинаги. Няма причина да се примиряваме с това", каза тя на предизборна проява в Ню Хемпшър, предаде АФП.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Уса

    11 1 Отговор
    Болно от лудата крава чудовище
  • 2 Жоро

    10 2 Отговор
    До това водят Евроатланическите ценности. Живота не струва нищо. Парите са на първо място. Как ли са се държали с убиеца за да го накарат да ги убие! Ако е просто така без причина значи неговите родители са го възпитали добре в евроатлантизма.
  • 3 Механик

    12 1 Отговор
    "болно и откачено чудовище"? Ми то там сте само и изключително такива.
    Лош ген му се казва. Наследници на крадци и убийци сте. На кого да приличате ако не на дедите си ??!
  • 4 Галигео Галигей

    5 1 Отговор
    Забавлявало се е детето,лошо нема.💋🐵🥳🤡👍
  • 5 фАНТОМасс

    7 0 Отговор
    Не ги ли учат децата , още от малки , да са добри , дружелюбни , хуманни ?
    Какво им става на тез американци? Гърмят се на поразия , кой къде му падне - училища , унивесситети , кампуси , ресторанти , закусвални , улици !
    Луда работа !
    И тези са СВЕТОВНИТЕ ЛИДЕРИ и износители на ДЕМОКРАЦИЯ ли ? Абсурд !
  • 6 Двуок ЦИКЛОП

    4 0 Отговор
    Нали в САЩ всеки може да си купи оръжие ? Явно искат и да го използват !
  • 7 зашката

    3 0 Отговор
    всички ракети и дронове са свалени
  • 8 Йеронимус БОШ

    2 0 Отговор
    Този т. нар. 14 годишен е стрелял или е САМО ЗАПОДОЗДРЯН , че е стрелял ?
  • 9 Наблюдател

    6 0 Отговор
    Питайте го какъв пол е знай ли се може да е от онези които ще ги защитава денокрацията
  • 10 Това са им атлантическите ценности,

    7 0 Отговор
    на 14 години стават садисти, трепят се като мухи!? И тези ни ги дават за пример, нашите подлоги това искат да докарат и тук!? България си има ценности, нека си ги съхраним, а не да ставаме краварски плужеци!
  • 11 Артилерист

    3 1 Отговор
    Това не е новина, то си е ежедневие в САЩ- страната на "демокрацията ", "свободата на словото" и "правата на човека". И в България са заповядани да следваме тези американските ценности и затова от вчера до сега има близо 30 заглавия, но нито едно какво се случва на украинския фронт на американците. Това е така защото там те търпят пълен провал. А има с какво да ни осведомят. Например, че Курската авантюра, в която загинаха хиляди елитни укровойници и която е повторение на абсолютно безсмислената месомелачка "Кринки", била за ПОВДИГАНЕ ДУХА НА УКРАИНЦИТЕ. Или за напредването на руските войски на Източния фронт, което се е ускорило 5 пъти и където има такива категорични примери на успеха на руснаците, като този, че 40 гвардейски щурмоваци на ген. Мордвичев са победили 400 укрозащитници от бригада морски пехотинци. Или за сриване на електропреносната мрежа на украинците. И тн.и тн. Все актуални, любопитни и много интересни теми, но тук нищо не се пише...
  • 12 оня с цървулите

    0 0 Отговор
    Ми разяснете как е станало,да се научат и нашите,не че няма добитък за отстрел...демократичните ценности тр да се отвоюват