9 Септември, 2024 05:50 694 1

Хиляди поискаха свобода за бившия пакистански премиер Имран Хан

  • пакистан-
  • занвор-
  • имран хан-
  • премиер-
  • протест

Протестиращите се събраха в покрайнините на Исламабад

Хиляди последователи на намиращия се в затвора бивш премиер на Пакистан Имран Хан се събраха в покрайнините на столицата Исламабад с искане за освобождаването му, предаде Асошиейтед прес, цитирана от БТА.

Хан е в затвора вече над година във връзка с повече от 150 повдигнати срещу него обвинения. Той е основен конкурент на настоящия премиер Шехбаз Шариф и остава популярен сред народа въпреки обвиненията, които неговата партия определя като политически мотивирани. Той беше свален от власт през 2022 г. след вот на недоверие в парламента.

Снощният митинг, един от най-големите през тази година, организиран от партията на Хан „Движение за справедливост“, премина мирно, макар и полицията закратко се сблъска с активисти. Говорителят на Хан Зулфи Бухари осъди полицейските действия срещу „мирните демонстранти“.

По-рано властите блокираха ключови пътища, поставяйки транспорти контейнери, за да попречат на симпатизантите на Хан да се съберат.

„С Божията воля ще осигурим скорошното освобождаване на Имран Хан“, каза Али Амин, висш служител в северозападната провинция Хайбер-Пахтунхва, обръщайки се към множеството. Той постави ултиматум от две седмици на правителството за освобождаването на политическия лидер.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Антон

    0 0 Отговор
    Абе, ония на плаката в ляво от центъра, не е ли Рон Джеръми?