Тема: Украйна

10 Септември, 2024 07:33 2 917 109

ISW: Изборите показаха милитаризацията на руското общество

  • русия-
  • владимир путин-
  • кремъл-
  • украйна

Президентът Владимир Путин стартира програмата "Време на герои" през февруари 2024 г., за да подготви руски ветерани да служат в руското правителство

ISW: Изборите показаха милитаризацията на руското общество  - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Руският външен министър Сергей Лавров присъства на Съвместната министерска среща на Русия и Съвета за сътрудничество в Персийския залив за стратегически диалог в Саудитска Арабия на 9 септември. Това вероятно е част от усилията на Кремъл да ускори създаването на предвидената от него "Евразийска архитектура за сигурност".

Лавров проведе разговори с генералния секретар на ССЗ Джасем Мохамед Ал-Будайуи, саудитския външен министър принц Фейсал бин Фархан и саудитския престолонаследник принц и министър-председател Мохамад бин Салман в кулоарите на стратегическия диалог Русия-ССЗ и подчерта интереса на Русия да засили сътрудничеството със страните от Персийския залив държави.

Още новини от Украйна

Лавров и саудитски служители обсъдиха укрепването на търговията, културните отношения и двустранните инвестиции, а Лавров покани бин Салман на срещата на върха на БРИКС в Казан, Русия през октомври 2024 г.

Лавров заяви през юли 2024 г., че Русия и Китайската народна република (КНР) се застъпват за създаването на евразийска архитектура за сигурност и Лавров вероятно е използвал срещите си с лидери на държавите от Персийския залив, за да популяризира тази програма.

Това пишат от Института за изследване на войната (ISW).

ISW по-рано оцени, че предложението на Русия за евразийска архитектура за сигурност е в съответствие с дългосрочната стратегическа цел на Русия за разпускане на западното единство, разпускане на НАТО отвътре и разрушаване на настоящия световен ред.

Представители на Кремъл вероятно се опитват да оформят международните мирни посреднически усилия във войната в Украйна, като същевременно демонстрират нежеланието на Русия да преговаря с Украйна. Руският външен министър Сергей Лавров се срещна с бразилския външен министър Мауро Виейра и индийския външен министър Субрахманям Джайшанкар в кулоарите на срещата на Съвета за сътрудничество между Русия и Персийския залив в Саудитска Арабия.

Руското министерство на външните работи (МВнР) твърди, че Лавров е обсъждал войната в Украйна с Виейра и Джайшанкар, но не дава подробности. Бразилия и Китайската народна република (КНР) популяризираха своя мирен план от шест точки "Политическо уреждане на украинската криза" — чиито ключови принципи са в полза на Русия — от май 2024 г.

Индийският премиер Нарендра Моди наскоро потвърди отново подкрепата на Индия за мира в Украйна въз основа на принципите на международното право, като зачитане на териториалната цялост и суверенитета на държавите.

Лавров обаче повтори шаблонните разкази на Кремъл на 9 септември, демонстрирайки нежеланието на Русия да участва в преговори, твърдейки, че формулата за мир на украинския президент Володимир Зеленски - която наистина се основава на принципите на международното право - е "ултиматум" и че Русия никога не е обмисляла сериозно плана.

Украински официални лица открито поканиха руски представител да присъства на втората мирна среща на върха на Украйна по-късно през 2024 г.

Кремъл използва руските регионални избори от 6 до 8 септември, за да интегрира доверени руски военни ветерани от войната в Украйна в руското правителство, вероятно като част от продължаващ опит да се успокоят руските военнослужещи, да се засили вътрешната подкрепа за войната и да се изгради кадър от свързани с Кремъл местни служители. Изпълняващият длъжността секретар на руската управляваща политическа партия "Единна Русия" Владимир Якушев заяви на 9 септември, че 308 от общо 380 руски ветерани (или 81 процента), които са се кандидатирали за различни позиции в регионалните руски избори, са спечелили.

"Единна Русия" обяви през юли 2024 г., че ще номинира над 300 руски ветерани от войната в Украйна, някои от които бяха участници в програмата на Кремъл "Време на героите", за да участват в изборите, а Якушев заяви през август 2024 г., че главният лидер на Единна Русия приоритет беше подкрепата на кандидатите-ветерани по време на изборния цикъл през септември 2024 г.

Руският президент Владимир Путин стартира програмата "Време на герои" през февруари 2024 г., за да подготви руски ветерани да служат в руското правителство, а ISW оцени, че програмата може също така да има за цел да насърчи руснаците да се бият в Украйна, като представя руската военна служба като път към държавна кариера.

Руската Централна избирателна комисия (ЦИК) обяви на 9 септември, че бившият секретар на Обединена Русия Андрей Турчак печели регионалните избори в Република Алтай и официално стана ръководител за следващите пет години.

Съобщава се, че Кремъл първоначално е възложил на Турчак да разшири програмата преди президентските избори в Русия през март 2024 г.

По-късно Путин понижи Турчак до временно изпълняващ длъжността глава на Република Алтай - един от най-икономически депресираните региони в Русия на повече от 4000 километра от Кремъл - вероятно поради възприятието на Путин за нелоялността на Турчак през 2023 г. поради предишната му връзка с групата "Вагнер" и неуспеха на Турчак да интегрирайте ветераните в правителството.

Няколко блогъри, свързани с Кремъл, публично отпразнуваха изборната победа на Турчак и подчертаха усилията му да подкрепи войната.

Изборната победа на Турчак и заобикалящата я медийна кампания, празнуваща неговите постижения по време на войната в Украйна, може да са част от усилията на Кремъл да прокара програмата "Време на герои". Програмата също така показва, че Кремъл все повече милитаризира своето общество и правителство, което може да има дългосрочни последици върху руската вътрешна и външна политика.

Кремъл се въздържа да смени изпълняващия длъжността губернатор на Курска област Алексей Смирнов по време на руските регионални избори, вероятно в подкрепа на продължаващите усилия за омаловажаване на обществените последици от нахлуването на Украйна в Курска област. Руската Централна избирателна комисия (ЦИК) обяви на 9 септември, че Смирнов е спечелил изборите за губернатор на Курска област с над 65 процента от гласовете.

Източници, близки до Кремъл, казаха на руския опозиционен вестник Meduza, че Кремъл не обмисля отмяна на губернаторските и местните избори в Курска област, тъй като подобен подход би създал паника в региона и би подкопал усилията на Кремъл да накара руснаците да приемат нахлуването като "ново нормално."


Поставете оценка:
Оценка 2.5 от 24 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 НК8Д🇧🇬

    53 6 Отговор
    Мецана бахмути здрав краварските подлоги.

    Коментиран от #104, #107

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Хахах

    37 5 Отговор
    Тези измислени ISW трябва да ги изгорят до крак.
  • 7 Боцко М Борисович

    18 3 Отговор
    Мдаааа... лош генетичен матрял...
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 А ПО ЛЕКО

    44 3 Отговор
    МНОГО НЕФЕЛНА ПРОПА ГАНДА СКАЛЪПВАТЕ
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Последния Софиянец

    8 27 Отговор
    Великата Българска цивилизация се простира от Адриатика до Аляска и само тя пречи на Хазарите да владеят света.Става дума за хилядолетно противопоставяне между силите на доброто и знанието представяни от Българите и силите на Сатаната Луцифер представяни от Хазарите.Ту едните ту другите надделяват.

    Коментиран от #39, #80

  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Да да

    21 34 Отговор

    До коментар #11 от "Механик":

    600+ хиляди руснака се обединиха на концерта на Кобзон.ВСУ им връчиха билетите по-точно.

    Коментиран от #37, #85, #89

  • 24 А Марицата?

    8 14 Отговор

    До коментар #19 от "А пък Волгата бил член на":

    Нямаш какво да кажеш, а и сам не можеш да измислиш.
  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Зельо, не Покани Русия на първат среща??

    27 13 Отговор
    Сега Русия не искала? Русия няма намерения отново да Участва в театър от типа"Мински съглашения"! НА украйна и трябва, време да се Заредии да сеОкопае
  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 И какво го интересува целокупният

    9 20 Отговор
    Български народ какво е казал Коня?!М?
  • 33 Сандо

    21 8 Отговор
    Тия да си гледат американското общество,че за него предвиждат близка гражданска война.Дори и Холивуд го разбра това и затова филм даже направи.И да се радват,че все още Путин е на власт.
  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 Калето

    2 6 Отговор

    До коментар #29 от "Бай той Толстой":

    Стара Европа не отива никъде брат..имам римски камъни в лозето и глигански по 30 сантиметра

    Коментиран от #100

  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 мале

    24 6 Отговор
    с тази публикация показахте, че Русия е не само активна на международната сцена, но важен фактор.
    Също така ни показхте, че провеждането на военни действия в Курска област не се използва като аргумент за отмяна на избори, както направи наркоманчето.
    Мисля, че с подобни публикации все повече се потвърждава нормалността на живота и управлението в Русия, докато в Украйната гледаме диктатура и едноличен режим (а сме щали да ги приемаме и в ЕС!).
    Пишете по този начин и няма да има нужда от руска пропаганда, украинската е напълно достатъчна, за да се вземе страната на руснаците.

    Коментиран от #42, #48, #61

  • 39 Не знам кой надделява но....

    10 0 Отговор

    До коментар #18 от "Последния Софиянец":

    Явно теб трябва да те приберат по най бързият начин в Карлуково.

    Коментиран от #51, #54

  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 42 Абе като толкова ви.....

    6 17 Отговор

    До коментар #38 от "мале":

    Харесва Русия защо не си вземете парцалите и да заминете за този руски рай?

    Коментиран от #47

  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 44 Някакви смешни

    8 2 Отговор
    човечета - ту дребни, ту дебели, се самообявили за господари на света и си играйкат на стражари и апаши, не различавайки игри от реалност и убивайки или заробвайки живи хора със същата лекота, с която го правят виртуално. На заден план играта си върви с помощта на безскрупулни, некадърни за друго роби и изкуствени ботове по медиите. Всички други начини за прехрана са по-достойни от Играта на тролове в услуга на Играта на тронове (които всъщност са клозетни седалки). И краят и не се вижда, докато се раждат онези, мракобесните, човеченцацацаца с малките мозъчета, с малките "опашлета" отпред и големите комплекси.
  • 45 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 46 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 47 мале

    21 6 Отговор

    До коментар #42 от "Абе като толкова ви.....":

    плачеш за Украйна, ами защо не си вземете вие парцалите и да заминете жертвоготовно при наркоманчето?
    Той и без това е в огромно затруднение да намира пушечно месо за Запада - ще се радва да ви прати на фронта.

    Коментиран от #60

  • 48 Чемодн вакзал

    6 10 Отговор

    До коментар #38 от "мале":

    Сибир.
  • 49 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 50 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 51 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 52 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 53 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 54 Че той по начало пише

    4 0 Отговор

    До коментар #39 от "Не знам кой надделява но....":

    от тази локация. Не разбирам защо не им прибират телефоните поне от време на време. Може би санитарите по този начин си осигуряват спокойствие от неспокойните навлеци.
  • 55 Изборите потвърдиха.

    5 9 Отговор
    Е става все по -зле за ватата.
  • 56 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 57 Ретро парад

    7 11 Отговор
    Ушанките стават все по смешни и жалки !
    Мегито от Тервел
  • 58 Ами да

    8 6 Отговор
    Русия се милитаризира непрекъснато още от Сталин до сега! ВСВ им даде още мотивация, а западът ги остави да си вярват! Пружината се навиваше и беше ясно, че ще гръмне!

    Коментиран от #93

  • 59 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 60 Щото сме българи,

    8 16 Отговор

    До коментар #47 от "мале":

    а не копейки. Вие, копейките, с нищо не допринасяте за тази държава, освен да я подривате и плюете. Дребни и вредни безполезници. Ние бачкаме, за да ви дават социалните помощи и телковете. Ако пък сте гастарбайтери, останете си такива. Адиос!

    Коментиран от #90, #95

  • 61 Мале мале

    8 16 Отговор

    До коментар #38 от "мале":

    Чий го търсиш още в европейска България а не ходиш в росийката да целуваш корана?

    Коментиран от #97

  • 62 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 63 Под небето на Русия!

    7 11 Отговор
    Само голяма тъпотия!
    Аман от тия!
    Бенат Миролюбов
  • 64 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 65 ....

    5 7 Отговор
    Жалка нация.
  • 66 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 67 Дреме ми за Фицо.

    4 5 Отговор

    До коментар #62 от "Ники":

    И за Фицовица.
  • 68 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 69 Че колко

    6 11 Отговор
    Нацисти
    Рашисти има такива в
    Магучая .

    Разни фракции на Футболно фенове
    Виждал ли си какви татуировки имат .

    Хахаха

    Пълно с такива татуирони Руски Дебили .
  • 70 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 71 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 72 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 73 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 74 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 75 Да обясня на журналистите

    14 2 Отговор
    Свободата На Словото с което е характерна Демокрацията, не е е измислена за словото което ни харесва, а точно за словото което НЕ ни харесва. Заради него е измислена Демокрацията.

    Другото е от времето на татковците ви дядовците ви и няма нищо общо с Демокрацията

    /Оруел 1984/

    Коментиран от #77

  • 76 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 77 На пpoфани

    7 0 Отговор

    До коментар #75 от "Да обясня на журналистите":

    няма смисъл да се обяснява.
  • 78 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 79 ЗдрастиПедал!

    7 12 Отговор
    Вековното промиване на мозъци в Путлеристан си казва тежката дума...
    На 70% от мyжиците е внушено, че са "велика империя", а това в комбинация с алкохола поддържа и шовинизма на блaтная...

    Paшистката пропаганда е брутално ефикасна, но само сред пpoстолюдието...
  • 80 Ганю

    9 1 Отговор

    До коментар #18 от "Последния Софиянец":

    Едни пият от радост ,други от мъка,трети от сутринта.Много рано си се подкарал ,цър вул.
  • 81 Ти тан

    9 2 Отговор
    Аз лично съм доброволец и ще ходя в Украйна. Ще ходя да стържа асфалт в Полтава, вече седмица не могат да издържат нашите партньори от асфалта на плаца. Има опасност да останат там вечно, като отпечатък.

    Коментиран от #86

  • 82 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 83 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 84 Марко

    12 1 Отговор
    Точно така, изборите в Русия показаха милитаризацията на руското общество, а изкормването на Ирак доказа миролюбието на англосаксонските й критици!
  • 85 Хахаха

    9 1 Отговор

    До коментар #23 от "Да да":

    И какво от това , нали повече от два милиона укронациста се приселиха при Бандера на постоянно местоживеене.
  • 86 Където и да ходиш....

    2 3 Отговор

    До коментар #81 от "Ти тан":

    Винаги си носи жълтата книжка с теб.
  • 87 Сандокан

    6 1 Отговор
    Назад във времето, когато това се е случвало, са спирали я в Париж, я в Берлин ...
    Сега изобщо да не спират чак до брега на Нормандия ...
  • 88 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 89 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 90 ВИЕ

    6 0 Отговор

    До коментар #60 от "Щото сме българи,":

    пък, сте "българи", които само чакат да продадат България за лична изгода и ако не успеят, да я напуснат по най-бързия начин.

    Коментиран от #94

  • 91 Фен

    5 1 Отговор
    Изберете показаха консолидацията на руският народ. Законът за чуждестранните агенти работи. А у нас, кога? Или Галя не дава, че нейните хора ще светнат?
  • 92 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 93 Пружината я навиха

    7 1 Отговор

    До коментар #58 от "Ами да":

    краварите нагли с лъжите си от 91г.,че няма да се премести скапаното НАТО и на см към Русия, а то кво стана за 32г стигна до границите и, че и война поде с поредната подлога повярвал в лъжите им. Кво праи НАТО в Мавалигария бе цървул, кво праи у нас, да не би Русия да е отишла в Мексико или в Куба, че да се придвижва скапания краварника към тях. Е, за това ще си носите последствията тъпи без родни продажни душици.
  • 94 Та вие продавате България от....

    2 5 Отговор

    До коментар #90 от "ВИЕ":

    Съединението че до наши дни, аз не зная някой друг да е продавал България освен правешкият простак за шестнадесета република, и пияницата Георги Димитров който продаде Македония на Тито. Та това са продажниците в миналото, сега сте вие копейките, Костя, Цончо, мунчорадевци, няма да ми стигне времето да ви изброя.
  • 95 Вие я продадохте

    8 0 Отговор

    До коментар #60 от "Щото сме българи,":

    разгпабихте и унищожихте, като от държава я превърнахте в разграден двор и буквално и преносно. За 36 години продължавате да до унищожава те построеното за 32 години от 56г до 89г. Долни продажни векерета и подлоги нищо не става от вас и че за зеле дори.
  • 96 Град Козлодуй

    1 0 Отговор
    Войната е Кървав Бизнес
  • 97 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 98 факуса

    4 0 Отговор
    пидеросите решиха,че кат не предприемаше действия а само предупреждаваше,русия е слаба,и решиха да крадат пак с чужди ръце ама настъпаха лопатата здраво
  • 99 Хи.. Хи.. 🤭😅

    1 4 Отговор
    Изборите показаха м@....ЛО....У... Мие..... То....на братушките😂🤭.
  • 100 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 101 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 102 Баба ви вангя

    0 1 Отговор
    Господ изпрати тоа чиляк Владимир да затрие тоа нужник Русията бре, язе ви казвам, ке го затрие нужнико, вервайте ми.
  • 103 Лавров има проблем с географията😂😂😂

    1 1 Отговор
    Рф няма нищо общо с европа, а за сигурност с комунисти мизерни агресори крадци въобще не може да се говори😂😂😂
    Кремъл е решил отново да ни заблуждава, че е световен играч😂😂😂😂
    Не може 100 години да те храни оон и америка и да се правиш на икономически лидер!!
    За местните русодебили ..не вярващи в световната руска мизерия..ами четете неразораната целина на брежнев, бре.. Или всичко ви е забранено, освен да обиждате богатите работкиви хора?
    С кремъл няма никаква сигурност, никаква енергия, ток нямат, газ нямат..умират от студ през лятото😂😂😂 , а за европейски политики, това в кремъл въобще не го разбират!
  • 104 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 105 Внимание, внимание! Говори Москва

    1 0 Отговор
    Време е да се предаваме, не стигат мусурни чували , а и няма шофьори за груз200! Тотал капутт!
    Краварите си искат парите 2 трильона долара, а в рф няма и един долар😂😂😂😂
    Време е цялата боллевишйа пасмина да се предаде, че украйна вони на разлагащи се комунисти агресори🗽🗽🗽😂😂😂
  • 106 Единствената нормална инициатива -кремъл

    1 0 Отговор
    Кремъл да се предаде в хага за съдебна разправа с болшевиките🗽🗽🗽🗽😂😂😂
    Всичко друго са методички и фейк😂😂😂😂🗽🗽
  • 107 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 108 фикс

    0 0 Отговор
    Позната картинка. Мужиците се обединяват около сатрапа, защото не са способни на собствено мнение.
  • 109 едноъгълник

    0 0 Отговор
    Безмозъчното стадо върви след харизматичния овчар, който ги води към кланицата.
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания