Тема: Украйна

14 Септември, 2024 19:44 2 248 20

Нова контакта група за мир в Украйна предлага партията на Шолц

  • украйна-
  • русия-
  • преговори-
  • германия

Тя би могла да включва Китай, Индия, Турция и Бразилия

Нова контакта група за мир в Украйна предлага партията на Шолц - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Лидерът на германските социалдемократи Ролф Мютцених предлага създаването на международна контактна група, която би могла да включва Китай, Индия, Турция и Бразилия, пише Tagesschau, цитиран от ФОКУС.

Ролф Мютцених, лидер на Германската социалдемократическа партия (ГСДП) в Бундестага, предлага създаването на международна контактна група за мирно разрешаване на войната между Русия и Украйна. Тя може да включва Китай, Индия, Бразилия и Турция. Това се случва, след като бившият посланик на Украйна в Германия Андрий Мелник призова канцлера Олаф Шолц да организира среща с руския президент Владимир Путин.

Още новини от Украйна

Според Tagesschau Мелник е заявил, че германският канцлер Олаф Шолц и украинският президент Володимир Зеленски споделят мнението, че сега е моментът да се активизират усилията за провеждане на мирни преговори. Освен това в следващата среща на върха за мир трябва да участва и Русия.

"Това дава възможност и на други държави да се включат по-активно в прекратяването на бойните действия. Смятам, че е време западните съюзници да инициират контактна група, която да даде ход на този процес", коментира Ролф Мютцених

Според него такава група би могла да включва Китай, Индия, Турция и Бразилия. Той смята, че в тези страни "нараства убеждението, че агресивната война на Русия може да се превърне в бреме".

В същото време германският външен министър Аналена Бербок изрази скептицизъм по отношение на мирните преговори с Путин. Според DPA, на пресконференция в Берлин с индийския външен министър Субрахманям Джайшанкар тя е подчертала, че на всяка мирна стъпка, която се предлага на Русия на международно ниво, тя "отговаря с повече терор, повече страдания и съответно повече жертви".


Поставете оценка:
Оценка 1.9 от 11 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 нашия

    39 0 Отговор
    партията на Шолц вече не пее в хора.....нямат думата по темата....
  • 2 Колабс

    40 1 Отговор
    Германия е срината икономически.
  • 3 ЗАТВОРЕН ЗАВОД

    29 0 Отговор
    И Шолц гледа да се спаси ама е късно.
  • 4 вашето мнение

    36 0 Отговор
    Англосаксонците не разбраха ли, Русия определя кога ще има мир и какви ще са условията му. На първо място клечащите песове от натю около границите и вкл. и в България на запад. После и ние си знаем.
  • 5 вашето мнение

    23 0 Отговор
    Швабен кани цялото БРИКС без Русия. Швабен може да мисли, че другите от БРИКС са тъпи, но никой не смее да вземе каквито и да е решения без най-силния.
  • 6 ВИметоНаВимето

    22 0 Отговор
    КОНТАКТНА ГРУПА ЗА МИР !!!
    Звучи като фирма за продажба на КОНТАКТИ , ЩЕПСЕЛИ , Крушки и клеми !
    Стига глупости !
  • 7 ТаУмВзе

    22 1 Отговор
    1во Капитулация, после ще се види дали изобще ще има преговори и тва е!
  • 8 Госあ

    0 18 Отговор
    Ако кремълските гопници не се ориентират към мир ше изядат шутовете накрая и Китай, Бразилия и Индия няма да им помогнат. Както САЩ и Англия го правят два пъти, единия път (ПСВ) и Франция им спаси кожата когато капитулираха безславно и то пред България.

    Коментиран от #15

  • 9 Госあ

    0 16 Отговор
    копейките май не осъзнават, че нато досега дава скопени оръжия на Украйна плюс трийсетина танка. Трябва да си много тъп да помислиш, че Русия може да победи нато. А не вярвам Китай да започнат ТСВ, защото това зависи единствено и само от тях (не от простото ченге у Кремъл), щото бай путин така решил.

    Коментиран от #16

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Яяяяяяя

    15 0 Отговор
    Горкия, пари му под краката; най- накрая вдяна че пак ЕС ще е на жертвената клада. Войната стабилизира до някъде янките, Европа се срути
  • 12 Kaлпазанин

    11 0 Отговор
    Голата тиква и партията му нищо не може да направи ,Германия без някой като оня с мустачките няма да се оправи ,защото си имат господари и управителен съвет в Рамщайн
  • 13 гост

    8 1 Отговор
    Личи, че "автора" е завършил шуменската магнаура специалност "социална педагогика" - ОНЛАЙН, а в училище е бягал от часовете по граматика защото му била трудна. В заглавието отново е "изял" една буква ! В сайта над 10% от заглавията са с правописни грешки!
  • 14 Гост

    5 0 Отговор
    Великите сме6ници търсят начин да излязат от ситуацията, в която се набутаха.
  • 15 Гост

    4 1 Отговор

    До коментар #8 от "Госあ":

    В големите войни, краварите винаги се включват накрая, за да оберат лаврите.
  • 16 Гост

    9 0 Отговор

    До коментар #9 от "Госあ":

    Защо продължавате да си мислите, че Р0сия иска да п0беждава Нат0? Кой ви натресе това мислене?
  • 17 Уса

    4 0 Отговор
    Повече вярвам на независимите американски специалисти,какво са казали това е ставало.Путин не взема решенията самостоятелно а вече цяла Русия е впрегната и няма да спре с едни преговори..Думата "фашизъм",който отново се завръща да убива руснаци на техна територия може да вдигне цяла Русия и как и къде ще спре тя никой не знае само се предполага,че ще отиде много далече и ще бъде за последно.Ще се насладим на органичен живот без ток,без храна и лекарства а навънка вие вук ама нема пръжки с лук.С човешко месо се оцелява за 2-3 месеца после ви удрят скорбут,чума,холера и др
  • 18 Уса

    3 0 Отговор
    Забравих туберколозата,която и в момента чака на прага да влезе при всеки човек.Така,че нека мислим разумно поне за децата,то е ясно,че ние сме изкукуригали,защото сме го допуснали, поне те да живеят и не правят нашите грешки
  • 19 Павел пенев

    3 0 Отговор
    Искат мир преди изборите в САЩ, за да покажат че това е заслуга на Харис и Байдън. Да мир трябва да има, но след пълната капитулация на Украйна и НАТО, които трябва да признаят че не са отбранителен съюз.
  • 20 Павел пенев

    1 0 Отговор
    Искат мир преди изборите в САЩ, за да покажат че това е заслуга на Харис и Байдън. Да мир трябва да има, но след пълната капитулация на Украйна и НАТО, които трябва да признаят че не са отбранителен съюз. РУСИЯ не е нападала никоя страна от НАТО.
Новини по държави: