21 Септември, 2024 06:17 550 3

Фараж: Печелим следващите парламентарни избори

  • найджъл фараж-
  • великобритания-
  • политика

Лидерът на "Реформирай Обединеното кралство" атакува управляващите лейбъристи

Фараж: Печелим следващите парламентарни избори - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Лидерът на "Реформирай Обединеното кралство" Найджъл Фараж, станал известен навремето като застъпник на Брекзита, атакува управляващите лейбъристи снощи, като обяви, че неговата дясна партия печели все повече потенциални избиратели, разочаровани от правителството, и ще победи на следващите парламентарни избори във Великобритания, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

Той каза това пред около четири хиляди симпатизанти по време на националната партийна конференция в английския град Бирмингам.

Шестедесетгодишният Фараж, самоопределящ се като "проблемна личност", се надява партията му да бъде способна да свали от власт настоящото лейбъристко правителство на министър-председателя Киър Стармър на изборите, които трябва да бъдат произведени през 2029 година, посочва Ройтерс.

"Мнозинството от пасивните досега избиратели вече е с нас по основните въпроси, за които ни е грижа (...) Ние можем да спечелим следващите общонационални избори, защото има достатъчно много хора, които споделят нашите принципи", заяви Фараж на партийния форум.

От началото на юни насам членската маса на "Реформирай Обединеното кралство" се е увеличила двойно - от около 40 000 души на повече от 80 000, отбелязва Ройтерс, като добавя, че партията на Фараж е набрала 4,1 милиона гласа, или 14% от вота, по време на произведените през юли избори. Съответно гласоподавателите са донесли пет места на партията в Камарата на общините (долната камара на британския парламент).

Членуващите в управляващата Лейбъристка партия са над 350 000 души, посочва агенцията.


Поставете оценка:
Оценка 2.5 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Kaлпазанин

    4 0 Отговор
    В велико@@@@@@@фараж ,във Франция льо Пен ,в германистан AFD .и става от година на година все по интересно
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 РЕАЛИСТ

    0 0 Отговор
    Фарадж реално и на миналите избори имаше 2-ро място, но измислената мажоритарна система му даде само няколко места в парламента. Добре да го знаят, тези които реват в България за мажоритарни избори. Те облагодетелстват партиите на власт и трудно можеш после да ги изриташ, дори да ги виждаш , какви некадърници са.
Новини по държави: