Тема: Украйна

24 Септември, 2024 06:03 2 517 33

Дуда: Украинците имат много проблеми с историята си

  • анджей дуда-
  • полша-
  • украйна

Полският президент припомни сътрудничеството на Украйна с Хитлер и съучастието в Холокоста

Дуда: Украинците имат много проблеми с историята си   - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Полският президент Анджей Дуда напомни на Украйна за сътрудничеството на украинските националисти с нацистка Германия и съучастието в Холокоста по време на Втората световна война.

"Моля, не забравяйте, че украинците имат много проблеми с историята си. Това не е само проблемът с клането във Волин, но и службата в части на SS, сътрудничеството с властите на Третия райх и участието в Холокоста“, каза полският лидер в интервю за телевизионния канал Polsat.

Още новини от Украйна

Това стана на фона на напрежението между Варшава и Киев. Въпреки думите на президента, той смята, управляващите в Полша не трябва да поставят въпроса за възстановяването на историческата истина като условие за присъединяването на Украйна към ЕС.

В края на август ръководителят на полското министерство на отбраната Владислав Косиняк-Камиш заяви, че Варшава ще блокира присъединяването на Украйна към ЕС, докато не се реши въпросът с ексхумацията на жертвите на Волинското клане е разрешено. Позицията му беше подкрепена от полския премиер Доналд Туск и външния министър на страната Радослав Сикорски, които повдигнаха тази тема на среща с украинския лидер Владимир Зеленски на 13 септември.


Поставете оценка:
Оценка 4.7 от 23 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Инж1

    30 15 Отговор
    Всяка една държава има в историята си събития,и периоди, за които не иска да си спомня.

    Коментиран от #17

  • 2 Е, да де

    74 7 Отговор
    С тия милиарди от западналите укрите повярваха, че Египет и фараоните са украински. Че те са стъпили първи на луната и че те са победили в руско-турската война на Шипка и те са победили Германия в предишната световна война. Сега ще се скарат и с македонците, чия цивилизация е по-старата.
  • 3 БЕЛЯТА

    10 52 Отговор
    И с мъртвите ли воюват блaтнитe? Вечерта в понеделник, 23 септември, нашествениците атакуваха с управляеми авиационни бомби село Циркуни в Харковска област. Единият боеприпас е попаднал в гробищата, вторият КАБ е попаднал на територията на градинското дружество в близост до гробищата. Регистрирано е едно попадение на територията на гробището. Запалили са се тревата и насажденията на площ от 300 кв.м. Втората руска КАБ е ударила територията на градинското дружество край гробището. Вследствие на удара са обрасли тревните площи на площ от 3 дка. Молодцы!

    Коментиран от #10

  • 4 Гръч

    44 6 Отговор
    Украинци и македонци един народ
  • 5 Сравнение

    48 3 Отговор
    Значи, крайнътъ не е била официално съюзник на Хитлер, ама му е помагала с каквото може, докато България официално е била съюзник на Хитлер, ама му се е противопоставяла за всяко важно решение. Ето затова юропците ни мразят
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 стоян георгиев

    21 2 Отговор
    Че е измислица ли? Това всички го знаем!
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 някой

    21 2 Отговор

    До коментар #3 от "БЕЛЯТА":

    Малък факт от историята . Когато българската армия навлиза в сръбската територия , като участник в завършващата част на ВСВ . Сръбски снайперисти са са се крили в гробищата , и от там са обстрелвали български войници.
  • 11 Забелязал

    43 32 Отговор
    Всички демагози се връщат към историята, за да обвинят тези, които са нямали пряко участие в събитията отпреди няколко десетилетия...
    Това се прави най-много от кремълските фашисти и техните слуги рашистофилите.

    Коментиран от #13

  • 12 Сандо

    21 6 Отговор
    Така се получава,когато започнат сами да си измислят история.Както и език,и закони,че и държава.И винаги ще дойдат денят,когато всичко ще се разсипе като детски пясъчен замък.

    Коментиран от #18, #23

  • 13 Баце,

    18 27 Отговор

    До коментар #11 от "Забелязал":

    И дудата стана копейка, а? Абе много продажни тия западняци бе!
    Накрая да не се окаже, че и байдън е взимал рубли на ръка от Путин?
    Ха ха ха...
  • 14 Вълка

    15 3 Отговор
    Козината си мени но нрава НЕ !! А поляците могат и да мразят руснаците но украинците са избили повече поляци отколкото руснаците а и украинците са го направили като етническо прочистване срещу свои съграждани...т.е са фашисти. Гладомора е дело само на Сталин който е бил диктатор и по това време също са умирали у руснаци...т.е не е дело на руския народ
  • 15 Тити

    11 2 Отговор
    То и ние имаме една история която е има няма 500 години.

    Коментиран от #30

  • 16 Пак някой е писал и спал...!

    12 1 Отговор
    ,,Варшава ще блокира присъединяването на Украйна към ЕС, докато не се реши въпросът с ексхумацията на жертвите на Волинското клане е разрешено."
  • 17 Военен Експерт

    12 1 Отговор

    До коментар #1 от "Инж1":

    Ако остане нещо от сегашната Украйна, и бандеровците бъдат изтрити както се очертава ясно, Украйна и за сегашния си период от историята си ще се опита да не си спомня. Нито за Азов, Айдар, Десен Сектор...или възрастния деец от Канада, когото наградиха с орден.

    "Всяка една държава има в историята си събития,и периоди, за които не иска да си спомня."

    Коментиран от #20

  • 18 Оказа се,че...!

    15 1 Отговор

    До коментар #12 от "Сандо":

    Тия Украинци,са бетер от...Македонците...!
    Все измислени държави...все големи националисти и исторически грандомани...
  • 19 Дрън , дрън , та пляс

    14 1 Отговор
    Де да бяха проблемите им само с историята ...
  • 20 При това Покрайнините тогава

    8 1 Отговор

    До коментар #17 от "Военен Експерт":

    не са били и държава само и банда бадеровци са извършили престъпленията.
    Историята на държавата Украйна започва от преди само около 30 години, с благословията на Русия. И пак бандеровци я затриха.
    Ама Инж1 откъде да знае?
  • 21 долу ЕС

    6 1 Отговор
    ще се сетите, че украйна няма проблеми само при руснаците, те им изправят кривините
  • 22 катран

    6 0 Отговор
    в два реда четири пъти написа дума ..гробища...много ти любима тема..Ама където има враг там ще го удрят..Примерно скоро удариха едно военно училище..или хотел където бяха на гости едни чужди офицери..
  • 23 ами

    5 0 Отговор

    До коментар #12 от "Сандо":

    във всяка държава има глупаци, но само една е държава на глупаци - Украйна
  • 24 да да

    6 0 Отговор
    Поляци отиват на гости при Зеленото в Киев и се разхождат по бул. Бандера...който меко казано не обичал нито поляци ,нито евреи..Бил е нацист..Ама това не пречи на тях...Зеленски е евреин...питайте го ..той сигурно ще намери начин да обясни всичко..и дори ще ви изкара виновни..
  • 25 Kирил

    4 4 Отговор
    Трябвало е да избират между Сталин и Хитлер.
    Избрали са по малкото зло.
    При нас е било същото.
    Грабежите, убийствата, насилванията, концлагерите идват с червената армия. Докато тук са били германците не е имало нищо такова

    Коментиран от #27, #28

  • 26 Пламен

    3 1 Отговор
    Дуда би ли посочил коя държава няма проблеми с историята си....да не би Полша да няма...
  • 27 Ашколсун

    4 1 Отговор

    До коментар #25 от "Kирил":

    Кирчо, продължавай да възхваляваш нацизма.А и не бъди толкова убеден, че по онова време в България е имало германци.

    Коментиран от #29, #31

  • 28 Чоко

    2 2 Отговор

    До коментар #25 от "Kирил":

    Те германците ако бяха останали тук щеше да има заводи на Фолксваген и Мерцедес и щяхме да живеем като хора.
  • 29 Kирил

    0 0 Отговор

    До коментар #27 от "Ашколсун":

    За предпочитане е пред комунизма
  • 30 00001

    0 0 Отговор

    До коментар #15 от "Тити":

    Историята на Българите християни в състава на Османската Армия,.Сладък живот за Българите и за ту рците, когато заедно разоряваха ,ограбваха страните на запад от България и отвеждаха жителите на завалдените страни като роби.Живота беше сладък, след като загубват битката при Виенна от Ян Собиески,Тогава е прекратена службата на християнските български войнуци в Османската Армия. и започват да наемат само мюсли. От тогава започват всички мащабни разбойнически начинания, и всички неприятности в Балканските земи на империята.
  • 31 Пацо

    1 0 Отговор

    До коментар #27 от "Ашколсун":

    Ми аре върви в Северна Корея. Там ще ти скъсат халката
  • 32 така, така

    0 0 Отговор
    сетил се някой за същността на проблема, но тпките му стигат само да го спомене.
    "Възстановяването на историческата истина" не трябвало да бъде проблем за приемането им в ЕС - това е прекалено лицемерно, а и унизително към останалите държави в ЕС. С такъв подход ще се позволи на всеки по-нагъл да изкриява историята с всички пагубни последствия от подобен акт.
    Няма добро бъдеще за формации, в които на черното му викат бяло, само защото така е удобно на конюктурата в даден момент.
  • 33 Петър

    0 0 Отговор
    Украинските националисти са създадени от Сталин. Той избива с гладомор една четвърт от украинския народ. Национализмът в Украйна се ражда в отговор на този геноцид. Националистите се съюзяват с Хитлер за да се освободят от Сталин.
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Русия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания