Тема: Украйна

29 Септември, 2024 18:36 2 592 31

Топ разузнавачът на Украйна Кирило Буданов може да бъде уволнен

  • кирило буданов-
  • разузнаване-
  • уволнение-
  • украйна

Олег Ивашченко е сочен за евентуален наследник на поста му

Топ разузнавачът на Украйна Кирило Буданов може да бъде уволнен - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Ръководителят на Главното разузнавателно управление (ГРУ) към украинското министерство на отбраната Кирил Буданов може да напусне поста си в близко бъдеще, като вероятно вече е избран негов наследник, пише украинската медия New Voice, цитирана от ФОКУС, като се позовава на информиран източник в службите за сигурност.

Коментирайки информацията за уволнението на Кирил Буданов, източникът е заявил: "В момента има информация за уволнението на Кирил Буданов: "Такъв вариант съществува".

В същото време той е отрекъл информацията на някои канали в Telegram за изпращането на настоящия ръководител на ГРУ като посланик в чужда държава.

Според информацията на източника на украинската медия Буданов може да стане 55-годишният Олег Ивашченко, който сега заема длъжността началник на Службата за външно разузнаване на Украйна.

украинската медия е отправила искане за коментар към ГРУ към Министерството на отбраната на Украйна, но не е получила официален отговор, се посочва в публикацията на NV.

От август 2020 г. 38-годишният Кирил Буданов е ръководител на военното разузнаване на Украйна. Той замени Василий Бурба, чиято оставка е свързана с "Вагнергейт" - неуспешен опит за залавяне на военнопрестъпници от ЧВК "Вагнер", които са били разположени в Беларус.

"По време на пълномащабното нахлуване ГРУ към Министерството на отбраната под ръководството на Буданов планира и провежда редица успешни операции срещу руските военни, като десанта в обкръжения Мариупол, освобождаването на предградията на Харков през 2022 г., ударите по съоръженията на руския Черноморски флот и други", пише украинската медия.

През последните няколко седмици политиците обсъждат вероятността Буданов да бъде отстранен от поста си. Както предполага депутатът Сергей Рахманин в интервю за NV, това се дължи на факта, че ръководителят на ГРУ не е в добри отношения с ръководителя на президентската канцелария Андрей Ермак.


Поставете оценка:
Оценка 1.9 от 19 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 АУУУУУ

    53 7 Отговор
    ТИЯ ГИ СМЕНЯТ ПРЕЗ ЧАС ДВА. НИЩО НЕ ПОМАГА. РУСИЯ ГИ ОПРАВИ 🐂🐂🐂🐂🇺🇲🇺🇲🇺🇲🇺🇲В ТРАУР
  • 2 Тигре Тигре

    54 6 Отговор
    На този руснаците са му дигнали мерника и е ходещ т.уп,най вероятно си го знае.

    Коментиран от #7

  • 3 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    24 4 Отговор
    Хора !Не мога да го понеса!Ще се хвърля в Дунав!

    Коментиран от #15

  • 4 Топ разузнавач ли......

    44 5 Отговор
    при високият пост който е заемал би трябвало да предупреди зелената жаба че ще изгуби войната.
    Толкова са му били възможностите умствени и наркомана трябва да приеме този факт.

    Коментиран от #10

  • 5 Додо

    37 2 Отговор
    Плъ хове те напускат потъващия кораб.Пръв се усети Люсинка Арестович.

    Коментиран от #21, #28

  • 6 Сандо

    41 7 Отговор
    Че откъде ще намерят по-голям мръсник от тоя?Ако имаше музея на терориста,в него отдавна щеше да има восъчна фигура на тоя укронацсист с окървавени ръце.Гадината дори не се посвени и нашата държава да вкара в дяволските си операции.

    Коментиран от #14

  • 7 Факт е

    24 3 Отговор

    До коментар #2 от "Тигре Тигре":

    Защото е топ терорист, а те подлежат на...
  • 8 Мишел

    38 3 Отговор
    Според украински източници, Буданов е вече уволнен и отстранен. Причинатае, че изпратил най елитното поделение на ГУР веднага в напусналия от руснаците агрегатен завод във Волчанск и това поделение е унищожено с Искандери.
  • 9 Порошенковец е

    14 5 Отговор
    Още е жив . Все грешно разузнава .
  • 10 Проблясък

    37 2 Отговор

    До коментар #4 от "Топ разузнавач ли......":

    Предупредил го е,но ако Нарколюбецът прекрати войната, изведнъж ще се окаже в ситуация на безполезен.
    А безполезниците престават да ги долюбват Господарите им и ги ,,изписват"После им конфискуват накраденото,защото парите им са там,където трябва да бъдат.Ще обвинят за това Русия,защото така повелява традицията.
  • 11 да де

    20 1 Отговор
    по е вероятно да го пратят на фронта , да не се разкрие връзката между заповядващите и изпълнителите по взрива на северните потоци , не че на клептократите им пука но губят позиции
  • 12 Яяяяя

    19 0 Отговор
    И този заминава на топло, бърза, че има много за харччене
  • 13 Мишел

    34 0 Отговор
    Днес руската армия превзе град Макеевка в Донецка област. Този град е едно от последните населени места от последната укрепена украинска отбранителна линия Донбас.
  • 14 Прометей

    25 2 Отговор

    До коментар #6 от "Сандо":

    Този ще бъде издирван от Zоrо,дотогава,докато не се подпише с шпагата си на челото му,после ще мине през перфоратора и прегазен на испански паркинг,както се случи с един друг.
  • 15 Хумата

    2 4 Отговор

    До коментар #3 от "ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    Не бързай,мини като за последно да та управим с бракята па после скачай. Скоро и без туй не си идвал.
  • 16 М3 голд

    23 0 Отговор
    Преди около седмица четох, че на зеления му се клатят краката и САЩ ще го сменят с Буданов. Тук, в тази статия пише други неща. Вече се обърквам. Явно някакви кланове се борят. Как мислите, за колко време се става военен разузнавач? А шеф на военното разузнаване? И да ги сменят ей така някак звучи много аматьорски. Как си мислите: агентура и техника си работи, само се сменя оня на когото се дава всяка сутрин обобщена справка и той я носи на зеления. Ами не е това. Това беше т.н. ген. Атанасов, когото задкулисието сложи за ще на контраразузнаването ни, мисля около 1990-91 г. А може би управлява англичанин и им трябва човек само за показ, който може и нищо да не разбира.
  • 17 Баба Яга

    24 0 Отговор
    Ще го изпратят на заслужена почивка като посланик някъде, където руското ГРУ ще му подари вечен покой. Поръчката отдавна е подадена.
  • 18 Айдар атеш марийка-мризливка джамбаз

    13 0 Отговор
    гледайте телеграм каналите Мертвые укропы 18+ изнанка, zачистка, кот бармалей, енот херсон, глазамиЧеловека,бобр и др. и вижте как урките стават на парчета
  • 19 Тоя мушмул

    16 0 Отговор
    Ли е топ разузнавача.олееее
  • 20 МАЛИИИ!

    23 0 Отговор
    ГОЛЕМ СТРАХ ТРЕСЕ ЗЕЛЕНИЯ НАРКОМАН! УВОЛНЯВА! ... НАЗНАЧАВА БЛИЗКИ ДО СЕБЕ СИ! ЯВНО УСЕЩА ЗАКОЛЕНИЕ ... САМОРАЗПРАВА. НА ВСИЧКИ ИМ ДОДЕЯ!
  • 21 НЕ! ТЕЗИ НЕ СА

    22 0 Отговор

    До коментар #5 от "Додо":

    ПЛЪХОВЕ НАПУСКАЩИ ПОТЪВАЩ КОРАБ. ТОВА СА ХОРА, КОИТО ПОТАПЯТ КОРАБА ... НЕ ИСКАТ ЗЕЛЕНИЯ ДЕБИЛ И ТОВА Е! СПАСЯВАТ ОСТАНАЛИТЕ ЖИВИ УКРАИНЦИ!
  • 22 Последния Софиянец

    4 18 Отговор
    Буданжв и Зеленски унищожиха алкохолната джамахирия за няма и три години копейките реват на умрело мокри в дъжда около кофите вечно гладни и съдрани.

    Коментиран от #24, #25

  • 23 НАЧИН ДА СЕ ИЗМЪКНЕШ

    7 0 Отговор
    И да влезнеш частния бизнес в базирана фирма в България на
    Баба Ванга и Деде Кейси. Добре Дошъл
  • 24 Мартин Пе Далла.

    1 1 Отговор

    До коментар #22 от "Последния Софиянец":

    Мии Шокк докато медитираш върху опашката на коня и буууаш дюнери ,пробва ли свободно летене,на първо време от 1я етаж,и така постепенно до 3я щото ще ти се наложи .Нали офисът на Блиц е все още на 3я етаж?
  • 25 Мартин Пе Далла.

    1 0 Отговор

    До коментар #22 от "Последния Софиянец":

    Мии Шокк докато медитираш върху опашката на коня и буууаш дюнери ,пробва ли свободно летене,на първо време от 1я етаж,и така постепенно до 3я щото ще ти се наложи .Нали офисът на Блиц е все още на 3я етаж?
  • 26 джони инглиш

    8 0 Отговор
    Залужни, Будинов и Умеров отдавна са при идола си Бандера.Останалото е само - този казал, онзи казал, но никой не се е показал.
  • 27 От страни

    5 0 Отговор
    Къв разунавач е тоя бе? На мама пирожката (мамкин пирожок) Буданов не става за такъв а всичките успехи са успехи на НАТО-вското разузнаване.
  • 28 От страни

    6 0 Отговор

    До коментар #5 от "Додо":

    Като слушам сега Люся Арестович кви ги раздава е по руснак от самия Путин. Преобул се е.
  • 29 Тома

    8 0 Отговор
    Топ разузнавача бил и топ крадец.Чакаме го в Монако при другите корупционери
  • 30 Един там

    2 0 Отговор
    Този плъх руснаците ще го намерят в която и дупка се скрие...
  • 31 Нелсън Мандела

    0 0 Отговор
    Когато има война между две съседни страни, знайте, че Сащ са посетили едната.
Новини по държави: