3 Октомври, 2024 13:56 760 11

Харис на предизборно събитие с подкрепата на дъщерята на бившия вицепрезидент от Републиканската партия

  • камала харис-
  • подкрепа-
  • вицепрезидент-
  • републиканска партия-
  • дъщеря-
  • предизборно събитие-
  • лиз чейни

Лиз Чейни, дъщерята на бившия вицепрезидент Дик Чейни, застава зад Камала Харис в опита ѝ да спечели подкрепа от републиканците и центристите в ключови щати.

Харис на предизборно събитие с подкрепата на дъщерята на бившия вицепрезидент от Републиканската партия - 1
Снимкa: БГНЕС

Вицепрезидентката на САЩ Камала Харис, кандидат за президент от Демократическата партия, възнамерява днес да се яви на предизборна проява в щата Уисконсин заедно с Лиз Чейни, дъщерята на бившия вицепрезидент от Републиканската партия Дик Чейни, предаде Ройтерс, цитирано от БТА.

Харис се стреми да привлече гласове на избиратели, симпатизиращи на републиканците и центристите, в колебаещ се щат като Уисконсин за изборите на 5 ноември. Днешното ѝ събитие ще се състои на знаково за републиканците място – старо училище в Рипън, Уисконсин, където през 1854 година са положени основите на Републиканската партия, посочва Ройтерс.

Дик Чейни беше вицепрезидент на САЩ при управлението на Джордж Буш-младши. Макар че е републиканец през целия си живот, той ще гласува за кандидатката на Демократическата партия Камала Харис, обяви дъщеря му Лиз, бивш конгресмен, още в началото на миналия месец.

Двамата Чейни са сред най-изявените републиканци, които подкрепят Харис, като остро критикуват кандидатурата на Доналд Тръмп. Според тях отказът на Тръмп да приеме резултатите от изборите през 2020 г. и участието му в атаката на Капитолия на 6 януари 2021 г. го правят неподходящ за президент, отбелязва Ройтерс.

Харис трябва да спечели подкрепата на републиканци и независими, които са критични към Тръмп, но и да задържи електората си, особено в ключови щати като Уисконсин, които вероятно ще решат изхода от изборите. Според Ройтерс настоящата вицепрезидентка е заела десноцентристка позиция по някои въпроси, включително подкрепа за Израел, строги мерки по отношение на миграцията и енергийна стратегия с ниски цени на горивата.

Последните социологически проучвания показват, че Харис среща трудности да спечели подкрепа сред републиканците, въпреки че стотици представители на Републиканската партия от различни институции публично я подкрепиха, отбелязва Ройтерс.

В проучване на Ройтерс/Ипсос от 20 до 23 септември, Харис водеше срещу Тръмп с 47 на 40 процента, но само 5% от републиканските избиратели казват, че биха гласували за нея.

Очаква се на днешната проява Харис публично да приветства Лиз Чейни – твърда консерваторка, която се противопоставя на еднополовите бракове и подкрепя решението на Върховния съд да отмени правото на аборт – за това, че е поставила страната над партията си, посочва Ройтерс.


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 САЩ за 1 милиард

    4 1 Отговор
    Американци
    С този лозунг ще спечели изборите
  • 3 Директора

    8 2 Отговор
    Жив траве-рс. Пази боже!

    Коментиран от #6

  • 4 Кво квичи

    5 1 Отговор
    тая орка?
  • 5 Попов

    2 8 Отговор
    При Републиканците повечето са разумни, не знам как се стигна до това недоразумение Тръмп.
  • 6 Tётя Myтpoфaнoвa

    0 4 Отговор

    До коментар #3 от "Директора":

    Какой ты умница.
  • 7 име

    12 2 Отговор
    Кой управлява в Белия дом като имаме предвид колко е неадекватен Бай Дън? Кой е президента на САЩ? Кой взима решенията? Как стана така, че камала имаше невероятно ниско одобрение преди номинацията и изведнъж агенциите я изтреляха в небесата? Демокрация, ама някой друг път.

    Коментиран от #10

  • 8 Кака Мара

    2 2 Отговор
    Никой не обича предателите.
  • 9 Две лизблизки се подкрепят

    2 2 Отговор
    Къде е новината?
  • 10 Нурсултан Турбомагомедов

    0 3 Отговор

    До коментар #7 от "име":

    Нещо ти е объркано в главътъ. Изостанаше Байдън ,а Камала Харис за 10 дни навакса изоставането и поведе ( тогава с 4% ) А в момента води и с повече.
  • 11 Спрете и хапчетата

    0 0 Отговор
    Една откачалка подкрепила друга. Нормално.