4 Октомври, 2024 04:54 1 440 20

Москва: Мечтата на Зеленски е военен сблъсък между Русия и САЩ

  • анатолий антонов-
  • русия-
  • украйна-
  • сащ

Отправят се заплахи за физическа разправа срещу руски дипломати в САЩ, няма политически контакти на високо ниво между двете страни, заяви посланикът на Русия във Вашингтон Анатолий Антонов

Москва: Мечтата на Зеленски е военен сблъсък между Русия и САЩ - 1
Снимка: YouTube

Администрацията на Съединените щати не иска да обсъжда с руските власти атаката на украинските въоръжени сили срещу района на Курск. Това каза пред репортери в четвъртък руският посланик в САЩ Анатолий Антонов, цитиран от ТАСС.

„Длъжностните лица във Вашингтон предпочитат да не говорят с нас за безсмислената провокация на въоръжените сили на Украйна в района на Курск, където те унищожиха села и убиха обикновени хора. В същото време не чухме нито едно осъждане от страна на Вашингтон, американската администрация не искаше да обсъжда този заговор на лични срещи. Нито една дума“, подчерта той.

Ръководителят на руската дипломатическа мисия каза, че е "успял да разговаря с някои бивши служители". „Настроението е ясно. "Трябва да направим всичко, за да попречим на Русия да победи на бойното поле, но е невъзможно да им нанесем стратегическо поражение“, отбеляза Антонов. „Все повече задават въпроси за истинските цели на администрацията в Украйна .Особено с увеличаването на доставките на оръжие за гнилия киевски режим.“

Както подчерта той, „съкровената мечта на украинския президент Володимир Зеленски е военен сблъсък между Русия и Съединените щати и други страни от НАТО“. „Това е вариант, който, ако бъде приложен, само ще потрие ръце“, добави посланикът.

Той говори и за стратегията за морска сигурност на Киев, приета това лято. „Тук се развиха фантазиите на украинците и техните спонсори: за да постигнат сигурност и „мир“ в Черно и Азовско море. Очевидно чрез атаки срещу Кримския мост и друга гражданска инфраструктура“, заключи ръководителят на дипломатическата мисия.

Масираната атака на украинските въоръжени сили срещу района на Курск започна на 6 август. В региона е в сила федерален режим на извънредно положение. Жителите на граничните райони са евакуирани в безопасни зони. Според Следствения комитет на Русия над 8 хиляди души са признати за жертви в резултат на атаката на украинските въоръжени сили в региона.

Според руското министерство на отбраната от началото на бойните действия в посока Курск Киев е загубил над 19,8 хиляди военнослужещи и 135 танка. Операцията по унищожаване на подразделенията на украинските въоръжени сили продължава.

Отправят се заплахи за физическа разправа срещу руски дипломати в САЩ и лично срещу мен, заяви посланикът.

„Усещането е, че докато се приближаваме към важна дата в Америка – президентските избори в САЩ на 5 ноември – тук става все по-трудно да се работи, което се потвърждава от агресивни демонстрации с провокативни лозунги и обиди към ръководството на нашата страна. както и заплахи към дипломати и лично към посланика“, подчерта ръководителят на руската дипломатическа мисия във Вашингтон.

Антонов отбеляза „затягането на ситуацията в информационното поле“ в САЩ. Според него „непрекъснато се въвеждат нови ограничения“ срещу руските журналисти в САЩ.

Има хиляди и дори десетки хиляди санкции. Освен това, когато пропагандните обвинения срещу нас се пукат като сапунен мехур, санкциите не се отменят, спомнете си какво се случи през 2016 г , когато бяхме обвинени в заговор с Доналд Тръмп и въведохе най-строги ограничения, тази мръсотия се утаи, но санкциите остават."

„Историята се повтаря. Все по-често чуваме обвинения срещу нашата страна за намеса във вътрешните работи на Америка, било то за влияние върху мнението на избирателите, или за някакви хакерски атаки, не ни се дават никакви доказателства. “, добави посланикът.

Между Русия и САЩ няма политически контакти на високо ниво, допълни Антонов.

„Няма политически контакти на високо ниво, тлеят само механизми за диалог с Белия дом и Държавния департамент“, каза дипломатът. Антонов подчерта, че размяната на пленници между Русия и Запада, извършена на 1 август, е изключение и не засяга общия характер на руско-американските отношения.

„Бих искал да отбележа, че ние сме в състояние да поддържаме контакт с Белия дом, където имаме възможност да повдигнем важни въпроси за ситуацията в света, в Украйна и политиката на САЩ в постсъветското пространство, което на разбира се, е насочено срещу страната ни“, каза още посланикът. Той отбеляза, че няма политически диалог с Държавния департамент, а контактите се ограничават до обсъждане на технически проблеми във функционирането на двустранните отношения.

"Дипломатическото присъствие на Русия в Америка остава на изключително ниско ниво. Нашите генерални консулства изпитват сериозни затруднения", каза посланикът.

Руският дипломат отбеляза, че търговските отношения между Руската федерация и САЩ също „клонят към нула“. „Миналата година търговският оборот беше около 5 милиарда долара, напомням, че през 2022 г. беше 16 милиарда долара, а през януари-юли - малко повече от 2 милиарда долара“, каза Антонов. „Торове, уранови суровини и паладий идват от нас. Малко феросплави, цветни метали, суров алуминий и никел, а на нас – лекарства, медицинско оборудване, храни“.


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 13 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Хохо Бохо

    15 25 Отговор
    Посланикът на Русия във Вашингтон, Анатолий Антонов, определено е невменяем...

    Коментиран от #16

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Забелязал

    26 23 Отговор
    Погледът на фашиста от снимката е красноречив...

    Див, руски фанатик...
  • 6 Варненец

    19 15 Отговор
    Само и.ди.оти, ще повярват на гАвАрит мАцква.
  • 7 Има дежурниКретени да ти

    22 10 Отговор

    До коментар #1 от "Град Козлодуй":

    слагат лайкове на глyпостите..
  • 8 Зелю

    13 16 Отговор
    Е пътник
  • 9 Ееее ... то и на нашите

    15 10 Отговор
    Жълтопаветни еврогейове им е целта да се воюва с Русия...
  • 10 Дурхан

    8 9 Отговор
    Зеленски е евреин ...Израел е еврейска държава ..Евреите искат световна война ...потърсете видеото в което Нетаняху обещава на един равин за скорошния край на света ..евреите твърдо вярват че на края на света стълба ще се спусне в Израел и евреите ще отидат в рая и ще живеят вечен живот ..фанатици
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Виждам

    10 10 Отговор
    Опулил се е рашиста и се напъва да ни пробутва фашистката си пропаганда.
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Тоз май забрави

    2 3 Отговор
    пилешките бутчета и консервите с говеждо.
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Чочко

    0 0 Отговор

    До коментар #3 от "Хохо Бохо":

    Бе и ти, ама те траеме, никой не ти се кани да те беси..
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Руснаков

    2 0 Отговор
    ,Мо...рано,рано някакви сърбежи да чувстваш някъде...
  • 20 Анатолий Антонов:

    0 0 Отговор
    Мечтата на Путин е военен сблъсък между САЩ и Иран, САЩ и Китай или САЩ и КНДР. Всеки ден работим в тази насока.
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания