9 Октомври, 2024 04:54 591 8

Поне 16 души, 9 от тях от едно семейство, бяха убити при последните израелски удари в Газа

  • израел-
  • газа-
  • загинали-
  • камала харис-
  • сащ-
  • ирак

Дрон от Ирак полетя срещу цел в Израел. Без окончателна сделка всички разговори за примирие са безсмислени, заяви вицепрезидентът на САЩ Камала Харис

Поне 16 души, 9 от тях от едно семейство, бяха убити при последните израелски удари в Газа - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Най-малко 16 души са били убити при последните израелски въздушни удари срещу ивицата Газа, предаде палестинската информационна агенция WAFA.

Според нея девет членове на едно семейство са били жертви на въздушна бомба, ударила жилищна сграда източно от град Газа. Четирима мъртви, включително едно дете, бяха открити под развалините на къща в бежанския лагер Ал-Бурейдж. Още трима бяха убити при удара по бежанския лагер Нусейрат.

Както отбелязва WAFA, в резултат на израелските военни действия от 7 октомври 2023 г. вече са убити 41 965 цивилни, а други 97 590 са ранени.

Радикалните иракски групи твърдят, че техен дрон е атакувал съоръжение, разположено в Северен Израел. Това се казва в изявление на формированията, които са част от сдружението "Ислямска съпротива на Ирак".

Според текста, публикуван в Telegram канала на радикалите, „Безпилотен апарат е атакувал цел, разположена в северните райони“ на Израел. По-точна информация къде точно се е намирал обектът не се съобщава. Атаката, казва групата, е извършена "в подкрепа на народите на Палестина и Ливан и в отговор на агресията на Израел срещу цивилни".

Много аспекти от споразумението за прекратяване на огъня в Газа бяха разработени, но някои подробности все още остават недоговорени. Това заяви вицепрезидентът на САЩ Камала Харис в разговор с репортери от телевизионния канал CBS.

"Да, има някакъв напредък, но всичко това няма смисъл, ако сделката не се сключи", каза тя. "Нуждаем се от примирие и сделка за заложници възможно най-скоро. Тази война трябва да приключи. Не можем да загубим вяра, че това е възможно", добави вицепрезидентът.

По-рано постоянният представител на Русия в ООН Василий Небензя заяви, че защитата на САЩ на Израел в Съвета за сигурност на ООН, съчетана с опитите "да се води Съветът за сигурност за носа" с усилията му за тиха дипломация, създава впечатлението, че Вашингтон преговаря за прекратяване на огъня в ивицата Газа със себе си. Wall Street Journal съобщи през втората половина на септември, че американски служители се съмняват, че ще бъде възможно да се постигне споразумение за прекратяване на огъня в ивицата Газа преди края на мандата на президента на САЩ Джо Байдън.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Защо турция и иран търпят това

    7 2 Отговор
    Може за седмица да унищожат израйл

    Коментиран от #5

  • 2 Лумпен

    6 0 Отговор
    Време е ушатия да настъпи мотиката..!
  • 3 404

    3 1 Отговор
    Според украинските медии, които публикуваха некролози на бойеца, Остапчук е роден през 1994 г. в област Херсон, в областния център. Там получава професионалното си образование.

    Бъдещият „азовец“ обаче не успя да реализира потенциала си в цивилния живот и веднага след завършване на училище се записа в армията, в която от 2014 г. участва в т. нар. „антитерористична операция“ (АТО). ) - тоест в наказателната операция на киевския режим срещу цивилни жители на Донбас. Тук той взе позивния Kraken

    Коментиран от #6

  • 4 Фен

    1 2 Отговор
    Израел прогонват и избиват цивилни. Че това, от кога е новина!?🤔
  • 5 Гост

    0 1 Отговор

    До коментар #1 от "Защо турция и иран търпят това":

    Не,не могат.Точно обратното е.Еврейте могат за 1 седмица да унищожат Иран и Турция.Освен това Израел имат и ядрено оръжие.Освен това никой не може да си позволи да пипне чифyтитe заради САЩ.Амвриканците в момента са доста бясни на Израел заради действията им и само те могат да ги контролират
  • 6 Фактите

    0 2 Отговор

    До коментар #3 от "404":

    Израел са ударили най-голямата руска база Хмеймим където руските спонсори на тероризма са пазили оръжието на терористите от Хизбула.Руснаците не са успяли въобще да разберат какво се случва и са изпаднали в страх и паника.С400 са разбрали чак след случката
  • 7 Факт

    0 0 Отговор
    Аспекти!
  • 8 дядото

    1 0 Отговор
    озверелите евреи не осъзнават ли,че с такива жестокости превръщат все повече араби в смъртници и бойци на хамас и хисбула.