9 Октомври, 2024 06:23 1 461 23

Байдън и Нетаняху обсъждат плана на Израел да удари Иран

  • израел-
  • иран-
  • сащ-
  • джо байдън-
  • нетаняху

Очаква се днес двамата лидери да проведат телефонен разговор

Байдън и Нетаняху обсъждат плана на Израел да удари Иран - 1
Снимка: YouTube

Президентът на САЩ Джо Байдън може да обсъди днес по телефона с израелския премиер Бенямин Нетаняху плановете на еврейската държава да удари Иран, съобщи Axios, позовавайки се на свои източници сред американски официални лица.

Както подчертава порталът, „този разговор между Байдън и Нетаняху може да бъде първият след два напрегнати месеца и идва в момент, когато Израел обмисля възможността да нанесе мащабен удар, който може да доведе до сериозна ескалация.“

Отговорът на Израел се очаква да бъде значителен, казват източници, включващ въздушни удари срещу военни цели в Иран и тайни атаки като тази, която уби лидера на Хамас Исмаил Хания в Техеран.“ Изданието казва, че Израел обмисля и възможността за атаки срещу петролни съоръжения в Иран.

Източник сред сътрудниците на израелския премиер каза на Axios, че „след като бъде взето решението, Нетаняху ще иска да информира Байдън“. Американският служител отбеляза: „Искаме да използваме този призив, за да се опитаме да определим границите на отговора на Израел.“ Както изясни източникът на портала, Съединените щати искат израелският удар да бъде значителен, но не непропорционален.


Поставете оценка:
Оценка 1.4 от 22 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Българин

    51 1 Отговор
    В същото време Иран обсъжда с Ирак, Сирия, Турция и Египет унищожаването на фашисткия режим в Израел.
  • 2 Нека си обсъждат

    38 1 Отговор
    Обсъждат, обсъждат, ама накрая да не стане като с пролетния контранаступ
  • 3 бай Дън

    26 0 Отговор
    Подкукоросвам го !
  • 4 Бойко Тагаренков-Миши

    36 1 Отговор
    Това ще е интересно да се види, как Израел удря здраво Иран, а персите отвръщат мощно ;) Разбира се, че ако това стане наистина с Израел ще е приключено, а под въпрос е къде ще бъде преместен Избрания Народ, може би някъде в Украйна? Уви, малката територия на Балканите още не разчистена от местното населени, но след 50-60 години и това ще стане

    Коментиран от #18

  • 5 защо

    37 0 Отговор
    Най-миролюбивата нация.
    "Американските въоръжени сили нанесоха удари по обекти на хусите в Йемен"
    "Вашингтон обсъжда с Киев разширяване на географския обхват на ударите по Русия"
    "Байдън и Нетаняху обсъждат плана на Израел да удари Иран"

    Коментиран от #8

  • 6 В КАКЪВ "КРАСИВ" СВЯТ ЖИВЕЕМ.

    26 0 Отговор
    А ЗА ВАС ДИПЛОМАЦИЯ НЯМА ЛИ ? ИЛИ ДИПЛОМАЦИЯТА ВИ Е - ДА УДАРИМ ? ИЗРОДИ СЕ ЧОВЕЧЕСТВОТО .
    ВЪОРЪЖАВАНЕ, ВЪОРЪЖАВАНЕ . ВЕЧЕ ВСЯКА ДЪРЖАВА СЕ ВЪОРЪЖАВА ДО ЗЪБИ. ГОТВИМ СЕ ЗА ВЕЧНИ ВОЙНИ . ЖИВЕЕМ ЗА ДА ВОЮВАМЕ ! ПЛЕМЕНЕН ЖИВОТ, В СЪВРЕМЕНЕН ВАРИЯТ.
    КОЛОНИЗАЦИЯ В СЪВРЕМЕНЕН ВАРИЯНТ. НЕ ИСКАШ ЛИ ДА СИ КОЛОНИЗИРАН - ТОРМОЗ, МАЙДАНИ БОЙ ,И НЕДАЙ БОЖЕ ВОЙНА.
    ЗАЩО СЕ СТИГНА ДО ВСИЧКО ТОВА ????
  • 7 Лост

    20 0 Отговор
    Байдън към Натаняху:
    И сега като нападнеш Ирак,гледай да унищожиш Садам Хюсеин.
  • 8 ФАКТИТЕ

    8 0 Отговор

    До коментар #5 от "защо":

    АБСОЛЮТНО ТОЧНО ! КОГАТО ФАКТИТЕ ГОВОРЯТ , И БОГОВЕТЕ МЪЛЧАТ!
  • 9 АЛТЕРНАТИВА ЗА БЪЛГАРИЯ

    12 0 Отговор
    ЦЯЛ ИЗРАЕЛ ИМА 3 ТЕЦ-А И ДВЕ РАФИНЕРИИ
    ..... КОЛКО Е ИРАНЦИТЕ ДА ГИ УНИЩОЖАТ
    .... ИНТРИГАТА Е ДРУГАДЕ...
    СПОРЕД МОСАД ШЕФА НА ИРАНСКИТЕ ГВАРДЕЙЦИ НА РЕВОЛЮЦИЯТА
    ИСМАИЛ КААНИ Е АРЕСТУВАН ЗА ДЪРЖАВНА ИЗМЯНА ... ИРАНЦИТЕ ИЗГЛЕЖДА СА ИЗЧИСЛИЛИ ПРЕДАТЕЛЯ НА МНОГО МНОГО ВИСОКО МЯСТО :))
  • 10 Някой

    12 0 Отговор
    Найдън е само кукла на конци. Зад него стои дълбоката държава. А тя е съставена от свръхбогати еврейски семейства. Обаче, не е ясно дали удар на Израел по Иран ще е добро нещо за самите евреи. Видяхме как Железния купол стана на Железния гевгир. Това само със 200 ракети. А Иран имат къде 60 000 бр., и то по консервативни оценки. Интересно ми е, какво би се случило ако бъдат изстреляни 2000 ракети към Израел?
    Пак ли ще слагат изкуствено облачета на спътниковите снимки на ударените военни бази?
  • 11 ОБЕКТИВНО

    14 0 Отговор
    Няколко дни преди експлозиите, които разрушиха двата руско-германски газопровода „Северен поток 1“ и „Северен поток 2“, положени на дъното на Балтийско море, военни кораби на ВМС на САЩ са били в района. Те са изключили транспондерите си и когато капитанът на пристанището в Кристиансьо е отишъл при тях, защото е предположил, че е имало инциденти, ВМС на САЩ го помолили да се върне незабавно.
    Това пише вестник Politiken, един от най-влиятелните вестници в Дания, като се позовава на изявлението на капитана на пристанището там, Джон Анкер Нилсен.
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Артилерист

    13 1 Отговор
    Изтрили са ме пак, защото дадох определение какви са държавите на тези двамата. Ще го кажа по друг начин. Вместо да обсъдят прекратяване на огъня от Израел, те ще обсъждат сега и нападение на Иран...

    Коментиран от #16

  • 15 псп

    9 1 Отговор
    Това никак не е добре-вкарват Света във война,рецесия и хиляди жертви.Безсрамно.

    Коментиран от #17

  • 16 Васо

    2 3 Отговор

    До коментар #14 от "Артилерист":

    Tи си господин Никой, за да даваш определения.
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Любопитно!

    2 1 Отговор

    До коментар #4 от "Бойко Тагаренков-Миши":

    Много от рускоговорящите , които понапълниха големите ни градове, се оказват не украинци и руснаци, а еврейски граждани от руски и украински произход!🤔
  • 19 Двама терористи щели да си говорят

    4 1 Отговор
    Евакуирайте израелските заселници от палестинските територии, демонтирайте разделителната стена на Западния бряг и върнете земите на първоначалните им жители. Това са някои от  основните искания на Международния съд (МС) към държавата с еврейско мнозинство, след като постанови, че окупацията й там е „незаконна“.Съставът от 15 съдии на Върховния съд на ООН подчерта на 19 юли, че широк списък от политики на държавата с еврейско мнозинство, включително изграждането и разширяването на израелските селища на Западния бряг и Източен Йерусалим, използването на природните ресурси на зоната, анексирането, налагането на постоянен контрол върху земята  и дискриминационните мерки срещу палестинците „нарушават международното право“.Злоупотребата със статута на Израел на окупационна сила“ прави „присъствието му в окупираната палестинска територия незаконно“ и трябва да приключи „възможно най-бързо“, подчертаха съдиите.
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Иван

    2 0 Отговор
    Плана на Израел.....плана на Еленски......плана на сатанинската синагога.
  • 23 Иран е

    1 0 Отговор
    крайно време да закрие чифутарника.