15 Октомври, 2024 13:47 360 4

Франция повиши нивото на риска от птичи грип

  • франция-
  • птичи грип

Засилват се мерките за сигурност в птицефермите след увеличаване на случаите в съседни страни

Франция повиши нивото на риска от птичи грип - 1
Снимка: БГНЕС

Франция повиши нивото на риска от птичи грип до "умерено" от "незначително", съобщава "Ройтерс", цитирано от News.bg.

С указ, публикуван в Държавния вестник, се засилват мерките за сигурност около птицефермите. Промяната в статута е свързана с увеличаването на броя на случаите на високопатогенна инфлуенца по птиците в няколко съседни страни, което повишава възможността мигриращите птици да предадат вируса, докато преминават през Франция.

Все по-голям брой европейски страни съобщават за случаи на вируса, който е убил милиони домашни птици при предишни огнища, включително Германия. От лятото насам Франция е съобщила за четири огнища на птичи грип във ферми и е стартирала втора кампания за ваксиниране на над 250 птици във ферми в началото на месеца, след успешна встъпителна програма миналата година.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гробар

    1 1 Отговор
    когато козлодуйския паразит пукяса съседите ще разберат по вyнята. Ще разбият врата с екипите от гражданска защита, а вътре ще го намерят надут, накацан от буболечки, ако е стоял по дълго и с чepвеи. Търбуха му ще се е спукал от трупните газове и ще тече гнойна течност. Тургат го в гумен чувал и в служебния гроп!
  • 2 Малийййй,

    2 1 Отговор
    Готини французойки на екскурзия ли е това?

    Коментиран от #3

  • 3 Цеко сифоня

    1 0 Отговор

    До коментар #2 от "Малийййй,":

    Засрами се, това е обида към живоринките.
  • 4 незнайко

    0 0 Отговор
    Дано ги удари с пълна сила този грип по кокошките за да разберат какво значи УНИЩОЖЕНИЕ !!!
Новини по държави: