22 Октомври, 2024 17:07 635 6

„Хизбула“ отказва преговори и поема отговорност за атака срещу резиденцията на Нетаняху

  • хизбула-
  • бенямин нетаняху-
  • преговори-
  • атака-
  • резиденция

Ливанското движение отказва преговори по време на боевете и заплаши с бъдещи пленници от Израел

„Хизбула“ отказва преговори и поема отговорност за атака срещу резиденцията на Нетаняху - 1
Снимка: БГНЕС

Ливанското движение „Хизбула“ днес заяви, че няма да се водят преговори по време на боевете с Израел и пое цялата отговорност за нападение с дрон срещу резиденцията на израелския премиер Бенямин Нетаняху, предаде Ройтерс, цитирано от БТА.

Групировката „поема пълна и единствена отговорност“ за нападението срещу къщата на Нетаняху, заяви на пресконференция в южните предградия на Бейрут Мохамед Афиф, ръководител на подкрепяната от Иран екстремистка организация.

Израел съобщи, че в събота към резиденцията на Нетаняху е бил изстрелян безпилотен самолет. Нетаняху не е бил там по това време, но описа нападението като опит за убийство от „иранската марионетка „Хизбула““ и го нарече „сериозна грешка“.

„Хизбула“ за първи път призна, че Израел е заловил някои от нейните бойци след началото на сухопътната операция в Южен Ливан и заяви, че Израел носи отговорност за тяхното състояние.

„Хизбула“ не е заловила израелски войници, но Афиф заяви, че организацията е близо до това. „Няма да отнеме много време, преди да имаме пленници от врага (Израел)“, заяви той.

Той също така отрече, че асоциацията „Ал Кард ал Хасан“ е участвала във финансирането на заплатите на „Хизбула“ или в закупуването на оръжия, като увери, че асоциацията ще изпълни всичките си задължения към клиентите, въпреки че в неделя Израел нанесе около 30 удара по нейни обекти.

Израел и САЩ твърдят, че „Ал Кард ал Хасан“, която има над 30 клона в Ливан, се използва от „Хизбула“ за пране на пари и финансиране на тероризъм.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

    3 1 Отговор
    Сега ще хванат честния ционист и ша го праят заложник и жина.
  • 2 Още новини от Украйна

    1 0 Отговор
    ❗️ВСУ използва хлор в района на Курск

    На кадрите се вижда невзривен боеприпас (канистра, има 4 броя в артилерийския снаряд ДМ 105) ДМ1216 от немски 155 мм димен снаряд. Вътре има хлор. Въпреки че снарядът първоначално е предназначен да създаде димна завеса.

    Производител - Rheinmetall 🇩🇪

    Същият взривен боеприпас изпрати няколко Руски войници в болница с отравяне с хлор.

    Всеки контейнер за дим е маркиран с „NBK DM 1216“ - „NBK“ означава Nebelkörper („димен елемент“) на немски.

    Коментиран от #3

  • 3 Въпрос с повишена трудност

    0 1 Отговор

    До коментар #2 от "Още новини от Украйна":

    Кака е приликата или разликата , от рузката СВО и израелската СВО ?!
  • 4 Лалъо

    1 1 Отговор
    В момента Герберсщата подлога Кокинов защитава Сарафов при Ризова, бил подходящ, всичко било наред в сэдебтата система, нямало драма, нямам думи! Боклук

    Коментиран от #5

  • 5 Аз съм

    1 1 Отговор

    До коментар #4 от "Лалъо":

    Естествено, той е същият като Сарафов, нали беше гродски хрокурор и прецака мтого досъдебни производства, не повдигна никаква обвинения на мутрите и техноте проксита- ей, няво опрания, завзета държава отвсякъде, ужасно! И на тоя фон около 60% от тъпия нърод нямало да гласува! Жарки роцо сме! Вместо масово да излезе наподът и да отвее ББ и Шишо!
  • 6 Kaлпазанин

    0 1 Отговор
    Следващия път дано го улучат ,представям си какво риване ще е