25 Октомври, 2024 05:26 1 055 12

Британският военен министър: Не сме готови да водим война

  • джон хийли-
  • великобритания-
  • война-
  • армия

Британската армия е в много по-лошо състояние от очакваното, заяви Джон Хийли

Британският военен министър: Не сме готови да водим война - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Въоръжените сили на Обединеното кралство не са готови да водят война, призна министърът на отбраната Джон Хийли, допълвайки, че британската армия е в много по-лошо състояние от очакваното, след като лейбъристите наследиха консерваторите на власт, предаде БНР.

Говорейки за подкаста на „Политико“ Power Play 100 дни, откакто пое поста след идването на власт на лейбъристите, министърът на отбраната заяви, че британските военни са готови да провежда „отделни операции“, но когато става въпрос за участие в сериозна битка, те не са достатъчно подготвени, за да могат да спрат нахлуващ враг. Джон Хийли каза, че в основата на сегашното мислене на НАТО е как алиансът може да бъде „по-ефективен“ в осигуряването на възпиране срещу бъдеща агресия.

Хийли призна, че когато му била поверена ролята на министър на отбраната, той е открил, че състоянието на въоръжените сили е „много по-лошо с много по-дълбоки проблеми, отколкото си мислехме“. В коментар на думите на „Хийли“ вестник „Таймс“ пише, че е разбираемо, че висшите военни началници в Министерството на отбраната споделят неговото мнение, че ако въоръжените сили бъдат принудени да влязат в битка скоро, те могат да загубят тази битка. Още докато бяха на власт консерваторите, през февруари, депутатите от Комисията по отбрана заявиха, че въоръжените сили на Обединеното кралство няма да са готови за война с „висок интензитет“, освен ако недостигът на персонал и оборудване не бъде решен бързо.

Министерството на отбраната се нуждае от още милиарди паундове допълнително финансиране, ако министрите искат да избегнат „невероятно болезнени“ съкращения, според бивш правителствен източник. Военните обаче се опасяват, че лейбъристите няма да успеят да намерят път за увеличаване на разходите за отбрана до 2,5 процента от БВП в бюджета, който ще бъде представен следващата седмица.


Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ъхъ

    17 1 Отговор
    Сега е моментът да ви чукнат и са спрете да се месите навсякъде!
  • 2 404

    8 1 Отговор
    Мъглата на острФа ви пречи 🐒 ни негодни
  • 3 Работническо дело

    16 2 Отговор
    Вие сте мишки,Хилер заедно с френските пудели ви натика в атлантическия океан и бягахте позорно!

    Коментиран от #5

  • 4 Ами да

    12 1 Отговор
    Тези са едни отвратителни интриганти. Иначе, нито страната им още е някаква нормална, нито армията им. Но, да се крият зад украинците и да потопяват руски кораби, могат. В открита война за 3 дена са капитулирали.
  • 5 може може

    4 11 Отговор

    До коментар #3 от "Работническо дело":

    Но нещо не звучи добре от устата на един, който 200 години е бил византийски и 500 години турски роб

    Коментиран от #8

  • 6 Тогава

    7 0 Отговор
    защо ровите непрекъснато ?
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Може, ама това

    8 0 Отговор

    До коментар #5 от "може може":

    С британците си е факт. И няма значение, кой казва истината. България винаги е страдала от предатели. За това сме били дълги години в робство. Ама виж, самия факт, че не са успели до ни претопят и асимилират, също говори много. Евреите също над 2000 г са се мотаели по света, без собствена страна, но са си забравили езика. А Българския език сме запазили, също и националното самосъзнание, традиции и историята. Това е подвиг. 500 г под турско и 200 византийско робство и сме оцелели, като народ!!! Велико е!!!

    Коментиран от #9, #11

  • 9 Буха ха

    4 1 Отговор

    До коментар #8 от "Може, ама това":

    Изводът е че сме ненадминати майстори на снишаването и раболепието. Само такова народонаселение може безропотно да търпи гаврите, на които е подложено от срастването на властта и престъпния свят. Както винаги, спасяване се поединично
  • 10 Пешо от панелката

    4 0 Отговор
    Харчат милиарди всяка година, но не са готови? Къде отидоха парите?
  • 11 глупости

    3 2 Отговор

    До коментар #8 от "Може, ама това":

    Подвиг било. Подвиг би било ако южно американците биха си запазили езика и традициите,а не сега да ми говорят на испански. Византийците са ни сменили вярата. Турците завладяват земите ни,но ни оставят вярата , традициите,езика. Също турците са тези, които спасяват евреите от испанците и ги приютяват в империята. Турците ако бяха действали като испанците, сега щяхме да си пишем на испански. И не сме били роби, защото знаем за робите как са живели, какво са притежавали. Няма роб с права,няма роб със собственост.
  • 12 Женя Бондаренко 0,07

    2 0 Отговор
    Зеленко е готов, стига да не спират доставките от Колумбия.
Новини по държави: