Last news in Fakti

15 Април, 2014 15:30 1 052 1

Берлускони ще работи в старчески дом

  • силвио берлускони-
  • общественополозен труд-
  • финансови измами-
  • "форца италия"-
  • матео ренци

Бившият премиер на Италия ще отбие присъдата си за финансови измами, като полага общественополезен труд

Берлускони ще работи в старчески дом - 1
Снимка: АП/БТА

Специализираният съд в Милано постанови бившият италиански премиер Силвио Берлускони, признат за виновен за финансови измами чрез своята компания Медиасет, да отбие наказанието си, полагайки общественополезен труд в продължение на 1 година, съобщи „Ройтерс“.

По този начин трибуналът удовлетворява молбата на самия 77-годишен политик, подкрепена и от главния прокурор на страната - да помага по половин ден на пациенти в неравностойно положение или в дом за възрастни хора. От днес той е ограничен в придвижването си и ще трябва да съблюдава комендантски час. 

През август миналата година Касационният съд окончателно утвърди присъдата от 4 години лишаване от свобода за укриване на данъци и създаване на „сенчести“ фондове. Попадайки под амнистия, Берлускони отърва 3 години от наказанието, като срокът бе намален на 1 година. Той бе отстранен от Сената и лишен от възможността да участва в избори. В същото време обаче бившият премиер остана лидер на партията си „Форца Италия“ и ключова фигура при прокарването на конституционните реформи, набелязани от министър-председателя Матео Ренци.

Силвио Берлускони не попадна зад решетките, тъй като съгласно италианското законодателство хора на преклонна възраст не лежат в затвора за недотам тежки престъпления. Алтернатива на общественополезния труд за 77-годишния политик беше домашният арест.

Екс премиерът е заплашен от още един процес по обвинения за подкуп на политически противници, а и до днес не е закрит въпросът за размера на издръжката, която Берлускони трябва да изплаща на бившата си съпруга – актрисата Вероника Ларио. Техният развод неотдавна бе официално финализиран.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Монго

    2 0 Отговор
    След полагането на общественополезният труд, Берлускони ще остане в старческият дом, като...клиент.
Новини по държави: