Last news in Fakti

9 Май, 2014 13:05 1 173 1

Берлускони започна работа в старчески дом

  • силвио берлускони-
  • старчески дом-
  • милано-
  • болестта на алцхаймер-
  • общественополезн труд-
  • наказание

Бившият премиер на Италия заяви, че е доволен от присъдата, защото цял живот е помагал на хората и иска още да е полезен

Берлускони започна работа в старчески дом - 1
Берлускони пристигна в Чезано Босконе, където появата му чакаха стотици репортери. Снимки: АП/БТА

Бившият италиански премиер Силвио Берлускони пристигна днес в Чезано Босконе в покрайнините на Милано, за да помага в дом за възрастни хора, страдащи от болестта на Алцхаймер, съобщи Би Би Си. Според съдебното решение той трябва да полага общественополезен труд минимум по 4 часа седмично в продължение на година. 

77-годишният политик има и ограничения да не пътува в чужбина, трябва да спазва комендантски час и да не напуска нощем вилата си в Аркоре край Милано. Заради напредналата му възраст Специализираният съд в Милано се отказа да му наложи домашен арест.

Самият Берлускони заяви, че е доволен от решението на съда, тъй като цял живот се е старал да помага на хората. „Ще бъда много щастлив, ако съм полезен“, коментира той.

Според италианските медии, подготвяйки се за отбиване на наказанието, политикът е изучил симптомите и особеностите на болестта на Алцхаймер, както и правилата за общуване с хора, засегнати от нея. 

Дирекцията на старческия дом предупреди, че наказанието на магната не бива да бъде използвано за рекламни или политически цели. Въпреки това стотици фотографи и тв оператори атакуваха Чезано Босконе заради пристигането му там.

Бившият премиер първоначално беше осъден на 4 години лишаване от свобода за укриване на данъци и финансови машинации чрез медийната си компания Mediaset. След амнистия по италианските закони обаче наказанието веднага беше снижено на 1 година. През април то беше заменено с полагане на общественополезен труд.

Въпреки ограниченията и забраната да участва в избори, лидерът на „Форца Италия“ активно участва в предизборната кампания в подкрепа на кандидатите на своята партия за Европарламента и всекидневно се появява по телевизиите.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Монго

    1 0 Отговор
    В първия си "работен" ден, Берлускони е почистил стаята предназначена за него...
Новини по държави: