Last news in Fakti

8 Май, 2014 14:26 1 087 2

Обжалват смъртните присъди на двама българи в Малайзия

  • малайзия-
  • смъртна присъда-
  • българи-
  • наркотици-
  • дело

Делото е насрочено за 21-ви май

За 21-ви май е насрочено делото по обжалване на смъртните присъди на двама българи в Малайзия, научи БНР.

Преди повече от година и половина 27-годишният Иван Костов и 26-годишният Георги Бакалов бяха осъдени на смърт, след като бяха заловени на летището с над 5 килограма амфетамини.

Малка е вероятността Апелативният съд в Малайзия да отложи датата на съдебното заседание, става ясно от информация на адвокатската кантора, ангажирана от подсъдимите българи. Външното ни министерство, чрез посолството ни в съседна Индонезия е привлякло за експертна помощ и юристи от британската правозащитна организация "Проект срещу смъртното наказание". 

Новозагорците Георги Бакалов и Иван Костов твърдят, че са невинни и не са знаели за наркотиците, открити в багажа им. Според тях дрогата е сложена от трето лице, което не е подведено под отговорност. Защитата се надява на чуждестранна независима експертиза, която да обори доказателствата на обвинението. Между България и Малайзия няма споразумение за екстрадиция, правна помощ и трансфер на осъдени лица. София постави въпроса пред малайзийските власти, но по конкретния казус първо трябва да бъдат изчерпани възможностите на съдебната система.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Stone Kold

    3 0 Отговор
    там нема мама е прокурор знайш кой съм аз
  • 2 Монго

    1 0 Отговор
    Лошо за нашите, там за това няма прошка...