Last news in Fakti

29 Май, 2014 13:49 2 007 1

Край Славянск убиха украински генерал - Обновена

  • славянск-
  • генерал

В началото на месеца бунтовниците удариха два армейски хеликоптера, при което загинаха пилот и помощник-пилот

Проруските сепаратисти са свалили украински военен хеликоптер край Славянск, съобщава Би Би Си.

Източници на Факти.бг  от Киев заявиха, че на борда на хеликоптера е имало висш генерал, който е загинал заедно с пътуващия с него взвод.

Преди малко получих информация, че под Славянск наш военен хеликоптер е бил ударен и при падането са загинали 14 украински военни, сред които и генерал, потвърди в официално изявление временният президент на Украйна Олександър Турчинов. Убит е началникът на управлението за боева и специална подготовка на Националната гвардия генерал-майор Сергей Кулчицкий.

Хеликоптерът е бил натоварен с мисията да извърши ротация на местни военнослужещи и да достави храна и медикаменти.

Той разтоварил товара си и след като на борда се качили военните, излетял. Минута след това бил ударен и на летището паднали отломки от машината.

През последните седмици районът около Славянск е сцена на кървави сражения между украинската армия и проруски сепаратисти.

В началото на месеца бунтовниците свалиха край Славянск два армейски хеликоптера, при което загинаха пилот и помощник-пилот.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 бай тошо

    5 0 Отговор
    Добре като начало
Новини по държави: