Last news in Fakti

29 Май, 2014 16:06 5 845 5

Сред жертвите от летището в Донецк са разпознати 33-ма руснаци

  • донецк-
  • славянск-
  • летище-
  • жертви-
  • боеве-
  • загинали

Ситуацията в републиката била близка до хуманитарната катастрофа

Сред жертвите от летището в Донецк са разпознати 33-ма руснаци - 1
Снимка: АП/БТА

Между десетките жертви сред доброволците, убити в боевете за международното летище в Донецк, има 33-ма руснаци, съобщи РИА „Новости“. Всички загинали вече са разпознати. Днес телата на жертвите са били изпратени от моргата в Донецк на близките им в Русия. Според премиера на самопровъзгласилата се Донецка народна република Александър Бородай, властите са се свързали с всички семейства и те са уведомени.

Сред хоспитализираните в донецките болници, по данни на кметството, също има много руски граждани. Те били дошли от Грозни, Краснодарския край, Москва и др. Точният брой на загиналите и ранените обаче и досега не е официално обявен.

"Както съобщава руското списание "Спецназ", в боя за летището в Донецк украинските войски са унищожили един от най-опасните терористи на Донецката народна република – руския наемник Сергей Жданович“, пише в своя профил във Фейсбук главният редактор на украинския "Цензор.НЕТ" Юрий Бутусов.

Според неговата информация Жданович е ветеран, воювал в Афганистан и Чечня, както и инструктор в специален център на елитна военна част. На 19 май Жданович пристига от руския град Електрогорск в Ростов на Дон, откъдето нелегално преминава границата с Украйна, уточнява Бутусов.

Днес в ефира на руския Първи канал Александър Бородай обяви, че ситуацията в Донецката народна република е близка до хуманитарната катастрофа и че хората живеят в ситуация на финансова блокада.

Много жертви има и в югоизточния град Славянск.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Stoyan Hlebarov

    2 22 Отговор
    Кой каквото е търсил...си го е намерил!Явно е,че в Източна Украйна няма"опълченци", а окупатори и агресори от Русия!Слава на Украйна!

    Коментиран от #2

  • 2 Монго

    13 2 Отговор

    До коментар #1 от "Stoyan Hlebarov":

    А ти взел ли си си хапчетата...
  • 3 Интернет Беркут

    8 0 Отговор
    Слава России !!

    Донбассу слава !!
  • 4 Десислава Димитрова

    1 9 Отговор
    истината за украинските опълченци пак лъсна.от 40 убити 30 от русия и много украински патриоти чеченци!кадиров да го направят губернатор на луганск.

    Коментиран от #5

  • 5 Монго

    6 0 Отговор

    До коментар #4 от "Десислава Димитрова":

    Еее, +-че за "Десито"...,все пак и глупостта трябва да бъде наградена по някакъв начин
Новини по държави: