16 Юни, 2014 11:53 546 0

Българската общност в Кипър е мост между двата народа

  • кипър-
  • българската общност-
  • кристиан вигенин

Външният ни министър откри барелефа на патрона на едно от училищата в Кипър – Никола Вапцаров

Българите, работещи и пребиваващи в Република Кипър, са мост за взаимното опознаване на двата народа. Българската общност е добре приета и може да служи за пример за нашите общности зад граница. Пример за поддържане на връзката с родината са осемте български съботно-неделни училища. С тези думи министър Кристиан Вигенин се обърна към нашите сънародници в Кипър, събрали се за откриването на барелефа на патрона на едно от училищата – Никола Вапцаров.

Външният министър връчи удостоверенията на завършилите ученици от различни класове. Децата представиха кратка програма, която включваше и стихове на поета Вапцаров.

Министър Вигенин поздрави представителите на българската общност за солидарността и активността им, както по отношение на подпомагане на дейността на училищата, така и във връзка с културната дейност, която развиват. В срещата участваха и представители на асоциацията на кипърците, завършили образованието си в България.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА